Detall intervenció

SOMNIS TRICENTENARIS, la crónica en imatges i paraules

Intervenció de: Galzeran (homefosc) | 14-12-2014

Un matí de somnis tricentenaris



Fa una temperatura agradable i fresca a Barcelona aquest dissabte de Santa Llúcia. Arribant a l’espai Francesca Bonnemaison, ens trobem el carrer Sant Pere Més Baix farcit de parades; els botiguers han sortit al carrer, omplint de diversos perfums i objectes ben variats.
L’Espai Francesca Bonnemaison, i la seva sala “La Cuina”, ens esperen per presentar el llibre “Somnis Tricentenaris”, solidari amb la Marató de TV3. Sense gaire entrebancs ni remarcables, cap a quarts de dotze comença a arribar el públic. En una sala per a més de cent persones ens hi arrecerem una setantena. Comença l’acte amb la noticia que el nostre presentador, el Toni Arencon, no podrà fer la seva tasca per motius familiars.
Ferran Planell pren les regnes de la presentació, presentant-se a ell mateix i als rapsodes que ens recitaran durant aquest meravellós matí, i a saber són: Elisenda Sala, Glòria Calafell, Ferran Planell, Carles Ferran, Miguel Santaeulàlia, i la Pilar Navarro que ens parlarà sobre la Marató. Així mateix, també presenta als dos músics que ens acompanyaran amb algunes cançons clàssiques, on l’Andreu Miret hi posa una magnífica veu i l’Alba Julian l’acompanya als teclats.
Abans de començar el recital de poesia i música, la Pilar Navarro ens fa cinc cèntims del recorregut històric de la Marató, amb un resum del què ha estat i del què vol ser en un futur, un acte, la Marató, que diu molt del tarannà de la gent del país que ens ha tocat viure.
Obren l’acte la Glòria i l'Elisenda amb un poema de l’Anna Rispau i la Montse Assens . No posarem ara i aquí el llistat de tots els poemes i relats llegits, que en són uns quants, i qui llegeix a qui. Però sí que direm que el Miquel va llegir tres dels somnis en format relat, i el Carles Ferran, la Glòria i l'Elisenda es varen repartir amb el Ferran Planell la resta d’escrits poètics. Entre mig, i abans que l’Elisenda, molt emocionada pel cant escoltat just abans de la seva intervenció, l’Andreu Miret i l’Alba Millán ens oferien cançons d’un repertori clàssic amb un nivell vocal de mèrit, que podreu escoltar al final de l’article, on us adreçaré a alguns dels vídeos que s’han penjat a la xarxa, on també hi ha algun poema que podreu escoltar. L’acte va tenir el seu moment sublim quan l’Andreu va demanar al públic que els acompanyessin fent el so de la lletra “M” fent el públic de cor improvisat d’un cant nadalenc per excel•lència.
Després d’una molt agradable sèrie de poemes, relats i cançons, el Ferran Planell tanca el recital amb un relat seu; “Dracs”. Una lectura curta i amena que no puc menys que recomanar a tothom, amb una visió fantàstica de la nostra realitat, vista per ells, els llegendaris Dracs.
Es clou l’acte donant un obsequi als rapsodes, als músics i al controlador de llum i so, el Roger Martínez, i amb el lliurament de distincions que ja s’ha fet tradició en totes les presentacions, per part de la Montse Assens i la Laura Ropero, als associats triats que per la seva tasca i dedicació mereixen. Elles i ells, en aquest cas, són: Pilar Navarro, Esther Llobet, Pilar Campmany, Laura Ropero i Jaume Pàmies.
Tot plegat hem gaudit d’una presentació magnífica amb poesia, relats i cançons i assolint un bon nivell de vendes del llibre solidari amb la Marató de TV3, motiu de l’acte d’avui. Ens hauria agradat veure-us a tots entre el públic, però coneixem les dificultats d’organitzar-se en aquestes dates amb tants actes com hi ha arreu. Us emplacem que l’any vinent mireu de reservar el dissabte anterior a la Marató per a la més que possible presentació d’un nou recull per a l’any vinent. A l’ARC, i com a relataires, ens honora col•laborar amb la Marató on les nostres aportacions silencioses són una part també important d’aquesta solidaritat amb els altres, ja de l’any 1992, quan es va celebrar la primera Marató, com bé ens recordava la Pilar. Abans de marxar uns quants dels assistents que hem publicat en aquest recull ens fem la foto de rigor. Tot seguit, una representació dels assistents es retroben en un restaurant del Carrer Princesa, ja convingut dins de l’ordre del dia, on fan, ben alimentats, temps per a la següent activitat dins dels actes de presentació, una ruta pel Born, però d’aquesta part del dia us en parlarà la Núria López ben prompte.



Respostes

  • RE: SOMNIS TRICENTENARIS, la crónica en imatges i paraules
    Galzeran (homefosc) | 14/12/2014 a les 18:13
    Ja sabeu que si cliqueu sobre de les imatges anireu a l'àlbum? per si voleu alguna còpia, i no tingueu cap problema en agafar-la.
  • Fantàstica crònica
    qwark | 14/12/2014 a les 22:34
    Molt bona feina de l'ARC editant el llibre, organitzant l'acte i, a sobre, col·laborant amb la Marató.

    Felicitats a tots per la feina ben feta.
  • RE: SOMNIS TRICENTENARIS, la crónica en imatges i paraules
    reusenca | 15/12/2014 a les 09:23
    Reitero les meves felicitacions als organitzadors de l’acte. Una gran aportació per enlairar la nostra cultura i sobretot com a acte compromès i solidari en allò que diu tant del nostre País. Enhorabona ARC!!!
  • RE: SOMNIS TRICENTENARIS, la crónica en imatges i paraules
    Mercè Bellfort | 15/12/2014 a les 12:56
    Moltes gràcies, Ferran, per aquesta magnífica crònica. M'ha semblat ser-hi present tot i que em va ser impossible venir per un compromís familiar que tenia.
    Una feinada increïble la de l'ARC que, pel que he vist, s'ha superat de totes totes enguany en aquest gran acte col·laborador amb la Marató.
    Moltes felicitats a tots per fer-ho possible i una abraçada ben forta a tots vosaltres, companys!
    Aprofito l'ocasió per felicitar-vos per les festes nadalenques que ja estan a tocar! I un molt Bon Any Nou amb molta salut i literatura.
  • RE: SOMNIS TRICENTENARIS, la crónica en imatges i paraules
    panxample | 15/12/2014 a les 17:22


    Corroboro i felicito a l'homefosc per aquesta magnífica crónica.
    Un dia ple d'emocions, per la marató i per fer país, on els somnis prenen vida desitjant que es faci realitat.
    El recorregut pel Born literari amb Maria Nunes, al barri de ribera i els escenaris del 1714, ha estat d'alló més entenedor, aclaridor i divertit, tot un plaer.




Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.