Curts d'opinió als digitals de la xarxa. 01/08

Un relat de: CaraCal

Enviat a l'AVUI (04-01-08)

Tant els vells com els nous catalans necessiten més provocacions d'Espanya per a reaccionar com cal a tanta mentida i indignitat. Tinc més esperança amb els nous catalans. Sembla que l'ADN dels catalans vells, al llarg de tres segles de derrotes, està prou embrutat de complex i superioritat i alhora ingenuïtat. Feina o més victimisme? Feina és tallar amb Espanya i s'ha acabat el bròquil, i victimisme és péixer més nacionalisme absurd i emborratxar-se amb més abstraccions que distreuen.

Enviat a l'AVUI (05-01-08)
El vot al PSOE o al PP és per a votar al terrorisme d'estat contrari als processos democràtics de sol·lució de conflictes polítics i drets fonamentals. Un català que voti als partits nacionalistes espanyols, o és masoquista, o li agrada el victimisme o pitjor encara, la masturbació nacionalista catalana. Independència i siguem lliures dels nacionalismes.

Enviat a l'AVUI (05-01-08)
Espanya ens aixafa sense novetats. Però qui es deixa? El català emprenyat té moltes solucions per a arribar a bon port: No parlar més castellà en la seva vida. Aprendre bé l'anglès per a adreçar-se a estrangers (bascos, gallecs, espanyols, francesos). Sense l'anglès a Espanya o a l'estranger sempre sereu espanyolets OLÉ. Menys queixa i més treball. L'estat ens podrà fer de tot però nosaltres decidim cada dia si volem la butaca panxacontenta o la lluita fins la mort.

Enviat a l'AVUI (05-01-08)
Un "amic" espanyolet de BCN em visità a Polònia. Em digué que el seu germà era un traïdor perquè parlava català. Llavors vaig decidir que no parlaria més castellà a Catalunya, i més tard, en la meva vida. Per a la gent estrangera ja tinc l'anglès. Ara, a l'estranger no poden identificar més amb Espanya perquè els mostro la Catalunya que no existeix al mapa. Se m'adrecen en espanyol i els dic que no entenc aquesta llengua i continuem en anglès. Ja no sóc més un traïdor. Gràcies "amic".

Enviat a l'e-notícies (caracal 17.01.2008, 00:07)
Un 70% de catalans s'adreça als nouvinguts o qualsevol altre que sospiti que no és català, en castellà. Per molta immersió, empenta i corda que li doneu al català, si aquest percentatge no varia, són els catalans mateixos que porten el català a la tomba. Si amagueu el català avergonyits, discrimineu i li dieu a la gent que és estúpida, no hi ha res a fer. (http://www.sempre.cat/)

Enviat a l'e-notícies (caracal 17.01.2008, 00:11)
Ara s'ensenya més català que mai des de 3 segles ençà. I el català està en els nivells de pràctica més baixos de tota la història. No són pas els polítics ni les estructures les que salven una llengua. Són la gent generosa i oberta que ofereixen una cultura a tothom que hi vulgui participar sense discriminar ni sentir-se superiors en res.

Enviat a l'e-notícies (caracal 17.01.2008, 00:17)
Deixeu de plorar i mirar qui és el culpable de l'estat de la llengua i pregunteu-se cadascú que feu per a augmentar la riquesa, la pràctica i la normalitat en la vostra vida de la nostra eina de comunicació. Els del PP creen fantasmes perquè nosaltres també els fem servir. Deixeu de mirar a Madrid per a plorar i mireu que feu vosaltres per a guanyar.





Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer