Detall intervenció

RE: Meditació, un cas real . ( x Calderer i cia. )

Intervenció de: Leela | 28-09-2012

en fi:
http://youtu.be/_E7UsmhHpvI

com és que ja no puc penjar youtubes??? mecasuntot!
Si poso comparteix em surt l'adreça de dalt i si poso insereix un iframe... :-((


Respostes

 • RE: Meditació, un cas real . ( x Calderer i cia. )
  Leela | 28/09/2012 a les 16:44
  hohohohoho!!!

  Jo que pertanyo al CEST i al SNHVNMC, és a dir, al Col·lectiu Escèptic Sant Tomàs i al SiNoHoVeigNoM'hoCrec, trobo molt encertada la teva pregunta. Entenc però el disgust de la teva germana, doncs jo també tinc un germà que sovint és una mica torracoll... :-D (vaja, que hi ha maneres i maneres de dir les coses, o nooooo? :-D)

  El problema d'aquests coses és voler atorgar-los més "propietats" (i quan més rares millor) de les que tenen.
  Hi ha estudis científics que mostren que la meditació pot tenir efectes molt beneficiosos pel cervell (cosa que sembla bastant raonable, doncs apagar simplement la tele també en deu tenir).
  Una altra cosa és que es vulnerin les lleis de la física (hi ha mètodes de levitació que són els que usen els mags en els seus espectacles, mireu la wiki). He trobat això al youtube que és xulo: (també ho poso per veure si me'n surto penjant youtubes perquè darrerament no dono ni una) • RE: Meditació, un cas real . ( x Calderer i cia. )
  Leela | 28/09/2012 a les 16:45
  a veure ara

 • RE: Meditació, un cas real . ( x Calderer i cia. )
  Leela | 28/09/2012 a les 16:47
  en fi:
  http://youtu.be/_E7UsmhHpvI

  com és que ja no puc penjar youtubes??? mecasuntot!
  Si poso comparteix em surt l'adreça de dalt i si poso insereix un iframe... :-((
  • RE: RE: Meditació, un cas real . ( x Calderer i cia. )
   rnbonet | 28/09/2012 a les 17:24
   Redell, xicona! Hi ha una cosa mooooooolt oblidada als temps que s'esdevenen que diem per aquest país del sud VIURE TOCANT EL PEUS ENTERRA. Somnis, sí, els que calguen... però possiblles. Il·lusions.. TOTES... però amb bases reals.
   Em sembla, però, que alguns filòsofs grecs ja en parlaven.
 • Això sembla de relat humorístic...
  Mena Guiga | 28/09/2012 a les 17:19
  Com si veiés el gurú envolant-se. Potser pesa poc! Potser ha buidat el cervell i és possible! Potser sí que es pot esdevenir i la nostra vista no ho veu, perquè hi ha percepcions desconegudes...En tot cas, el meditar que jo vaig explicar més avall no és tan apoteòsic ni culebrònic. Jo no levito (quina dissort!), i afirmo que meditar costa, però és beneficiós. Què no costa?

  Mena (hi ha medis i medis de medi...tar!)
  • El que sí hauries de fer levitar (va per qui ha penjat la intervenció)
   Mena Guiga | 28/09/2012 a les 17:24
   és el punt de les geminades. Jo no ho sabia fer fa poc, tampoc. Però un punt volat ha de fer això: volar. No cal que estigui pirat, però sí que es piri: enlairant-se qual bombolla o globus de Festa Major.
   Cal clicar la tecla de sota la de 'Bloq Mayús', aquella que té una sageta cap amunt i alhora la tecla del nombre 3 i el punt...màgicament volarà. Guaita:

   il·lusió

   (coses de bruixes i sense licor de fonoll, que aviat tocarà ratafia. No sé pas què dic...em convé meditar i no editar sense solta ni volta desgavells...uf!)
 • RE: Meditació, un cas real . ( x Calderer i cia. )
  bloodymaruja | 28/09/2012 a les 20:03
  Jo estic amb vosaltres, Mena, Sangi, Leela. I aviso al Calderer que totes aquestes coses són molt perilloses. Es comença meditant i s'acaba en un xalet fent cursets nit i dia i pagan calers a un paio impresentable amb un punt vermell pintat al front i fins i tot demanant caritat o prostituïnt-te per a mantenir al paio-s..

