Detall intervenció

Votacions minirepte bis bis 94. Cafè (demano més votaires, si és possible, només cal llegir dues aportacions).

Intervenció de: Mena Guiga | 24-03-2014

Aquí tenim dos minicafetons relats presentats en aquest mini 94 convocat per tercer cop (d'aquí el bis bis). El rebolicaire participa (va dir que sí si hi havien més textos!). És clar que els vots rebolicaire-drac coreà drac coreà-rebolicaire no tenen cap mena de sentit. Calen els vostres (i si voleu afegir-hi un comentariet, de conya, serà com la galeta que acompanya el tallat quan al cafè no són gasius o volen mantenir/procurar clientala).
I es pot 'votar' fins el dia 26 fins a mitjanit.
Vaig a fer un tallat, que no sigui dit. Que són les tres i amb el temps que fa ve una 'nyooonyaaa'.

Aquí teniu les lectures (gràcies a tot dos!).


UN "CAFÈ" ESPÉS (sense cafè)

‘Els ocellets piulen contents; els camps semblen una catifa de colors…’ Redéu, quin començament! Farcit de llocs comuns i… Nova prova!
‘La primavera, com llebre porigosa eixint del cau, mostra tímidament el musell … ‘No, collons! Massa caçador! Comencem de nou.
‘Una explosió de llum i colors… ‘ Hòsti! Bel•liciste i faller! Com una “mascletà”! Tampoc!
Prove i prove i prove… Vaig encent cigarretes que es consumeixen al cendrer; vaig arrugant fulls, fent boles i llençant-les a la paperera. Fart, me’n vaig a fer un passeig pel centre.
En tornar a l’apartament, em trobe a la senyora congolenya que ve cada més a fer una neteja a fons. Està buidant el cendrer i la paperera.
-‘Q’ha fè”?- em demana-. ‘Mai via vis tant’ burilla; votè fuma po’, em diu amb el seu inconfusible accent, que no ha perdut ni parlant català.



LA CABINA DEL FÒRUM

A la cabina del fòrum hi rega el silenci. Tant, que es pot sentir el soroll que fan els lectors en clicar els enllaços dels relats. Aquest matí sento una aroma que em resulta familiar. Alço el cap i veig la Mena que deixa dues cafeteres fumejants sobre la tauleta: Serviu-vos vosaltres mateixos! A poc a poc, l’aroma arriba a tots els racons de la sala i el fòrum es va desvetllant com si s’acabés l’efecte d’algun encanteri. El mestre bonet deixa dues ampolles sobre la taula i es serveix el primer: a mi em caldria ara un “molt honorable.” Em ve de gust un tallat amb galetes. Amb el vostre permís, em preparo un “desgraciat”, diu en transparent. La bloody agafa l’altra ampolla, la de Mascaró, i es serveix un cigaló de cognac al seu gust. Posa-me’n un altre d’igual per a mi, sisplau, diu la Marta.

De mica en mica, la primavera arriba a Relats. Els forumaires es desperten de la seva letargia i van sortint dels seus caus a ensumar les primeres flors de la temporada. I “…el senyor estiu a la primavera, li va al darrere, li va al darrere.” Aleshores en Ramon li llança un terró de sucre al Joan, que va a parar a la tassa de l’Annalls. Ells que s’hi tornen, i al capdavall es forma un sarau d’objectes rebolicadors no identificats. Ja n’hi ha prou, qui ha començat la baralla? Pregunta un mosso infiltrat a la cabina que anava de paisà.

Després d’uns breus moments de calma, i encara animats pels efectes de la cafeïna en sang, l’home d’arena penja un clip de “minuti musicali” i la gatzara, la tabola i la barrila tornen a regnar a la sala del fòrum, que esdevé un improvisat envelat de festa major!


Respostes

  • RE: Votacions minirepte bis bis 94. Cafè (demano més votaires, si és possible, només cal llegir dues aportacions).
    rnbonet | 25/03/2014 a les 16:01

    * Vote i revote, amb rebot, per LA CABINA DEL FÒRUM, del company 'iong txon'.

    A més d'accomplir la condició "sine quanum" del 94 bis-bis (la flaire del cafè plana per tota la cabina, mentre que al meu relat no apareix enlloc) ha utilitzat un humor fi i ens ha embolicat a uns quants dintre la cabina/sala, consumint el preciat líquid en forma diferent.

    Moltes gràcies per la convidada! Salut i rebolica!
  • Per una mínima diferència...
    deòmises | 25/03/2014 a les 19:01
    ..., sobretot per intencions, voto La Cabina Del Fòrum.


    d.
  • RE: Votacions minirepte bis bis 94. Cafè (demano més votaires, si és possible, només cal llegir dues aportacions).
    iong txon | 25/03/2014 a les 20:12
    El meu bot per "Un cafè espès (sense cafè)"
    Trobo genial l'acudit de la minyona congolenya, tant si és real com si és ficció, només podia empescar-se aquesta relació amb el "qu'ha fè" el benvolgut mestre de la rebolica..

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.