Detall intervenció

Repte 606 (DCVI): Verbàlia

Intervenció de: deòmises | 05-08-2015

No us ha passat mai que us ha rondat una paraula (igual que una melodia, una tornada, una frase sencera, un nom propi...) pel magí durant hores, sense cap motiu?

D'això es tracta, aquesta vegada. De la presència enigmàtica d'aquella paraula (si preferiu els elements de l'altre parèntesi, endavant) i aquella àncora que la clava endins nostre fins que, capriciosament també, desapareix. Teniu fins al proper diumenge, 9 d'agost de 2015, a les 23:45h, per presentar les vostres propostes; sense cap paraula clau excepte el substantiu que us martiritzi i que hi vulgueu incloure. L'extensió? 350 paraules de màxim (un 5% de marge per qui es passi de frenada...)


d.


Respostes

  • Lluna blava
    Mena Guiga | 05/08/2015 a les 22:09
    La mires i li demanes que no marxi. Amb un crit, somrient.
    -Lluna blava!
    Dorms i no dorms i la seva influència se t'enduu més que mai. La mires abans d'anar al llit per guardar-ne la imatge totes les vides.
    -Lluna blava!
    La que apareix dues vegades cada tres juliols, algú savi t'ha informat.
    -Lluna blava!
    Se t'enduu on les intuïcions esdevenen certeses i et fa saber que només cal fer una empenteta, volar fora de la gàbia, que la porta està oberta fa temps.
    -Lluna blava!
    La seva bellesa et teletransporta a un cim i et tornes una creu blanca encarada a tots els vents on els voltors et reverencien i les papallones d'un blau com el de l'astre s'aturen, en parelles, i pleguen uns segons les ales que semblen una delicada mostra de blonda antiga.
    -Lluna blava!
    Exclames en pensaments i oralment aquests mots. T'extasies.
    Et trastoca i ho volies amb tota l'ànima.
    -Lluna blava!
    La que et diu que si ella pot ser ser blava i mostrar-se dos cops trencant la seva pròpia rutina...tu, què esperes?

    No t'excusis amb cap brot. Tens el color blau a dins. No és bogeria: és amor.



    Mena
  • Tot va ser mentida (fora de concurs)
    Mena Guiga | 05/08/2015 a les 22:52
    Mentida, tot va ser mentida'. Mira les fotos. 'Mentida, tot va ser mentida'. Mira les cartes plenes d'un 'molt' i un 'tant' llargs com el nas d'un Pinotxo i plora amargament. 'Mentida, tot va ser mentida'. Com si gaudís patint escoltant una vegada rere l'altra aquelles cançons que ara han perdut la intensitat i la validesa emocional. 'Mentida, tot va ser mentida'. Les llàgrimes, a garrafes, segresten energia, creen unes ulleres sense vidre que no es poden entelar però que entelen mirades, besos, mots, complicitats. 'Mentida, tot va ser mentida'. Enterra qualsevol espurna que pugui enfortir la vivença. Per poder continuar vivint. Destrueix, llença, esborra tot el tangible que dugui al record. I mina els sentiments per ni colgar-los, sinó per destruir-los, per matar de socarrel la relació que definia 'de la seva vida'. 'Mentida, tot va ser mentida'.
    S'entrenarà en guarir-se de l'addicció del què fa i el què deixa de fer i amb qui i a on.
    S'entrenarà en creure's la seva pròpia mentida que li faci gastar el 'Mentida, tot va ser mentida'.
    Trenarà els fils de l'existència de la mentida d'un dia a dia que no havia d'haver canviat i esdevindrà gat escaldat que defugirà trams d'il·lusió que, al cap i a la fi, són mentides.
    Les mentides i les seves dimensions.

