Detall intervenció

RE: Nits, pantalons, Aines i còpies

Intervenció de: rautortor | 03-10-2014


Qui ens pot assegurar que no hi ha més plagiadors/ores per aquests mons de Déu de la gran xarxa?
Qui ens pot garantir que, si un vol, no et pot prendre els teus escrits i presentar-los com a propis en algun concurs?
I, finalment, tots els que escrivim a RC som posseïdors reals de la propietat intel·lectual de tot el que hi publiquem?

Si algú sap les respostes li agrairé que ens les faci arribar.


Respostes

  • RE: Nits, pantalons, Aines i còpies
    Ivan Bonache | 03/10/2014 a les 08:53
    Quan l’Edgar ho va publicar al Fòrum vaig fer un cop d'ull i el blog estava fora de servei, llavors no vaig poder comprovar si hi havia tants plagis com es deia, però us haig de dir que vaig coincidir amb aquesta noia en un curs d'escriptura creativa a Manresa i ja li vaig fer pujar els colors quan va fer passar per seu un relat que era pràcticament una cançó dels Pets feta relat.

    Ara que ha tornat a sortir el tema, he pogut donar un cop d'ull i he quedat garrativat: hi ha un relat meu sencer, amb comes i punts, fins i tot el CONTINUARÀ... que vaig posar per finalitzar-ho l'ha posat. Hi ha un munt de cançons de diversos artistes catalans i no en fa referència enlloc. També he reconegut alguns relats que he llegit per Relats en Català i em sembla surrealista.

    Què es pot fer amb aquesta noia? Ja sé que tard o d'hora s'agafarà els dits, però això que fa no té nom!
  • RE: Nits, pantalons, Aines i còpies
    allan lee | 03/10/2014 a les 09:47
    Jo també sóc de Manresa i conec per persona interposada ( es diu així?) a aquesta noia. Jo penso que són tan evidents els plagis que s'haurà de blindar al seu bloc. En fí. Bon dia a tothom;-))
    • RE: RE: Nits, pantalons, Aines i còpies
      Fidel Català | 05/10/2014 a les 19:34
      Persona interposada? doncs potser sí. jeje, jo també t'aprecio Allan! i si no parlaves de mi... l'altre persona segur que també t'aprecia molt!

      Que fosc és el camí del reconeixement propi...


      persona interposada...

      m'agrada!
      • jaa
        allan lee | 05/10/2014 a les 20:21
        Jaaa.
        Transparent, ets un rei, però no t'al.ludia.
        El meu fill la coneix ( van al mateix col.legi)
        petons;-)
  • RE: Nits, pantalons, Aines i còpies
    Anaïs | 03/10/2014 a les 10:30
    Bones a tots i totes!!!!!!!!!!
    Doncs déu ni do, la veritat. He seguit els posts on en parlàveu, tot i que no he tingut temps de xafardejar el que està plagiat.
    Tantes coses que es prohibeixen que són ben lícites, i aquesta noia tan tranquil·la amb el seu bloc... No es pot avisar que li bloquegin definitivament? La veritat és que no hi entenc massa, però com he sentit que amb el twitter i el facebook ho poden fer, doncs mira, he sentit campanes però no sé on.
    És molt injust. Tu fas un escrit que et surt d'allò més endins, el vols compartir, i trobes que la gent l'utilitza com a propi... És el que dieu vosaltres, només seria qüestió de que cités les fonts, però clar, llavors no s'emportaria els elogis...
    Un somriure,
    Anaïs
  • RE: Nits, pantalons, Aines i còpies
    rautortor | 03/10/2014 a les 15:35

    Qui ens pot assegurar que no hi ha més plagiadors/ores per aquests mons de Déu de la gran xarxa?
    Qui ens pot garantir que, si un vol, no et pot prendre els teus escrits i presentar-los com a propis en algun concurs?
    I, finalment, tots els que escrivim a RC som posseïdors reals de la propietat intel·lectual de tot el que hi publiquem?

    Si algú sap les respostes li agrairé que ens les faci arribar.

    • RE: RE: Nits, pantalons, Aines i còpies
      nadàlia | 03/10/2014 a les 21:53
      Ningú n o és propietari de res, de cap escrit, de cap poema...doncs què us penseu? ningú no pot suposar la feinada que això portaria. De fet de plagi, si es pot dir així, n'hi ha ...personalment he publicat diferents llibres amb relats dels autors que m'han colpit més i això rutlla i no ho considero un plagi, és senzillament un préstec narratiu que cal escollir amb cura car no és fàcil amb tots els relataires que som. Només aquesta recerca ja hauria de suposar un premi, un valor , quelcom que donés un valor a aquesta recerca que dura dies i hores i hores de feina. Gràcies als vostres relats he pogut guanyar alguns calerons en premis literaris que es fan al país com ja sabeu. Recordo amb emoció l'últim premi; anava ben elegant aquella nit , amb els pantalons negres nous i un jaqué que semblava mmmm no tinc paraules per agrair les del jurat i a vosaltres companys només em resta dir-vos que continueu escrivint car no es en va i sempre hi ha algú que ho valora. Mercès.
      • RE: RE: RE: Nits, pantalons, Aines i còpies
        Ivan Bonache | 03/10/2014 a les 23:29
        Això vol dir que si algú agafa un relat teu i literalment el copia i el posa en un blog sense posar que és teu, tu et sentiràs afalagada?
        Una cosa és inspirar-se i una altra copiar literalment, o això és el que jo penso.
      • Et comprenc nadàlia
        Fidel Català | 05/10/2014 a les 19:32
        vols defensar a aquesta xicota que és paisana teva, però aquesta barroera broma que ens fas no té ni cap ni peus. Que tu i la Aina sigueu tots dos de Manresa no deu ser casualitat imagino, no? espero que no deixeu tan abaix el nivell d'una ciutat que admiro i on hi tinc bons amics i més d'amigues, on hi ha grans artistes que es treballen el seu art, el propi, no el de recerca. Si us agrada la recerca, aquest no és el camí.
  • RE: Nits, pantalons, Aines i còpies
    allan lee | 03/10/2014 a les 15:46
    Hola Raül. Crec que en Jeremias Soler en sap un niu d'això de la propietat intel.lectual. Si no vaig errada, una vegada ens ho va explicar aquí al fòrum. Una abraçada;-)
  • Informació sobre el Dret d'Autor
    AssociacioRelataires | 05/10/2014 a les 00:42
    El Dret d'Autor neix amb la creació d'una obra. Autor és qui crea l'obra. No cal realitzar cap tràmit de registre, encara que sí que és aconsellable a nivell jurídic a l'hora de reclamar drets.

    El Dret d'Autor s'origina amb la creació intel·lectual. Se subdivideix en dues categories: Dret Moral i Dret Patrimonial.

    El Dret Moral de l'autor sobre les seves obres no té límit temporal. Abasta, entre altres conceptes, el dret a divulgar o no una obra i el dret al reconeixement de l'autoria

    El Dret Patrimonial és un dret econòmic, que pot realitzar el propi autor o terceres persones amb autorització. Té límit temporal. Inclou el dret per autoritzar la realització de còpies per qualsevol forma o procediment.

    A Internet, qui carrega o puja continguts és responsable dels danys que pugui causar a l'autor, si vulnera els drets anteriors. Google disposa d'una pàgina per denunciar el contingut que pugui infringir la llei:
    https://support.google.com/legal/answer/3110420?rd=2

    Tota acció o conducta que vulneri el Dret d'Autor comporta sancions penals i la possibilitat de reclamar els danys soferts. Es considera delicte reproduir una obra sense l'autorització corresponent o suprimint el nom de l'autor. El plagi es produeix quan una persona s'atribueix l'autoria d'una obra que no li pertany.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.