a Jonàs

Un relat de: moulin
Cobard! Sabies què havies de fer però et vas amagar i vas deixar la teva responsabilitat en mans de ningú. Ben merescut tingueres el càstig d'un naufragi! Almenys Adam va donar la cara. Em diràs que ell mentí perquè va culpar la dona del seu error. Ara també passa això, i les culpen arrabassant les seves vides. Això sí que no es pot tirar enrera. Ja és massa tard. Però tu, tu, cobard...

No sé mai ben bé perquè, però al final la vida posa les coses al seu lloc i tu, malgrat haver fugit et trobares novament davant la teva missió: "digues a aquella gent que han de canviar o seran castigats". I et vas fer el sord aquest cop; pensaves que mereixien ser castigats. I si realment se'n penedien al final? No, això no podia ser, és clar, i tu et negares a obeir ordres no fos cas que canviessin de vida.

Ai, Jonàs! Com es repeteix la història! Ara tothom fa el que ha de fer i ja està. Res més del que em diuen, ja està. Sense compromís, sense iniciativa, amb cares llargues, corglaçats. La meva feina i cap a casa. A tu també et faltà iniciativa per cumplir el teu encàrrec a la teva manera, amb el teu estil i maneres.

Cobard Jonàs! Cobard! Quants seguidors han trepitjat el teu camí!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de moulin

moulin

53 Relats

35 Comentaris

43257 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Com deia un company relatista, una biografia no és una autobiografia; però penso que els propis relats, de forma involuntària en el meu cas, són els portaveus de la meva pròpia vida.

Que siguin ells els qui parlin de mi.