    Mena
    • RE: Tot va ser mentida (fora de concurs)
      Mena Guiga | 05/08/2015 a les 23:05
      Ara veig que m'he desviat del tema, que el mot ha de ser repetit però involuntari, com el 'antaviana' del conte de Calders, més o menys.
      Sort que és un fora de concurs!
      L'altre relat l'hi deixo.
      No es pot tornar de vacances i fotre canya.
      La culpa són de les aigües del Ter, apa!
      O del cim del Taga, o d'un drac de forja que canta dos cops al dia.
      O de l'orenga dels camins.
      (ja he quedat bé, espero).

  • Mots de malenconia
    brins | 08/08/2015 a les 11:21


    M’he llevat de bon matí i he tornat a apropar-me a l’ampit de la finestra per poder albirar algun núvol resplendent que em conhortés, ales blanques que em fessin sortir del cau on vaig perdre la il•lusió, però avui tampoc no he aconseguit trobar diafanitat, tots els núvols romanien opacs perquè els angles de la ment em repetien la frase que porto gravada al cor: “com t’enyoro, amor…”

    He deixat d’observar el cel i he anat, a poc a poc, fins a la cuina; he encès el foc i m’he preparat l’ ambrosíac cafè que havia d’acompanyar un tros de pastís; desitjava que la dolçor d’aquell pa de pessic aconseguís mitigar-me la tristesa i que el café m’aportés l’energia necessària per a afrontar el dia, però he hagut d’adonar-me que cap nou estímul em davallava les venes, que res no podia amorosir-me la melangia. La frase “Com t’enyoro, amor…” ha continuat colpejant-me el cervell i l’ànima, no he pogut recuperar aquella empenta de viure que em fugí pel trau del temps quan ell se n’anà. He intentat, també, esborrar aquests quatre mots amb clarors resignades, programació de viatges i de noves activitats, però tot ha estat inútil, darrere la finestra els núvols han continuat vessant una pluja incontenible que esdevenia llàgrimes.

    Com tots els dies, m’ha estat imperceptible el sol del matí, inapreciable la música, insípid el gust, somort el tacte…Cap paraigua blau m’ha pogut arrecerar.

    brins



    Avui, 8 d’agost, hauríem celebrat els 49 anys de casats. Aquest humil relat pretén ser un homenatge al seu record…
  • Mots de malenconia (aquest)
    brins | 09/08/2015 a les 10:04



    M’he llevat de bon matí i he tornat a apropar-me a l’ampit de la finestra per poder albirar algun núvol blanc que em conhortés, nívies ales que em fessin sortir del cau on vaig perdre la il•lusió fa temps; però avui tampoc no he aconseguit trobar cap núvol diàfan; tots m’han semblat foscos perquè la ment em repetia la frase que porto gravada al cor: “com t’enyoro, amor…”

    He deixat d’observar el cel, i he anat, a poc a poc, fins a la cuina; he encès el foc i m’he preparat l’ ambrosíac cafè que havia d’acompanyar un tros de pastís; desitjava que la dolçor d’aquell pa de pessic aconseguís mitigar-me una mica la tristesa i que el cafè m’aportés l’energia necessària per a afrontar el dia, però cap nou estímul m’ha davallat les venes, res no ha pogut amorosir-me la melangia. La frase “Com t’enyoro, amor…” ha continuat colpejant-me el cervell i l’ànima, no m’ha estat possible recuperar aquella empenta de viure que em fugí pel trau del temps quan ell se n’anà. He intentat, també, esborrar del pensament aquests quatre mots amb clarors resignades; he imaginat exòtics viatges i un munt de noves activitats, però tot ha estat inútil, darrere la finestra els núvols han continuat vessant una pluja incontenible que esdevenia llàgrimes.

    Com tots els dies, m’ha estat imperceptible el sol del matí, trista la música, insípids tots els gustos,insensible qualsevol tacte…Cap paraigua blau m’ha pogut arrecerar l'enyorança.

    Demà, però, tornaré a obrir la finestra ben aviat…




    Avui, 8 d’agost, hauríem celebrat els 49 anys de casats. Aquest humil relat pretén ser un homenatge al seu record…>em>

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.