Detall intervenció

Res del que ens passa...

Intervenció de: copernic | 18-05-2012

es perd mai.

Paul Auster, escriptor nord-americà (1947)


Respostes

  • Dit d'una altra manera:
    iong txon | 18/05/2012 a les 19:57
    "Ets responsable per tot allò que ve a tu; i si pots enfrontar-t'hi i superar-ho o conquerir-ho, seràs el vencedor"

    Rev. Dr. Moon, Sun Myung, Veritable Pare del cel de la terra i de tota la humanitat.

  • RE: Res del que ens passa...
    Xolnir de Groc | 18/05/2012 a les 21:15
    al meu pare el varen cremar fa dotze anys, i la veritat no em calen més pares i amb el seu record en tinc prou ara mateix i no em cal ningú per suplantar-lo. Als humans no ens calen tants pares, la vida la vivim nosaltres en directe, i per allò que veig dia a dia al nostre voltant, tots aquells que van de pares et volen xuclar alguna cosa, i per això crec que més pares que el nostre biològic o de creixement, no ens en calen, ara, germans, amics amants i gent de confiança és el que veritablement val la pena tenir. Però et diré més, la frase de l'Auster no vol etiquetes, vol que siguis tu mateix, sense cap ajut, pur natural sense més additius.

    I per acabar, la frase en negreta està molt bé, però es contradiu amb la signatura del Dr Moon. Si vol ser algú important, ha de començar per treure's etiquetes i viure el dia a dia de la gent que passa gana al món. L'última persona d'aquest món que he vist que podia etiquetar-se de pare, i no ho feia, era Vicenç Ferrer.

    No voldria molestar-te, pero les etqiuetes molesten i molt:
    El pare de la pàtria
    el pare de l'esglesia
    el pare de convergència
    el sant pare d'Anglaterra
    i etc de pares i altres per l'estil.

    Quan començarem els humans a ser persones i deixarem de banda tanta xorrada de salva pàtries i salva humanitats?

    Xolnir emprenyat

    (Ho sento copernic, m'encanta l'Auster i em dol utilitzar l'espai d'una frase seva per desfogar-me)
  • És una frase
    allan lee | 18/05/2012 a les 21:25
    la d'Auster, que trobo de ficció romàntica. És bonica i d'alguna manera me la voldria creure, però el què passa ja ha passat, i nosaltres passem, igual que tot. Jo no sé què va pensar el meu besavi, no sé què va viure. Es perd, s'ha perdut. No queda res.

    I sobre la frase de Moon, Quim, jo et tinc simpatia, però crec que posar tota la teva esperança en un home dubtosament riquíssim i que a més ho sap tot sobre tot, és posar en perill la teva integritat mental.
    • Jo confio en les paraules del Dr. Moon
      iong txon | 19/05/2012 a les 08:31
      …i crec que faig bé, encara que sovint no és fàcil viure-les. Només m'agradaria afegir un tros del darrer capítol de la seva autobiografia en relació a aquest prejudici que molta gent pot tenir encara sobre la seva persona, sense haver tingut l'oportunitat de conèixer-lo més a fons:

      "La gent diu que sóc una de les persones més riques del món, però no saben de què parlen. He treballat durament tota la meva vida, però no tinc ni una casa al meu nom. Tot el que tinc és públic. Pràcticament tot coreà adult té un segell personal que es registra oficialment, i que utilitza per signar documents legals, però jo no tinc ni tan sols un d'aquests segells.
      Us preguntareu, doncs, quin benefici he obtingut de treballar durament, i no dormir ni menjar mentre altres menjaven i dormien. No he treballat per ser ric. Els diners no signifiquen res per mi. Tots els diners que no s'usen pel bé de la humanitat, o pel bé del nostre proïsme, que s'està morint en la pobresa, no són res més que un tros de paper. Els diners guanyats amb esforç s'han d'utilitzar sempre per estimar el món i per desenvolupar projectes que beneficiïn el món."


      Del llibre "Una vida consagrada a la Paz" cap. 8.3.

      Bon dia i molt bon cap de setmana a tothom,

      q
      • RE: Jo confio en les paraules del Dr. Moon
        allan lee | 19/05/2012 a les 12:46
        Tenir propietats en nom d'altres testaferros però gaudir-ne plenament és una pràctica molt comuna entre salvadors- ejm- de l'humanitat: ni san josemaria Escrivá marquès tenia res a nom seu ni Marcial Maciel Legionario abusador de menors tampoc, el que no fou impediment que visquessin una vida de luxe extrem. Per posar dos exemples.
        Ja sé que no et convenceré, Quim. Però, has de creure fil per randa tot el què escrigui o digui aquest home?
        Em recordo d'aquest fragment de Shakespeare, referit a l'amant de la reina, l'assassí del pare:
        -Pots somriure i somriure i ser un malvat.

        Sisplau, escolta també la gent de la teva família, els amics que et volen bé.
        • RE: RE: Jo confio en les paraules del Dr. Moon
          iong txon | 19/05/2012 a les 17:09
          Gràcies Sílvia, per la bona intenció. Tens raó, la meva família i fins i tot la meva esposa pensen com tu. Només tinc un avantatge encara que reconec que és un trist consol: crec en el més enllà, i que els nostres esperits són eterns. Per tant, espero que el temps ens donarà la raó, i ens haureu de donar la raó… (ja he dit que és un pobre consol, però és una gran esperança perquè és l'esperança en el Regne).
          • RE: RE: RE: Jo confio en les paraules del Dr. Moon
            allan lee | 19/05/2012 a les 17:27
            Mira, no creure en una religió, com és el meu cas, no m'impedeix pensar- i anhelar també- que potser alguna cosa de nosaltres sobreviu després de la mort. Sóc escèptica - no sabem res- però no estúpida: que no hi hagin proves no invalida una cosa ni l'altra.

            Una abraçada.
  • RE: Res del que ens passa...
    Mena Guiga | 18/05/2012 a les 21:50
    No, no es perd mai res del que ens passa. Queda en un record o visual o més mental o fins i tot qui sap si hereditari biològicament. Apareix en els somnis, sense esperar-t'ho, a vegades. No hi ha manera de perdre-ho. Però, segons que sigui, es pot transformar per suavitzar o entendre, crec. I d'aquí a una millor existència anar fent passets. Res perdura, però el record, més o menys vívid (o un text, una fotografia,...) hi és. Que tampoc perdurarà, no cal dir-ho. Ningú sap la vida que té res. I no cal. En el meu cas, intento vestir amb colors, no tapar, el desagradable viscut, que alguna cosa m'ensenya, vulgui o no. I l'agradable pujar-lo a dalt de tot de la piràmide del valer la pena ser i estar, la natura, les persones, l'art.

    La segona cita, la de la negreta. Penso que hi ha d'haver responsabilitat envers el que ens busquem, molta. Si és quelcom que ens ve, ja costa més, segons què sigui hi ha la queixa, la ràbia, el rebuig. Tot i així cal entomar-ho, encara que no en siguem responsables, que és diferent. Superar obstacles forma part del joc de la vida i del camí a seguir, que ningú ha dit que sigui de roses. Però potser sí de calèndules i alliums....

    Mena de les flors de camp

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.