28 d'abril... plou, plou... i jo escolto música celta

Un relat de: Grocdefoc
28 d'abril... plou i plou... i jo escolto música celta.
Després d'intentar posar ordre al caos del meu estudi... m'ha agafat fred i he encès l'ordinador. També he cercat música (celta irlandesa) per a veure si agafo de nou el ritme perdut de les paraules i deixo enrere els pensaments lents i eixorcs i torno a trobar aquell ritme frenètic com el de les pedres quan rodolen muntanya avall, i els núvols s'empaiten i els cavalls es persegueixen i es mosseguen la cua i les orelles... i torno a sentir el batec dels cinc anys, dels deu, dels quinze... i em sento una nina de porcellana, una noia de vidre, una dona adulta que s'ha fet gran abans d'hora... i juga amb els seus cabells perquè ja no pot jugar amb els dels déus pèl-roigs i m'assec damunt l'herba i escolto els violins embogits per la febre de la vida... i alhora em noto els peus que saltironegen al ritme celta.
La febre de la vida...que aquests últims dies m'ha tingut enxampada en una mena de malaltia vírica Ai, la primavera! què sensibles som a la naturalesa pura i dura dels vents desbocats, de les aigües perilloses, de les pluges torrencials... de la lluita per la supervivència dels propis arbres i flors que renoven els vots eterns de l'existència, mentre sembla que el món s'hagi d'acabar d'un moment a l'altre o de que -encara no sé qui- ens vulguin fulminar.
Sí, la música m'emociona, la perfecció de la sensibilitat i el virtuosisme m'eleven com si jo fos un ésser superior, però la mala voluntat dels cucs destructius m'impressiona i m'aclapara i em sento paper estripat... em sento gota de pluja àcida, un virus contaminant, un ésser condemnat d'antuvi a convertir-se en fum. Em pregunto per què havent-hi tanta bellesa i tanta emoció entre els humans creatius hi ha d'haver tanta destrucció en massa i en marxa?

Comentaris

  • Sensacions[Ofensiu]
    Antònia Puiggròs Muset | 08-02-2016 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el relat, Grocdefoc, m'ha embolcallat i, com un potent remolí, m'ha elevat i m'ha fet girar en un món de sensacions. No obstant, l' última frase ha estat com si el vent de les sensacions es deturés de cop i jo caigués a terra. No sé si és un efecte buscat o , simplement, la meva sensació.

    En tot cas, molt bo.

    Una abraçada,
    Antònia

  • Un relat inspirador!![Ofensiu]
    unicorn_gris | 29-11-2013 | Valoració: 9

    M'agrada!! Crec que té un bon potencial.

    Evoca bellessa, fa pensar en el perfum que a vegades està en moltes coses, en l'encant de quan un intenta escoltar música celta abstret del món.

    En el cantó opinable, trobo que el ritme està bé però podria millorar. Una mica de dramatisme no li sobraria.

    Crec, no obstant, que els adjectius estan molt ben escollits i que tens un bon repertori literari.

    M'agrada de tornar-te a veure per Relats.

    Que vagi bé!!!

  • feia temps![Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 03-05-2013

    feia temps que no et llegia, i avui t'he vist a la llista dels últims penjats, i me n'alegro d'haver llegit el relat de la petita jornada biogràfica que ens expliques. I ho fas amb una narrativa tan lúcida i clara que sembla de veritat un relat no biogràfic... m'ha semblat estar mirant de fora la finestra el teu rutinari trescar per la casa i amb la música celta - que jo també em poso molts cops per escriure- de companyia. (M'ha semblat, dic? però si m'estava quedant xop jo també)

    Et felicito per aquest relat tan lúcid, i per tornar a explicar-nos cosetes aquí a relats.

    Abraçades!!

    Ferran

l´Autor

Foto de perfil de Grocdefoc

Grocdefoc

31 Relats

146 Comentaris

42562 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
M'agrada llegir i escriure, dibuixar i pintar.
I des de sempre he escrit, crec que des d'abans de nàixer (els meus avantpassats també els hi agradava escriure i pintar).

La resta de coses que podria dir, les he intentat resumir en el primer relat que he enviat a RC: "Autoretrat a colors".

En la meva pintura i que adorna el principi de la presentació (titulada "Carnaval"), hi manca un rostre... Crec que, amb l'escriptura, encara intento donar-li forma i trobar sentits.

M'hagués agradat estudiar molt més qualsevol aspecte de la llengua i la literatura, però les circumstàncies personals i laborals no m'ho han permès i ho he fet a la meva manera i quan he pogut: aprenent de mestres particulars i en un taller d'escriptura.
Sóc conscient de que sóc molt lluny de qualsevol cim.

Em va costar molt decidir-me a fer la meva primera exposició de dibuix i pintura.
Amb l'escriptura, encara dubto molt més, ja que a les paraules els hi tinc molt de respecte. Dins la meva gran ignorància sóc exigent, però m'he decidit a llençar-me a l'espai en trobar aquest web... perquè crec que si no és així no ho faré mai.

Un savi va dir que tot el que es posseeix no s'hauria d'atresorar sinó que s'hauria de donar.

El meu correu és a la vostra disposició.

grocdefoc@hotmail.com

I els meus blogs:

http://des-de-dalt-del-turo.blog.cat/