01. PLATÓ

Un relat de: Viçenç
El món de les idees es un món superior on les idees d'esforç, tècnica, col·lectivitat, possessió de pilota, modèstia, fair-play, formen part d'una llista de bons valors futbolístics, encapçalats per la idea de bellesa suprema.

Abans de nèixer tots vam tenir accés a aquestes idees, després les vam oblidar. Les ombres dels valors terrenals, resultadistes a curt termini, no van afavorir que les recordèssim. Pep Guardiola, però, després d'haver passejat per diferents temples futbolístics, haver conversat amb els seus amfitrions i haver reflexionat, va començar a intuir-les, a tenir-ne reminiscències. A mida que intentava que el seu futbol imités els valors del món de les idees anava veient-les amb més nitidesa.

El gran entrenador va transmetre els valors als seus jugadors i aquests, poc a poc, van ser capaços de recordar-los per sí mateixos. El diàleg, la reflexió i el dia a dia, van fer que alumnes avantatjats, com ara Messi, Xavi i Iniesta, poguèssin imitar les idees supremes gairebé de forma exacte.

Igualment, l'espectador, quan veia jugar el Barça, conscient o inconscientment, recordava el món de les idees, i per això en gaudia gratament. Aquest record de l'espectador, a més, augmentava la seva nitidesa a cada nou partit. Per altra part, hi havia un tipus d'espectador confús per les ombres errònies de la caverna mediàtica, que es deixava guiar per conceptes terrenals resultadistes a curt termini, i mirava en desgrat el joc del Barça i els seus valors.

Comentaris

  • Marteta | 03-04-2013 | Valoració: 9

    El món de les idees és un món perfecte però dóna pas a la transcendència (i fora de la realitat al meu parer..)
    M'ha agradat el relat!

  • Enginyós relat[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 02-04-2013 | Valoració: 9

    M'agrada aquest relat, crec que és una idea enginyosa i divertida, val la pena, fa passar una bona estona. El simil entre futbol i platonisme és bo. La idea suprema del bé i la perfecció...

    Bé per haver-lo publicat.

    Salut!!

l´Autor

Foto de perfil de Viçenç

Viçenç

7 Relats

6 Comentaris

6888 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Barça i Filosofia
http://barcaifilosofia.blogspot.com.es/

Epitafis i Blasfèmies
http://epitafisiblasfemies.blogspot.com.es/