Accident

Un relat de: Edgar
ACCIDENT
Bona nit. Són les nou del vespre i comencem el Tele-Notícies amb la informació del greu accident de circulació que ha tingut lloc a primera hora d'aquesta tarda a la Carretera Nacional II a l'altura de Bàscara. Un mini bus amb quinze passatgers i un camió han xocat frontalment per causes que encara es desconeixen. Hi ha sis víctimes mortals, entre les quals el conductor del mini bus, i els ferits, alguns en estat crític, han estat traslladats a l'hospital Josep Trueta de Girona. Aquest tram és un dels punts negres de la xarxa viària de Catalunya sense que les reivindicacions dels alcaldes de la comarca aconsegueixin el desdoblament per evitar així els nombrosos accidents que s'hi produeixen. Des de fa uns mesos una mesura provisional ha restringit el pas de camions per aquest tram desviant-los cap a l'autopista A2.
Però avui a més els volem emetre les gravacions que han fet les càmeres de la DGT que mostren els moments posteriors a l'accident. Aquí les tenen. Segueixin l'actuació d'un home que apareixerà immediatament en les seves pantalles.
Aquí el tenen. En primer lloc veiem com surt del seu cotxe, a prop de la cuneta on s'havia desviat en frenar bruscament darrere del camió. Quan ho fa i veu el terrible escenari que l'envolta, es dirigeix, decidit i pausat, cap als vehicles sinistrats i començà a ajudar els accidentats. Ara parla per telèfon, segurament amb els serveis d'emergència. Altres conductors s'apropen i ell amb tranquil•litat comença a dirigir les operacions: envia uns a atendre els ferits, a d'altres a buscar les farmacioles d'urgència. Quan acaba, demana a les persones que només baden que surtin de l'espai necessari per atendre els ferits quan arribi l'ambulància.
Finalment quan les assistències arriben, ell agafa el seu cotxe i se'n va. De moment ningú no sap ni el seu nom ni la matrícula del seu cotxe. Un exemple extraordinari el d’aquest ciutadà anònim.
Continuem amb les altres notícies del dia...

Comentaris

  • No és gaire habitual[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 27-02-2018 | Valoració: 10

    Per desgracia, no és gaire habitual veure gent que actui així, més aviat al contrari. Però està bé que ho escriguis i així ens fa reflexionar sobre la importancia d'ajudar en moments difícils. Una forta abraçada.

    Aleix

  • No entra a concurs[Ofensiu]

    Benvolgut relataire,
    Segons l'Optimot:
    Temprança
    1 f. [FS] [RE] Virtut moral que consisteix a moderar els plaers sensuals.

    ARC