Abismes 14

Un relat de: franz appa

Véns, despullada, véns a mi:
tortura de delícia i de desig.
Com ets tu:
seda i vellut,
matèria tan corpòria com el dia
amb el vestit tan suau de la nit.
Véns quan crec que t'he oblidat,
que ja no importa el teu deler.
Polvoritzes amb un gest la solidesa
d'un món de rutines confortables.
Agites el cel amb un aire fresc,
i és un país nou que s'afaiçona.
Com el teu cos
nu i bru.
ondulant com la teva imatge,
penetrant com la teva flaire,
punyent com la dolçor dels teus ulls.
Véns i em retens
a la sínia brillant del teu món.

Comentaris

  • avui t´he conegut[Ofensiu]
    brins | 09-11-2008 | Valoració: 10

    Fa poc que sóc a RC tot i que sempre m´ha agradat escriure i pintar. Avui t´he llegit i m´ha
    plagut la teva manera de veure el món i la forma de descriure´l. Et continuaré llegint.

  • En el just instant[Ofensiu]
    Dolça Parvati | 21-09-2008

    He estat llegint els comentaris precedents i subscriuria tot el que han dit els meus savis companys i companyes, -encara que he de dir que em sobta la intervenció d'algun lector poc esforçat-.
    Sí, algunes presències anul·len per un moment, amb una mirada, amb un gest, "tot un món de rutines confortables". En el just instant que això ocorre, tant és si aquest món s'enfonsa o si es reconstitueix després. I més encara, si val per crear poemes tan bells com el teu.
    Salutacions.

  • Una delícia...[Ofensiu]
    Xantalam | 04-09-2008 | Valoració: 10

    i a la vegada una "tortura" pels que no sabem escriure tan bé. Magnífic, elegantíssim, un gran poema.

    Una abraçada,

    Xantalam

    PD: T'agraeixo molt els teus comentaris, sobretot el que has dedicat al poema "Mar amarga". Era un repte personal i no estava massa segura que me n'hagués sortit prou bé El que explico en el poema només és un "flash" de l'epopeia que protagonitzen. En una de les últimes tragèdies, on van morir tants... vaig llegir al diari la narració dels fets que van poder aconseguir els periodistes i t'asseguro que és molt més crua (remar amb les mans, beure aigua del mar... tot veritat). És un dels poemes que m'ha costat més d'escriure: és molt difícil fer-ho sobre fets tan concrets, trobar el to adequat.

    Una abraçada,
    Xantalam

  • Abismes que ens apropen...[Ofensiu]
    F. Arnau | 04-09-2008 | Valoració: 10

    He llegit alguns dels teus Abismes, i trobe una Poesia de gran qualitat, farcida de símbols a l'estil dels millors poetes francesos (Rimbaud, com diu el V. Adsuara). No t'he comentat molts d'ells perquè com li passa a l'Antoni Casals, no sóc gaire bon comentador de Poesia. O m'agrada o no m'agrada...
    En aquest Abisme que fa el 14è, sí que et puc dir que n'ha corprès la imatge de l'amant despullada, que com dius al darrer vers:

    "Véns i em retens
    a la sínia brillant del teu món."


    Una forta abraçada!
    ... I endavant!

    FRANCESC

    PS Gràcies per comentar els meus poemes.

  • Anagnost | 02-09-2008 | Valoració: 10

    Com dic sovint quan un poema m'agrada tant com aquest: m'agradaria haver-lo escrit jo. Ni que fos per aquests dos últims versos: "Véns i em retens a la sínia brillant del teu món", i aquí estic jo, donant voltes, amb cucales als ulls, sense veure res que no siguis tu. Sí senyor, esplèndid, de dalt a baix. "Com el dia amb el vestit suat de la nit", una altra imatge tan suggerent que hi podem encabir tot allò que la nostra minsa capacitat de lectors matussers sigui capaç d'imaginar.

  • Tinc una preocupant manca...[Ofensiu]
    Antoni Casals i Pascual | 02-09-2008 | Valoració: 10

    de capacitat per comentar. Darrerament he anat llegint molts relats, però no sóc capaç de dir-hi res. En alguns casos perquè no hi ha gaire coses a dir. En d'altres perquè em quedo sense paraules.
    No volia que jo mateix acabés pensant que si no et comentava era per la primera causa.
    I no volia quedar-me sense dir res, encara que fos repetint-me: m'encanta caure al si dels abismes amb què ens vas delectant de tant en tant.

    Una abraçada.

    ACP

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de franz appa

franz appa

150 Relats

933 Comentaris

167399 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:

Franz Appa és membre del Col·lectiu d'Antiartistes, que agrupa diversos autors compromesos amb l'art no professional.
Podeu saber-ne més al bloc antiartistes

Una part de les narracions publicades a RC, estan sent compilades i ampliades al web Històries de Tavanne , un projecte narratiu dinàmic i en evolució constant.

El Col·lectiu ha publicat també un manifest. . El podeu llegir complet a manifest antiart
Heus aquí un extracte:

(...) l'art i l'artista que proposem hauria de desprendre's de la professionalització i del reclam dels intermediaris que valorin i pregonin el seu art. En el domini de la utopia, es tractaria de pensar un món on cadascú podria obtenir les seves necessitats de subsistència pel sol fet de la seva existència, i per tant s'alliberés de la necessitat de guanyar-se el dret a la pròpia existència. En un món de la utopia marxista, doncs, no caldrien reconeixements ni professionals de l'art, ja que la dedicació sense retribució seria factible.
En l'actual món globalitzat, queden espais per a la creació artística no mercantil? Queda una possibilitat de democràcia a l'art -un art on la majoria creï i l'artista sigui un igual entre iguals? La sospita és que cada cop hi ha d'haver més marges i racons on la força del mercat es fracturi i concedeixi camp a l'autèntica creació. L'evolució de les tecnologies de la comunicació -només cal pensar en internet, en efecte-, però també el cansament i avorriment de la massa davant el producte artístic que emergeix avui del mercat, fan pensar que no estem desbarrant sobre un horitzó hipotètic però irrealitzable. Més aviat ens fa pensar que estem apuntant al que hi ha de més fecund ja en el nostre immediat entorn.
En definitiva, estem proposant un art:
-No professional, és a dir, creat per artistes que no en facin de la venda del seu producte el seu principal mitjà de subsistència
-Centrat en un medi d'intercanvi lliure de productes, fonamentalment gratuït, o en tot cas no dominat per intermediaris professionals del comerç
-Democràtic, és a dir, creat per una majoria envers una majoria.

Correu a: antiartistes@gmail.com