Detall intervenció

VOTACIONS DEL 270è REPTE POÈTIC VISUAL

Intervenció de: bufanúvols | 10-01-2014

ACABAT EL TERMINI DE PRESENTACIÓ DELS DIFERENTS POEMES CONCURSANTS AL 270è REPTE POÈTIC VISUAL, ARA ÉS L'HORA DE VOTAR.ELS CONCURSANTS PODEU VOTAR ELS 2 POEMES QUE MÉS US HAGIN CRIDAT L'ATENCIÓ O AGRADAT. EL TERMINI DE LES VOTACIONS ÉS FINS DILLUNS, 13 DE GENER, A LES 15 HORES.LLUNA (Anthony Rain)No sabré perdre'm-hi La nit no pot trencar aquesta pell nodrida de les seves mans abandonada en marees impossibles Tu ara Lluna em cremes amb fred rierol la partida un port novell, un encanteri de vents i mort damunt sorres tatuades vora un cos humit que aprengui el meu esperit Però saps Lluna ja ho he donat tot li he donat el meu vaixell naufragi i platja a trenc de llavis La meva cuïrassa és aquesta esclavitud no ser més que en l'ànima que em posseeix La nit no em pot trencar amb cap desig Vull restar aquí d'esquena a tu, Lluna esperant l'instant que els seus braços torni'm a prendre'm

LLUNÀTICA LLUNADA (Mena Guiga)Nàutica de la lluna, oceà de peixos-estel que pisquen. I sí, riuen, alegraires nocturns. Llunada, satèl·lit delit i desfici canvi de fase i quan rodoneges ets la piga blanca de la volta celestial, la punta de cigarreta neta que forada el més enllà. Núvols mòbils barbes i bigotis còsmics i còmics se li envela travessar-los il·luminar-los i picar l'ullet. A voltes desapareix. Es fa i es desfà, deriosa infinita, astre joganer.INSOMNI (selva)Fanal que t'emportes els meus somnis amb tu, traeixes, tan blanca, el descans merescut. Si abaixo persianes i m'oblido de tu, dormiré abraçada de la solitud.DOTZE LLUNES (Dallonses)Amb el Ninou s'enceta nova lluna, -És el relleu que estrena el gener- Proclamant el pregó del cameller Que vénen els d'Orient a toc de buna. Del Nadal fartaner ni una engruna, I l'enrenou es torna cançoner... Si la lluquem dorment en un paner, És que el sol l'ha caçat, mandrosa lluna. Després la de febrer, breu i enganyosa, Adés clara i brillant, adés boirosa, Duu l'ametller de rosa i blanc florent. Dotze llunes rumbegen sa fulgència Al pas de l'any malgrat, ho diu la ciència, Que només una viu al firmament. FONT DE CLAROR (CIRÈNE) Sóc lluna, sóc dona. Alces les marees, indiques i il.lumines els jorns dels qui les llavors sembren. Amb la cara plena, -de gràcia-, somrius intuïtiva als qui et sabem. Sigues sempre tu, deesa. Persegueix eternament la fecunditat en les ments de les dones d’aigua. Totes celebren descobrir el teu màgic ritual: hi bevem; cerquem saber qui som i el per a què. Tu ets nosaltres, jo sóc tu: t’enmiralles en totes les aigües, claror flexible i constant. Sóc dona, sóc dolça, sóc forta, sóc llunaINFLUÈNCIA SELÈNICA (DEÒMISES)

Saber que més enllà de la lluna hi ha la pell Dels instants, ajaguda en la mar dels somnis Oferta a la vida i a la mort, als experts deixebles Que són els dits entre solcs i pigues i saliva. Conèixer el plànol perfecte del punt més càlid On rau l'algidesa del teu cos, embat de l'onada Damunt de la sorra, com el batec amb cadències D'un cor que respira cada cop que sent i es bada. Distingir el xiuxiueig del silenci, quan els insomnis Deixen fruits suculents a les dents, quan ser febles A la temptació recompensa amb exhausta joia viva. Fruir, en la influència selènica, l'oxigen i les essències Que amaga el teu ventre, i esdevenir, en tu, penell Convertit en satèl·lit a la platja del teu rostre pàl·lid.


Respostes

  • RE: VOTACIONS DEL 270è REPTE POÈTIC VISUAL
    bufanúvols | 10/01/2014 a les 19:46
    DISCULPEU, PODEU LLEGIRC CORRECTAMENT ELS POEMES AQUÍ.
  • RE: VOTACIONS DEL 270è REPTE POÈTIC VISUAL
    selva | 11/01/2014 a les 10:27
    DOTZE LLUNES (Dallonses)

    INFLUÈNCIA SELÈNICA (DEÒMISES)
  • RE: VOTACIONS DEL 270è REPTE POÈTIC VISUAL
    Anthony Rain | 12/01/2014 a les 16:07
    INFLUÈNCIA SELÈNICA (DEÒMISES)

    Dotze llunes (Dallonses)
  • RE: VOTACIONS DEL 270è REPTE POÈTIC VISUAL
    Mena Guiga | 12/01/2014 a les 22:05
    Font de claror.
    Insomni


    Mena
  • RE: VOTACIONS DEL 270è REPTE POÈTIC VISUAL
    deòmises | 13/01/2014 a les 12:58
    Insomni
    Font de claror


    d.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.