Detall intervenció

RE: Dia contra la violència masclista

Intervenció de: iong txon | 10-12-2018




Respostes

  • RE: Dia contra la violència masclista
    Nil de Castell-Ruf | 25/11/2018 a les 23:44

    Jo crec que s'hauria de canviar de lema. Hauríem de dir: "Dia a favor del respecte a la dona". Perquè si diem Dia contra la violència masclista, encara augmentem més aquesta violència i a sobre si diem masclista, que ve de "mascle" és toca els dallonses als homes que associen la paraula mascle amb masclista. Això és com l'aluminosi, els incendis, els balconis...etc. Com més se'n parla més s'augmenta i es donen els casos on s'actua d'aquesta manera tant poc civilitzada. Parlar, s'ha de parlar però s'ha de trobar la forma que la propaganda no es giri del revés. Canviem els missatges!
  • RE: Dia contra la violència masclista
    kefas | 26/11/2018 a les 09:25
    Potser si que aniria bé un canvi de nom. Fins on arriba la meva migrada experiència en aquest vici, la violència contra les dones no només l’exerceix el mascle dominant sobre la fembra sinó que també és el mascle amo el que tracta amb violència a la dona que no li reconeix aquest paper. De fet, és una afirmació de poder. No crec, però, que es produeixin més casos per parlar-ne. Més aviat serà perquè la forma d’exercir el poder en tots els àmbits de la societat s’està tornant més arbitraria i violenta. La violència és una arma per conquerir i mantenir el poder i existeix arreu perquè, encara que no està reconeguda en les constitucions, la llei del més fort és la llei fonamental en les relacions humanes.
  • RE: Dia contra la violència masclist
    aleshores | 26/11/2018 a les 19:57
    No podem oblidar que les dones tenen por de circular pel carrer a certes hores i que la violència, quant a crims, ve provocada fonamentalment pels “mascles” i en molta major proporció (de 10 a 1?)
    Des d’un punt de vista pràctic hem d’aconseguir que les dones circulin lliurement, a qualsevol hora, sense por.
    Jo tampoc crec que parlar i publicitar aquest greu tema, causi empitjorament.
    Una societat basada en el domini no serà lliure de violència. Efectivament és una arma i s’utilitza en tots els àmbits. Només formalment vivim en un estat de dret.
    Però queda el tema de si els homes tindríem una malformació que ens impossibilitaria ser pacífics.
  • RE: Dia contra la violència masclista
    Nil de Castell-Ruf | 26/11/2018 a les 22:56

    Els homes adorem a les nostres mares i a tot estirar, germanes. Com és possible que hi hagi homes que odiïn llurs esposes? Fins el punt de llençar-les pel balcó. Són dones, en part són culpables? Perquè, aquest odi devers les dones? Gestat, possiblement, en els primers anys de vida de creixement del mascle. Són preguntes que em faig tot sovint...
  • RE: Dia contra la violència masclista
    Akeron343 | 27/11/2018 a les 08:47
    Per mi l'odi i la violència són la resposta d'un ésser que té por d'enfrontar-se a les seves frustracions, per tant que no és prou valent com per tenir una conversa i acceptar punts de vista que no són el seu i per tant solucionar els conflictes per mitjà de conversa i argumentació.

    Com a home, em sento "tacat" pel concepte violència masclista. Penso que "la violència de control", ja sigui física, com emocional, és patrimoni de la humanitat, no només de l'ens masculí. Però m'avergonyeix l'actitut prepotent-masclista-castissa de matxo ibèric.

    Certament, l'estructura patriarcal de la nostra cultura occidental, catòlica, apostolica i romana, ens ve de lluny, de tradicions diferents basades en l'hegemonia de l'home i la minimització de la dona.
    En altres moments i llocs hi ha hagut estructures matriarcals.Vaig veure en un National Geographic, una etnia a Indonèsia que les dones son propietaries de tot, i poden tenir diversos homes, k son tractats com a criats-objecte-animal de companyia. Això és real.

    Així doncs, com la lògica ens diu, les misèries humanes no són exclusives d'un gènere. Certament l'evolució ens ha donat qualitats, configuracions físiques i quimiques diferents, pero en el moment de civilització que estem, és depriment que encara estiguem parlant d'aquests temes com l'igualtat de gènere...
    Bé, és mes exacte dir, que és depriment que encara existeixi socialment la diferència entre gèneres, i que la gent que no són heterosexuals, encara hagin, com a mínim, reivindicar la seva llibertat d'estimar/gaudir. Crec que ja toca que sigui temps d'evolucionar.

    Sóc home, sóc hetero, i sóc occidental. I algunes vegades he ajuntat les tres neurones i he arribat a conclusions. Un ha de lluitar contra les SEVES frustracions i deficiències, créixer, aprendre, i deixar-nos de jutjar tant els altres.

  • RE: Dia contra la violència masclista
    Nil de Castell-Ruf | 27/11/2018 a les 18:58

    Fa anys vaig tenir un company de feina marroquí que m'explicà que un del seu poble tenia una dona que es nega a fer-li un dia el dina, llavors el marit enfurismat la prendre amb els braços i la va llençar per la finestra. La pobre noia no és matà, per sort... Però si que, segons el meu company, mai més desobeir allò que li manà el marit. També en l'època de Jesucrist no era corrent que un pare, després de cruspir-se un pollastre a l'ast, es torqués les mans llefiscoses amb la filla que tingués la cabellera més llarga. Dones i gais hem patit molt al llarg de la història!

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.