Detall intervenció

RE: RE: ¿Cap on va Catalunya?

Intervenció de: marga | 27-05-2017

a ser Una, Gran i Lliure República Catala. Feina per tots. A ser-hi joves!!! Ens costarà pero com diu la canço" si tots tirem l'estaca caurà".


Respostes

  • RE: ¿Cap on va Catalunya?
    aleshores | 22/05/2017 a les 12:57
    Com és que ningú considera oportú de respondre?
    Sobre la menor qualitat del català: hi estic d'acord.
    Per a que el català remunti i guanyi parlants, ha de tenir una opció política i econòmica que l'acompanyi, similar a la que va tenir a finals del setanta principis dels 80. No seria una qüestió de política lingüística, exclusivament, al meu entendre. Cal que es percebi que som un sol poble que va a algun lloc i que això requereix alguna mena de harakiri lingüístic personal per afavorir el català que quedaria compensat per altres qüestions.
    • RE: RE: ¿Cap on va Catalunya?
      marga | 27/05/2017 a les 11:32
      a ser Una, Gran i Lliure República Catala. Feina per tots. A ser-hi joves!!! Ens costarà pero com diu la canço" si tots tirem l'estaca caurà".
  • RE: ¿Cap on va Catalunya?
    aleshores | 23/05/2017 a les 11:01
    Octaveta penjada al meu barri:

    Diu (traduïda)

    "Dirigents del PSC-PSOE, ICV-EUIA-IU, CUP,....:
    Encara vitupereu al vencedor en la guerra de classes del 1936-39 mentre que serviu des de 1980(!) al "neonazisme" a Catalunya i "Bascongades"?

    SENSE IGUALTAT CULTURAL NO HI HA LEGITIMITAT (en lletres gòtiques o similar i subratllades)
    E.S.T."

    Anàlisi:

    "Encara": la preposició voldria indicar que aquests dirigents haurien d'haver deixat ja de "vituperar" al "vencedor" (que seria franco, suposo). (Implícitament diu que el que seria dolent no és la victòria de franco, sinó que existia prèviament una lluïta entre classes que seria la essència del conflicte i que hauria vingut a solucionar el "vencedor", diguem-ne, posant ordre on no n'hi havia i suprimint a la lluita de classes per decret.
    Quantes coses es poden dir amb una sola preposició!
    Per descomptat, per l'autor de l'escrit, el neonazisme estaria encarnat en els governs de els autonomies basca i catalana, ja des del mateix moment de els primeres eleccions i on van guanyar forces polítiques locals. Res a veure doncs el nazisme amb el franquisme.
    Però el lema "sense igualtat,..." contraposa legitimitat a estar igualats culturalment, és a dir, assimilats, clar! Sinó, igualtat amb qui o què? "Agenolleu-vos davant l'idioma que ignoreu, descreguts!", venen a dir.
    "E.S.T." poden ser les inicials de les tres persones que s'han unit en la defensa d'aquesta ideologia. però, qui els ha reclutat?
    Però el tema és que es dirigeixen com de compiioguis a tots els partits d'esquerres (incloent-hi el PSC-PSOE!) Ell sn o serien de dretes.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.