Detall intervenció

RE: en aquí, les opinions dels relataires -especialment els que escriuen poesia- de la pregunta que he fet anteriorment

Intervenció de: Gerard Germain Gonzàlez | 01-07-2005


La pregunta anterior és la que fas a Omatech, o com? és que m'he perdut, diria...:S


Respostes

  • RE: en aquí, les opinions dels relataires -especialment els que escriuen poesia- de la pregunta que he fet anteriorment
    Lavínia | 30/06/2005 a les 23:40

    Marc, és més difícil que algú compri un llibre de poemes que un de narrativa. La poesia, segons Pere Quart (Joan Olivé), Miquel Martí Pol i altres, és la la germana pobra de la literatura. Per a un editor, doncs, li és més rentable editar prosa que poesia.

    Per què actualment no es llegeix poesia amb la freqüència que molts desitjaríem?
    No et sabria dir perquè, de fet, hi ha qui no llegeix ni el diari,oi? Però, referent al tema que ens ocupa, m'atreviria a dir que per un canvi substancial de sensibilitat, per la qual cosa aquest gènere ha quedat més minoritari, algú també diu que és elitista, però, personalment, crec que la poesia agrada quan és cantada.
    Sí cantada, perquè les cançons són poesies, pel que tenen de sintètiques, les imatges que inclouen, el ritme... sobretot la de cantaautor. Això últim no ens hauria d'estranyar perquè des de las la lírica i l'èpica clàssiques, la poesia medieval: jarchas, la poesia trobadoresca, las cantigas de amigo... fins al segle XV la poesia va ser sols cantada. La trobem recitada a partir del Renaixement, però mai s'ha deixat de cantar perquè la poesia popular té música.
    Crec, doncs, que en certa manera hem retornat als orígens.

    Vaja!! M'he enrotllat i no sé pas si t'he contestat a la pregunta.

    petons, Marc
  • RE: en aquí, les opinions dels relataires -especialment els que escriuen poesia- de la pregunta que he fet anteriorment
    Gerard Germain Gonzàlez | 01/07/2005 a les 13:36

    La pregunta anterior és la que fas a Omatech, o com? és que m'he perdut, diria...:S

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.