Detall intervenció

The speaker's corner

Intervenció de: touchyourbottom | 20-08-2014

Miro cap a la plaça i una persona complidora està pasturant el gos. Recull les caques de la mascota amb una bossa fent l'exercici d'ajupir-se (hauria de saber que cal plegar les cames lleugerament) i segueix la passejada.
Quan arriben al descampat, deixa anar l'animal i que sigui lliure una estona. L'acarona i li adreça mots d'estimació. Aquest gos té sort.
No gaire lluny, una gosseta plora. Ho fa sovint. La deixen tancada al pati i s'obliden d'ella, expressament i no. Fa les necessitats on pot i els seus ulls imploren atenció. Ignora que els seus predecessors van ser donats, per cansament dels propietaris (massa gros, massa escandalós, massa...). Un dia es va sentir 'a veur si es mor d'una p.... vegada!'.
La vida està plena de responsabilitats que vénen o/i ens busquem. Costa fer-ho tot bé. A vegades hi ha amors falsos, 'que maco aquest gatet' i un dia el felí es troba abandonat en un bosc.
Hi ha la consciència. Però no tothom la té igual.
I hi ha l'economia i el temps, que no són tanta excusa.
Si s'entra s'ha de sortir.
I si hi ha desercions, n'hi ha. Ho entenc. Quant menys i més ben dut, millor. Pensar-ho molt: després toca el que toca! Tant per a qui tria com per a qui/què ha estat triat!


I deixo la paraula al proper speaker que pugi al no-pedestal. Un dia ja farem els cafès i les pastetes, potser a la tardor. :-)



Respostes

  • RE: The speaker's corner
    iong txon | 21/08/2014 a les 08:50
    Això dels animals de companyia és una gran idea per educar la responsabilitat, sobretot per la mainada. Ara, és cert que ja cal exercir-la abans de comprometre's adoptant-ne un. Tenir en compte les seves necessitats, si cal treure'l a passejar dos o tres cops al dia, què se'n farà si es vol sortir de vacances, despeses de veterinari, vacunació, esterilització, posar-li el xip, etc. No tot han de ser gossos o gats, també es pot posar una peixera, un periquito o una serp en un terrari.. Hi ha gustos per tot: hamsters, tortugues, fures. També es podria discutir quins animals s'adapten mínimament a una situació de captivitat. A mi em faria cosa tenir un ocell en una gàbia, tot i que un periquito o un lloro potser és diferent..
  • RE: The speaker's corner
    Jere Soler G | 21/08/2014 a les 22:19
    És una putada ser mascota. Cap ésser viu hauria de ser mascota. Si ets mascota estàs exposat a la crueltat o inconsciència del teu amo.
    Si algú té mascota, que l'estimi i obri en conseqüència.
    Si algú no en té, la meva recomanació és que no en tingui mai i que aprengui a estimar, sense posseir, els animals no humans en llibertat i en el seu hàbitat.
    • RE: RE: The speaker's corner
      aleshores | 22/08/2014 a les 09:35
      Jo diria que el concepte de mascota com substitut de la relació humana no és recomanable oerò podria ser un mal menor: estem menys sols.
  • RE: The speaker's corner
    Nonna_Carme | 24/08/2014 a les 17:28
    Aquest estiu sento plorar un gos desde casa meva.I no una hora ni dues: TOTA LA TARDA. Imagino que els amos l'han deixat sol. I em pregunto com tu: Per què dimonis el varen comprar?
    He tingut gossos molts anys i et podria explicar infinitat d'anècdotes. Quan va morir la mare del meu marit, el gos que ella més estimava va morir dos dies després i no estava malalt. Va morir d'enyor, pobret.
    El més estimat per mi va ser el Balú. Fins i tot li vaig dedicar un relat.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.