Detall intervenció

RE: Molt bo, pivot!

Intervenció de: Sibil·la de Fortià | 18-07-2005


Anant a temes més pràctics, i dintre de la meva ignorància en el tema (que és immensa), em sembla que no hauria de ser gaire difícil trobar un patrocinador del concurs que fos capaç de posar uns 100 eurets pel premi (per exemple): una editorial, un programa de televisió sobre llibres, la UOC (ja que es tracta de literatura on-line) o la Generalitat (per què no?)


Respostes

  • RE: Manifest per a la dignitat relataire
    xavier de Ventolà | 18/07/2005 a les 19:34

    SI SENYOR tens tota la raó

    NO ÉS AIXO COMPANYS NO ES AIXÒ...
    que canta en LL.LLach
    • RE: RE: Manifest per a la dignitat relataire
      Conxa Forteza | 18/07/2005 a les 19:43

      tu i jo ja ho haviem parlat Xavier i estic totalment d'acord amb tu ...
      • RE: RE: RE: Manifest per a la dignitat relataire
        Esquitx | 18/07/2005 a les 20:14

        Crec interessant el manifest.
        Si puc afegir alguna cosa, ho faré dient que el més important en "Relats" és la recerca de categoria literària , el treball de selecció, l'estímul per escriure bé, i per expressar idees de cert valor, per fugir, en una paraula, de la la banalitat, o vulgaritat, que domina tants sectors de la societat. Si l'equip redactor, amb l'ajuda d'una representació dels mateixos "relataires", es proposés aquesta fita, l'èxit seria molt probable.
        Esquitx.
  • RE: Manifest per a la dignitat relataire
    pivotatomic | 18/07/2005 a les 19:45

    Benvolgut Xavier:

    No et falta raó al qüestionar el sistema de votacions on line en els concursos de RC. A mi també em sembla injust i ineficaç. I sóc el primer que votarà a favor d'una proposta per millorar-lo (cosa ben senzilla, d'altra banda...)

    Dit això, et diré també que hi ha moltes coses amb les que crec que no has pensat... I són no ja importants, si no vitals.

    Per exemple, aquests premis dignes dels que parles... qui els pagarà? Tu? Jo? Omatech? La Generalitat?

    Més enllà d'això... La pròpia pàgina d'RC, qui et penses que la paga? Perquè, si t'hi has fixat, nosaltres no posem un ral, a la pàgina no hi ha publicitat... i la màgia funciona de conya al món de Harry Potter, però al real, la única màgia que conec és la de que algú hi aboqui el cabaç i hi posi hores (en aquests dos casos, i pel que fa a nosaltres, les dues coses les fa Omatech... I per la cara, mal el que diguin alguns).

    És fàcil entrar al forum, demanar la lluna i especular amb que hi ha qui es forra a costa nostra. Per desgràcia, però, la realitat no és, ni de bon tros tan senzilla.

    Jo m'imagino que quan tu surts de casa bon matí per anar a doblar-la allà on sigui que la doblis, no ho fas pas per amor a l'art. Si no més aviat per necessitat i per peles. Si l'amo de la teva empresa et demanés que treballéssis gratis perquè el que ell fabrica és bo per la gent i útil a la societat, m'imagino que hi posaries alguna objecció.

    Malgrat això, als d'Omatech (i a d'altres...) sel's demana que facin exactament això. Que hi posin peles i hores sense cap dret a treure'n res. I pobres d'ells que ho provin, perquè no faltaran els qui els posaran a parir de forma tan injusta com gratuïta.

    Per tant, abans d'escriure un titular que apela a una cosa tan gruixuda com la DIGNITAT, jo et pregaria que posessis els dos peus ferms a terra i penséssis en la feina i el patrimoni dels altres.

    I consti que la teva proposta és del tot educada i gens mancada de raó en molts apartats. Només dic que, abans de parlar de coses importants, i, sobretot, d'escriure-les, un se les ha de pensar tres vegades.

    Per cert, m'ha fet molta gràcia això dels cromos de Hulk.

    En fi, això és el que penso i així ho he escrit.
    • RE: Manifest per a la dignitat relataire --> Pivotatomic
      Ze Pequeño | 18/07/2005 a les 19:53

      Jo aplaudeixo les teves paraules.
    • RE: RE: Jordi
      Conxa Forteza | 18/07/2005 a les 19:57

      Un símbol en forma de record valdria.


      Mira que diu en Xavier dels premis, no demana res del altra món. Tu saps que jo sempre he defensat Omatech com una fera, però amb els concursos no l'han encertada ..

      • RE: RE: RE: Jordi
        pivotatomic | 18/07/2005 a les 20:04

        Plenament d'acord amb el tema del sistema. Crec que tu i jo també ho hem parlat alguna vegada i jo ho he dit a més d'una trobada. El sistema dels concursos els ineficaç i injust i desvirtua el resultat final.

        Pel que fa als premis... També estic d'acord amb que no fa falta gran cosa. Però tot i així, no sé, una samarreta de RC no la regalen pels carrers. Algú l'ha pagat i no hem estat nosaltres. Ara no val dir que és una merda...

        Vull dir que teniu raó, però que, per desgràcia, si canviar el sistema de votacions és gratis i ja s'hauria d'haver fet, el tema dels premis ja em semblen figuen d'un altre paner. Si hi ha alguna proposta creativa, m'hi apunto. Però no em sembla just demanar sense pensar que TOT en aquest món val peles i ningú vol posar-les.

        Al dir tot em refereixo a temes materials... companyes com tu i d'altres que volten per aquí no espaguen amb tot l'or del món...
  • RE: Manifest per a la dignitat relataire
    Biel Martí | 19/07/2005 a les 18:11

    Em sumo a la iniciativa del Xavier Valeri, com ell ja sap.

    Bé, he llegit tooooooot el que heu dit al manifest, que sumat al que sé que pensen alguns de vosaltres per converses en un altre costat, dóna per clar:

    1. La major part de la gent que s'ha manifestat, està d'acord en canviar o modificar el sistema de concursos. Això no és cap crítica per Omatech (faltaria més, a sobre criticar-los!).

    2. Aquest canvis inclourien
    a) un jurat "pop" aleatori, amb dret a negar-se a formar-ne part i que exclouria presentar-se en el concurs pertinent.
    b) o un jurat extern, que s'hauria de buscar cada vegada i no sé qui de nosaltres s'hi dedicaria...

    3. Els premis es podrien obtenir per diferents vies:
    a) Via ràpida (però polèmica suposo): els participants a cada concurs aporten 5 o 10 euros pel premi, es guanyi o no.
    b) Via lenta (i potser inabastable): es parla amb la Gene, amb la diba o amb qui faci falta per guanyar reconeixement, encara que sabem que Omatech ja ho ha provat.
    c) Via superchuli: ens posem tots a mirar els núvols i saltem quan caiguin bitllets de 50 (el cel mai té bitllets petits).
    Cal aclarir que no es pretenen grans dotacions econòmiques, només fets simbòlics.

    Jo tinc dues samarretes d'Omatech, la que em vaig comprar i la que em donaren al guanyar un dels concursos. No em queixo d'això, em queixo dels premis de pobles i institucions que Sí reben diners.

    4. Ja s'ha enviat per mail aquesta idea a Omatech i si no vaig entendre malament hi estan d'acord (caldria modificacions, és clar).

    La pregunta és... ara com ens posem en acció? M'ofereixo voluntari.

    Biel Martí.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.