Detall intervenció

Repte DCXXVII (627): Volapük (comentari[s])

Intervenció de: deòmises | 20-04-2016

La definició de la fimfemfa de la touchy no acaba de veure's clarament; tampoc l'haglut ni el (la?) pícsbra. Dins del context, el lector que justegi menys que un servidor hi captarà una disciplina familiar fèrria i encotilladora, que engabia esperits lliures i esbojarrats, que controla indisciplines que voleien i enguspiregen idees noves pertot arreu. I com que cal dramatitzar els comiats, és l'única regla que segueix la protagonista del relat: la carta, breu i concisa, que deixa clar que la paciència s'ha capdamuntejat i cal pirar perquè és temps de broquilquitançar (o d'acabar-se el bròquil, per als menys puristes).

Una única aportació, junt amb la mènica, que decanta unilateralment el veredicte cap a la persona malgratdemarenca. Per tant, enhorabona i endavant amb l'enèsima arrencada reptaire. Aquest sí que esdevé un clàssic de RC!


d.


PS: i l'embarbussament que acompanya en Tau i la Senda, que podrien ser en Gustau i l'Elisenda per als qui no els tinguessin tanta confiança (o uns altres noms propis més adients que nomes l'ut, el glut i l'haglut podrien respondre; a més de la seva autora), és tan mènic com la trama conjuminada, com les faves de línia negra que, per una raó o per una altra, endrapa el sòmines aquell...


Respostes

  • Quina immediatesa comentarística!
    Mena Guiga | 20/04/2016 a les 09:17
    Gràcies.

    No em va ser massa fàcil, ho reconec. Però com que els exercicis s'han de fer o tot es rovella, vaig posar fil a l'agulla. 'Fimfemfa' definiria un estat de gaudir en estat creatiu i ximple, 'pícsbra' l'estat prou subjugat a no estar com l'anterior, tot i que en sobreviuen necessàriament residus i 'haglut' és la seriositat total i rígida, una foscor massa gran que escanya vides obertes.

    Al segon 'haglut' és amor, 'glut' oblit i 'ut' temps.

    I no en vaig fer tres perquè m'adonava que aquesta mena de creació demanada no m'ajudava a sentir-me fimfèmtica, cosa raríssima en mi, potser perquè ja en vaig massa farcida a la meva manera.

    Repeteixo: gràcies pels comentaris i per la comprensió dels textos, que no sé ni si penjaré. Ja vaig jo prou penjada! :)


    El proper repte en uns minuts...repte exprés, fumejant, que són dies de lletres, tot i que no, ho haurien de ser tot l'any!



    Mena

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.