12 de novembre del 2005 A l'altra banda de la porta

Un relat de: Cursiva

El cor em batega més fort que de costum. Ell està a l'altre banda de la porta. No sap que un cop s'obri, els meus ulls l'espiaran detingudament durant uns segons. És el temps suficient per adonar-me'n de les sensacions que experimenta en veure'm.
Tot mirant-me a través del emmirallat vidre de la botiga del costat, em passo la mà pels cabells per retocar-me'ls una mica abans d'entrar.
Aquest cop m'he pintat lleugerament, vull causar-li la impressió de que he canviat. O de que sóc més maca perquè abans no s'hi havia fixat prou em mi.
M'he perfilat els ulls per accentuar-los només una mica. Els llavis lleugerament molsuts tenen un suau color brillant. Porto posat una faldilla que m'escau molt bé, arriba just a la mida dels genolls, però té una gràcia, hi ha un petit tall al costat, que s'obre quan m'assec, ensenyant una mica més de cama. Suficient com per deixar a la ment el joc d'endevinar-hi el que s'hi amaga més enllà.
Com és que em sento tant coqueta? Per uns moments crec que estic a punt de fer el ridícul i mentre tinc el pany a la mà deturo el pas que em separa d'ell. Just en aquest moment, m'omplo de covardia, i deixo anar la porta per anar-me'n cap a casa. I quan ja baixava els quatre graons de les escales, sento el meu nom des del meu darrera.
-Danna!
M'ha vist la silueta a través del vidre blavós de la porta. Ara estic d'esquena, i un cop en giri cap a ell, hauré perdut l'oportunitat de veure-li la cara en el moment de veure'ns. Aquest pensament em desploma durant uns instants. Em giro i des de la vorera alço el cap.
El Jordi, des del capdamunt de l'escala em mira somrient. I mentre me'l miro penso en com n'és d'agradable el seu rostre. Pujo els graons, arremangant lleugerament la faldilla per poder fer les passes més còmodament, ell es fixa. Es passa la mà pel clatell com si és rasques a l'hora que fa l'esforç de mirar cap un altre costat. Amb un toc de galanteria m'obra la porta per deixar-me passar davant seu. Just quan estem més a prop un de l'altre ens mirem als ulls directament. La imatge és detura en aquella mil·lèsima de segon. La seva proximitat barrejada amb la seva olor fan que tots els meus sentits s'activin de cop. Assaboreixo aquell moment, i el guardo dins meu. No li dic el que sento.


Comentaris

  • Feliç 5è Aniversari d'RC[Ofensiu]
    mar - montse assens | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Hola!!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 27-08-2006

    Doncs res, que t'he contestat el missatge al teu correu, espero que el llegeixis i que no et prenguis malament tots els comentaris que et facin, perquè si t'has de rebotar amb tots igual que amb mi estaries sempre enfadada!

    En fi... espero que no et prenguis malament tampoc això, eh?

    Apa, i no et prenguis les coses tant a pit, dona!

    Sol_ixent

  • Hola!!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 27-08-2006

    En primer lloc, gràcies per contestar-me el comentari, que, llegint avui, em veig obligada a contestar-te.

    Sobre lo de les faltes ortogràfiques... No sé si el meu corrector és més precís que el teu, però suposo que el problema és que les errades que tens són de coses que sovint ens passa per alt. Per exemple, ja que em preguntes si te les puc dir, ho faig encantada. Quan dius: "Ell està a l'altra banda de la porta", hauria de ser altra, ja que porta és un substantiu femení, i, en aquest cas, ha de fer la correspondència gènere-nombre. Després hi ha un És que no porta accent, i un on no hi hauria d'anar: ". La imatge és detura", hauria de ser "es detura". Són petites tonteries, certament, però que fan de mal veure.

    Jo no sóc filòloga ni sóc perfecta -ni molt menys!- i de faltes també en faig, i el que et vaig fer va ser un simple comentari. Si t'ho vas pendre malament, ho sento. No era la meva intenció.

    I, tot aclarit, em despedeixo.

    Per cert: passa la cadena de RC!!!!!!!!!!

    Petonets

    Sol_ixent

  • Sorry!!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 04-08-2006

    M'he deixat un símbol i per això m'ha quedat així! Hauria de ser:


    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena



    Ara si!

    Sol_ixent

  • Hola!!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 04-08-2006

    Sincerament, aquesta història m'ha agradat moltíssim. Tan sols et podria "retreure" que tens algunes faltes ortogràfiques, fet que se solucionaria utilitzant un simple corrector , que, avui en dia, incorporen tots els processadors de text corrents.

    La història... reflexa perfectament aquella por, aquella indecisió que un mateix té sobre ell, a no ser acceptat o rebutjat per aquell/a que tant li agrada! Molt bé per tu!!

    Ah! Per cert... No sé si hauràs sentit a parlar de la cadena de RC... Però t'anuncio que te la passo!

    p align="center">
    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena



    Petons i abraçades!

  • Ànims![Ofensiu]
    drocera | 06-12-2005 | Valoració: 10

    Hola Cursiva! Et llegeixo des dels primers relats que vas escriure d'aquesta història tan apassionant. I m'agraden molt. Trobo que descrius escenes precioses i fas uns textos lleugers i fàcils de llegir, però amb molta força.

    Per això, veient que passen els dies i no tinc ocasió de llegir cap nou relat teu, em pregunto què deu haver passat. Espero que estiguis bé, i en qualsevol cas et vull animar a seguir endavant, amb la teva nova vida i amb els relats que ens anaves regalant de tan en tant, si encara et plau d'escriure.

    Fins aviat!

  • umm...[Ofensiu]
    Capdelin | 17-11-2005 | Valoració: 10

    un relat perfecte, cuidat, perfeccionat de cap a peus... ple de psicologia, metodologia i de pedagogia de l'amor...
    suau, delicat, suggerent... sense estridències decibèliques ni nyonyeries toves... directe, poruc, amb un xic de malícia sana... tot una tesi magistral de contacte inicial i subtil... uses frases curtes, intenses...
    un relat que me l'he menjat de cop amb un suau regust a melangia... en saps molt d'escriure!
    una abraçada!

  • Vaig seguint[Ofensiu]
    brumari | 13-11-2005

    el teu diari i m'agrada. El relat d'avui el trobo particularment ben construït: la coqueteria d'ella, els seus dubtes, les seves emocions. Un bon ritme.

    Ara deixa'm fer-te algunes observacions (serà veure la palla al teu ull, quan jo hi tinc una biga, però a mi m'agradaria que els companys em critiquessin més del que ho fan).

    Redactes molt bé, però en general fas algunes faltes d'ortografia (com jo). Deixa'm que te n'assenyali algunes i, per favor, fes-me tu el mateix. Ja que Omatech no ens corregeix, ajudem-nos entre nosaltres.

    del emmirallat = de l'emmirallat
    porto posat una faldilla = porto posada una faldilla
    un cop en giri = un cop em giri
    ell es fixa = ell s'hi fixa (crec)

    Petons

  • Hola cursiva![Ofensiu]
    ROSASP | 13-11-2005

    Descrius una sensació que va creixent, una il·lusió que creua el llindar de l'altra banda de la porta.
    Aquestes emocions ens ajuden a creure en els batecs de la vida, en que sempre existeixen instants capturats al vol dignes de ser respirats i que ens donen energia per continuar fent les passes segures i fermes.

    Estic seguint el teu diari des del principi i m'encomanes una estranya alegria difícil de descriure.
    Et sento avançar i donar forma als teus somnis; crec que això és tan valent com màgic.

    Una abraçada molt gran!