2014. UN ANY QUE AGONITZA

Un relat de: aurora marco arbonés
2014 – Un any que agonitza


L’any agonitza sense remei. Té data de caducitat. Ha estat un any ple d’expectatives, vivint de cara al carrer en multitudinàries manifestacions de festes reivindicatives. Hi ha hagut il•lusió, esforç i aquest tarannà respectuós però ferm que emparem els catalans. Era una data clau, tots ho sabem: la commemoració d’una derrota que, lluny de vèncer-nos irremeiablement, ens ha esperonat a continuar reclamant allò que és nostre. Perquè els catalans som tossuts. Som irreductibles.

Cal parlar també d’un any on la corrupció ha estat el pa nostre de cada del dia, on la poca vergonya i el cinisme han campat arreu d’aquest país, que alguns anomenen pàtria. On han desaparegut milions d’euros que han estat escatimats als serveis socials i a les persones que han passat un calvari per posar el plat a taula. Ras i curt, un any on els lladres no han estat els marginats que roben per una dosi o per posar-se alguna cosa a la boca (que també) sinó per omplir els comptes de països distrets amb uns diners que mai no podran arribar a gastar. És a dir, l’avarícia pura i dura, la cobdícia més despietada, l’ambició més ferotge i un morro que se’l xafen.

Ara bé, en contrast amb aquest estat de desvergonyiment, i per a que no perdem mai la fe en l’ésser humà, hem pogut constatar que la gent senzilla, aquella a la que no sobra res, la gent a la que els àngels glorificaven per la seva bona voluntat en una nit màgica, s’han tornat a rascar la butxaca en un gest de pietosa solidaritat i han col•laborat en les campanyes de recollida d’aliments pels necessitats, en la Marató a favor de la lluita contra malalties que haurien d’haver estat subvencionades per l’Estat, en el tió solidari per alimentar els nadons i en tantes iniciatives que sorgeixen de la població civil i d’organitzacions no governamentals.

Així doncs, encara hi ha esperança. L’any 2015 no arribarà despullat de benvolença. Això està a les nostres mans.

Aurora Marco Arbonés
30 Desembre 2014

Comentaris

  • Sembla[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 06-02-2015

    que, per uns moments , t'hagis ficat a la meva pell i hagis expressat amb paraules els meus pensaments.Amb la diferència que ho has dit molt millor que ho hauria fet jo.
    Petonets, estimada Aurora.

  • Som-hi amb el 2015![Ofensiu]
    Núria Niubó | 19-01-2015 | Valoració: 10

    Ens fas una bona repassada a un any ben feixuc, però ens deixes ben palès a costa de qui.
    Pot ser una utopia esperar que el 2015 millori, com tu ens dius, cal tenir esperança.

    Ah! Que en Joan té raó, jo ja havia llegit el relat, i ja veus fins avui.

    Ai, aquestes Festes ens han engandulit!

    Una abraçada engrescadora.
    Núria

  • Com pot ser això...?[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 19-01-2015 | Valoració: 10

    Com pot ser això? Un relat de l’aurora marco arbonés sense un comentari? Això no és normal. On són...? Ah, ja ho sé! Com que ha parlat de països distrets, tots els lectors —o quasi tots, no ho exagerem!—, s’han distret amb la lectura i s’han deixat el comentari.
    Bon any, Aurora, bon any!
    —Joan—

l´Autor

Foto de perfil de aurora marco arbonés

aurora marco arbonés

215 Relats

1941 Comentaris

251670 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Diuen que tinc sentit de l'humor. No cal que m'ho diguin, ho sé. I no és pas una qüestió de genètica, ans al contrari, ja de bon principi vaig mamar l'unamunià sentiment tràgic de la vida. Però vaig desenvolupar el sentit de l'humor com a mecanisme de defensa. És el meu as guardat dins de la màniga. He passat la major part de la meva vida en les aules bregant amb adolescents, i no he pogut practicar massa aquesta qualitat, tot i que n'he practicat d'altres, tant o més importants.
Un mal dia vaig caure a l'infern i m'hi vaig passar una temporadeta però no em va agradar gens ni mica i no penso tornar-hi ni de visita.
Les meves millors amigues són les paraules, elles i jo ens ho passem força bé, riem, deixem caure unes llagrimetes si cal i ens sentim agermanades per un interès comú: explicar històries, en prosa o en vers.