12 d'octubre del 2005

Un relat de: Cursiva

Acarono l'arena amb els dits i n'agafo un grapat, omplo la mà i la deixo caure com si fos un rellotge de sorra. Mentre miro com el vent s'endú la sorra penso en ell. Em volia retenir estrènyer-me dins del seu puny de la mateixa manera com jugo amb la fina arena del mar. Ara he fugit del seu costat, ell no ho sap. Aviat començarà a fer conjectures, però al final, creurà que m'he mort.
Sabia perfectament que mai marxaria de casa sense el meu ordinador i la meva col·lecció de llibres. Però ho he fet.
Durant dies he anat rumiant la fugida. Tot, fins l'últim detall, ha estat estudiat perquè ell no em trobi mai.
Li tinc por. La seva força m'enxiqueix, M'ha fet sentir tant petita que he arribat a pensar que ja res val la pena. Fins que un dia ho vaig veure clar. Em vaig adonar que la meva debilitat li donava vida. I un dia, tot encoratjada li vaig dir que no em tornés a posar la mà al damunt. En els meus ulls, i va veure a una altre dona. I vaig ser llesta d'adonar-me'n, perquè aquella, va ser la primera vegada que li veia un punt flac.
Però qui vol una vida així? Fins quan? No volia ser la següent en engruixir la llista de mortalitat domèstica.
A casa, m'havia d'haver sentit sempre arraulida i protegida, en lloc d'això obtenia angoixa. Has vist mai deixar caure un ratolí dins d'una gàbia on hi ha una serp? Has vist els ulls de la serp mirant serenament com assaltar a sobre de la seva deliciosa presa, mentre que aquesta, l'únic que fa és donar voltes a si mateixa, sense anar en lloc. A casa, em sentia igual que aquest ratolí. Però amb una desagradable diferència, jo no em moria, i cada nit, podia tornar a experimentar la mateixa por del retolí.

Comentaris

  • benvinguda![Ofensiu]
    quetzcoatl | 15-10-2005

    Hola Cursiva!

    M'agrada com has fet els tres primers passos a RC: frescs, originals i amb un punt de misteri. La cosa promet!

    Endavant que et seguirem llegint.

    m

  • És veritat![Ofensiu]
    kispar fidu | 15-10-2005

    Si! ara ja veig i entenc al que et referies! jeje

    Com va teva nova vida? El teus primers passos d'un nou camí? Trobo que és una opció molt valenta això que has fet, i en aquest sentit t'admiro. Moltes dones haurien de fer com tu i adonar-se de la situació i afrontar-la: lluitar pels seus drets!

    No m'agraden massa les serps, i no acostumo a veure-les amb les seves presses (ni sense elles...). però la teva frase m'ha encantat:
    " Però amb una desagradable diferència, jo no em moria, i cada nit, podia tornar a experimentar la mateixa por del retolí. "
    Deu ni do... tenen molt a dir aquestes poques paraules... "desitjar la mort per no haver de reviure una determinada situació".

    M'alegro de que la teva via d'escapatòria hagi estat la fugida per tornar a començar.

    Desitjo que tinguis un bon inici i puguis reencaminar els teus somnis i puguis gaudir de la teva pròpia vida que de ben segur et mereixes!

    Apali! nanit!
    Ciao!

    Gemm@

  • Un gran relat[Ofensiu]
    drocera | 13-10-2005 | Valoració: 10

    Molt bo el relat. M'agrada perquè la construcció està molt bé, però a més té un missatge.
    El que més m'atrau de la teva idea és el fet que no vulguis fer un gran relat explicant-t'ho tot, sinó que vas fent una successió que a poc a poc va evoluciontant. No sé si és ficció o si és verídic. Si és ficció, sols dir-te que m'han agradat molt tots tres. Si és la teva realitat, i l'estas visquent actualment, t'animo a seguir endavant, aconseguir fer-te una nova vida i superar les teves antigues pors!

    Endavant! M'agradarà veure com aquest diari pren forma!
    Fins aviat.