  El millor és la meditació tal com ho explica la Mena o la meditació que s'obté en fumant-se una cigarreta d'aquestes que fan riure ( hehehe) si no ets fumador, com jo , doncs una copeta de cava.
  I , recomano llegir al Pepe Rodríguez ( periodista) quan parla de les sectes. No fan riure, i les tècniques que tenen de captació són extremadament eficaces Vull dir, i ho dic per experiència pròpia, que tenen molt ben estudiades les maneres de rentar els cervells i fa esgarrifar els resultats que obtenen. Mira el Travolta, el Cruise, etc.. Recordeu la llet Rania ?? doncs els propietaris van caure a les urpes d'una secta i tots els immensos beneficis de la llet ( hehehe) que era número 1 en vendes llavors, els van donar a la secta Agora.
 • RE: Meditació, un cas real . ( x Calderer i cia. )
  Jere Soler G | 28/09/2012 a les 20:34
  Em recorda això a una persona, escèptica, que feia ioga, i un dia em va jurar i perjurar que va veure el seu mestre levitar, és a dir, en l'anomenada posició del lotus, amb les cames creuades, alçar-se damunt del terra. Jo li vaig dir que devia ser suggestió, o algun truc, i se m'enfadava, em deia que ell no era dels que s'ho creien tot i que ho havia vist amb els seus ulls. Jo insistia i insistia que hi havia d'haver alguna explicació: una presa de pèl del seu mestre, la imaginació, l'efecte d'alguna droga escampada per l'habitació... No sé. De vegades dubto.
  • Hahahahaha
   Mena Guiga | 28/09/2012 a les 21:45
   Deixem-nos estar d'orgues. És la solució pel futur. Energia, consciència i concentració (i lleugeresa, és clar -no, no és cap marca de maionesa!) i s'han acabat els vehicles i la benzina. Serem petits universos autosuficients, alimentant-nos d'aire del cel...per fi pur?

 • RE: Meditació, un cas real . ( x Calderer i cia. )
  bloodymaruja | 28/09/2012 a les 22:23
  Fa molts anys vaig estar en una classe com d'autoajuda que organitzava la secta Arco Iris.. Jo no sabia llavors qui ho muntava això. Hi vaig anar convidada per un diguem- ne amic. Van fer uns exercicis de relaxació amb una mena de lletanies que et deixaven agilipollada. Quan em vaig adonar que se me'n anava el cap, vaig concentrar-me en repetir mentalment tables de multiplicar al revès i en anglès( per no sentir les mantres que recitaven) i vaig veure molta gent caient a terra com en "trance" ( no sé com es diu en català) En aquells moments, els 2 gurus t'haguéssin fet veure el que haguéssin volgut i jo sóc la persona més escèptica i racional que us pugueu imaginar.. Feien com psicodrames i utilitzaven tècnices de xocs emocionals per a dominar la ment. Es dir, feien passar a la gent de l'alegria al pànic en uns segons . Es veu que amb aquests canvis d'estat la ment queda "desprotegida" i t'hi "endinyen" el que volen.
  OJUUUU!!
  • Tot i que hi ha bons estats alterats de consciència
   Mena Guiga | 28/09/2012 a les 23:42
   ...que són bons. Els resultants d'una relaxació guiada per néixer com una criatura innocent (la nostra essència). No, no m'he begut l'enteniment ni he begut vi ni sóc de cap secta ni cap mandanga. És cert. Aleshores entres en contacte amb edl teu jo desde una part del cervell que normalment no 'uses': la de descobrir molt, moltíssim el gaudi per la bellesa i la vida i que et fa il·lusionar, admirar, cridar, plora,riure. És clar que això només es pot fer en un bosc on no hi passi gent...no ho entendrien. En fi...una experiència humana i terrenal, bona. I sense cap mena de 'xute'.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: