3 consells per trobar feina a l’estiu

Un relat de: mgoikolea
A les últimes setmanes ja notem com s’apropa la temporada de vacances. La calor sembla que ja ha arribat definitivament i això vol dir que ja podem començar a buscar feina per l’estiu. Molts estudiants universitaris, com és lògic, aprofiten per deixar temporalment les seves residències universitàries a Barcelona i tornar a casa a veure la família i a gaudir d’unes merescudes vacances.

De totes formes, altres estudiants prefereixen treballar, estalviar i guanyar diners, aprofitant que no han de preocupar-se per les classes ni els estudis. Si aquest és el teu cas, et deixem alguns consells per trobar feina a l’estiu de forma activa i efectiva:
1.- Mentalitza’t, motiva’t i estigues preparat
Quan no tens experiència, necessites ensenyar a les persones que s’encarreguen de seleccionar el personal que ets millor candidat que algú amb experiència. Per a això, necessites tenir les qualitats adequades per aquesta ocupació. Això implica redactar el teu currículum i carta de presentació amb antelació i estar llest per lliurar-los en qualsevol moment.

Potser et pot resultar més efectiu preparar cartes de presentació personalitzades per les diferents empreses. És una bona forma de mostrar interès i predisposició a treballà allà.
2.- Busca entre el ventall de possibilitats
Bàsicament podem distingir 3 formes de trobar feina per l’estiu i segons la teva situació o les teves preferències, pots optar per una o l’altra:

  • Buscar pràctiques en empresa.

  • Aconseguir feina mitjançant el networking.

  • Trobar empreses interessats i oferir-nos per l’estiu.


Investigant una mica en la nostra àrea podem trobar moltes oportunitats disponibles d'ocupacions d'estiu. Les botigues del centre no fallen mai, però també t’hauries d’assegurar de consultar a hospitals, biblioteques, diaris, museus, empreses de màrqueting o de la branca que t'interessi... També pots buscar a les diferents associacions de professionals, les oficines de turisme i de comerç... El ventall realment és molt ampli, i moltes vegades, estar al lloc correcte en el moment correcte por ser decisori.
3.- Aprèn dels professionals
Aquesta és una gran manera d'aprendre sobre les diferents carreres i el que necessites per triomfar. Passar temps amb professionals que treballen en les àrees que t'interessen et donarà una perspectiva més profunda del que implica aquest treball, l'ambient laboral, les rutines...
Començar un negoci, una inversió de futur
No sempre hem de dependre d’altres persones per trobar feina. Podem optar per ser emprenedors i muntar el nostre propi negoci. D’aquesta forma, a més de tenir un estiu ocupat en un projecte propi podrem demostrar que tenim una actitud proactiva en la recerca de feina.

Considera les teves capacitats i interessos, així com les necessitats i característiques pròpies de Barcelona si és el cas, o de l’economia local d’allà on vagis a passar l’estiu. Algunes opcions poden ser vendre gelats, gestionar xarxes socials de petits negocis, dissenyar samarretes, fer un blog més o menys professional, passejar mascotes...

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

mgoikolea

1 Relats

0 Comentaris

383 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor