Detall intervenció

RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres

Intervenció de: aleshores | 13-03-2017

Em corregeix el meu fill que l'ha vist i diu que no hi hauria reversibilitat del temps sinó coneixença o previsibilitat de l'esdevenidor a mesura que la prota aprèn el llenguatge dels estraterrestres.


Respostes

  • RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
    aleshores | 12/03/2017 a les 08:04
    Però, bé, la comprensió dels altres, posar-se en el seu lloc és un element important i ens estalvia molts maldecaps, en això sí que hi estic d'acord,...
  • RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
    Galzeran (homefosc) | 12/03/2017 a les 14:18
    Diria que parla del llenguatge, no dels idiomes. I ens diu que l'especie aquesta no viu la realitat com la vivim nosaltres, la seva no és lineal amb dos sols, blanc i negre home dona i etz.

    Parla de línies temporals diverses, vol obrir-nos la ment a noves realitats. Sí, ja sé que es fa difícil, però no fa tant alguns ponderaven que la Terra és plana i ara alguns ho volen tornar a imposar.

    Has sentit a parlar de la línia temporal que dibuixes en un full de paper, que quan el plegues la mateixa línia es toca a diferents nivells?

    Ments planes contra línies temporals diverses...?

    L'univers no tot ha de ser tan simple i bàsic, a mida que descobrim coses enterrem una mica més la màgia, o la bruixeria...

    Eps, que no t'estic dient que tinguis la ment plana!!! ;-)

    Dic que la peli té més teca que no sembla i a internet hi ha un munt de fòrums que en parlen.
    Tot un nou univers!

    Bon diumenge!

    Petersson també em va agradar i és més terrenal. L'has vist?


  • RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
    aleshores | 12/03/2017 a les 19:05
    Galzeran, no sé què és "Petersson".
    Buscava un adjectiu, aquest matí, i no el trobava, era "místic". De la paraula. I allunyada de la realitat. Potser sentimental i poètica, també, i imaginativa: jo soc de vol ras, Joc de trons el trobo insuls.
    Sobre la reversibilitat del temps, em sembla que la Física, no dona suport a aquesta idea. Al meu parer, la paraula, ni que sigui, la de deu, no transforma, si de cas, aclareix la realitat i la serveix. Els fets si que transformen i ensenyen de debó. Després cal la paraula per a resaltar allò que signifiquen, però, van després. "Ptolomeu Aleshores"
    • RE: RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
      Galzeran (homefosc) | 13/03/2017 a les 19:10
      Petersson és una pel·lícula que narra la vida d'un conductor de bus, que és alhora poeta i que viu a la ciutat del mateix nom, als eeuu. Segur t'agradaria veure-la.

      Joc de trons mai ha de ser un referent, com no sigui d'on l'ésser humà ha de fugir. No el trobo insuls, més aviat ofensiu per la seva cruesa realista del comportament humà que mostra. A voltes una mica excessiu.

      Però Arrival no parla sols de la paraula, parla de molt més, de tot un llenguatge que pot modificar la percepció de la ment de qui l'utilitza. I parla de cultura, no de la cultureta, com la que mirem de fer aquí. En principi és tan senzill, dins del nostre bàsic llenguatge, d'on uns diuen: "tenemos que hacer" i altres diem "hem de fer", (podria haver buscat un altre exemple, però ara no se m'acut cap altre) i aixo no ens fa millors ni pitjors, sols diferents i aquesta diferència fa que vegis la vida d'una altra manera a petita escala. Ara imaginat els aliens aquells, està clar que no venen d'una cultura binaria ni possessiva on la concepció del temps no està marcada per les nostres mancances vitals de residir en un planeta, ells potser viuen a l'espai, dins d'una nebulosa on el concepte temps de ben segur ha de tenir una altra dimensió, cosa que els fa desenvolupar un llenguatge diferent al humà, amb tan sols referències a la nostra vida terrenal. Dubtes o creus que gats i gossos han pogut evolucionar en les seves formes de llenguatge pel sol fet de viure entre humans? Aquells aliens tenen tot una altra realitat, tot un altre univers personal, i això enriqueix a aquells que no el tenim, i podem enriquir als altres també, a una altra escala: gats i gossos, micos ocells engabiats... Tot ens ha d'ajudar a créixer. I joc de trons sols ens ajuda a ser més cruels, a no créixer.
      No sé si m'explico.
      • RE: RE: RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
        aleshores | 14/03/2017 a les 08:02
        ...però i si els aliens fóssim nosaltres mateixos i metafòricament estiguéssim parlant que la nostra societat actual pot evolucionar, no serà així per sempre, i que la finalitat principal serà fer front als reptes que "preveiem" entre els quals no haurien de ser menors els de poder cobrir les necessitats materials de tothom,...
        Aquella imatge de la casa solitària al mig del bosc on una persona solitària de lletres viu bevent vi a glops petits, mentre contempla asexuadament el llac que té davant,...em va fer venir al cap algunes imatges de Ayn Rand a "El manantial" es deia en castellà, quelcom gèlid, allunyat del mon,...només pot ser solitària la persona conscient del que s'esdevindrà? Ningú més no pot suportar amb ella el pes del coneixement?
        I torno a dir l'esglèsia amb dos mil anys no ha canviat l'home, perquè canvia l'home (o la dona)?
        • RE: RE: RE: RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
          aleshores | 14/03/2017 a les 08:05
          ...i afegeixo, nosaltres sols des de la nostra casa, podrem crear uns altres relatsencatala?
          • RE: RE: RE: RE: RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
            Galzeran (homefosc) | 14/03/2017 a les 09:15
            està clar que no. No podrem canviar relats.

            Imagino que la soledat ajuda a concentrar-se, potser és una referència americana a l'arbre de Buda... tenia un llac aprop? ara no ho recordo. Volien una imatge que impactés, els americans a la fi tenen una filosofia de la vida com a mínim curiosa.

            Però intento imaginar què varen pensar els neandertals quan es varen trobar amb els homo sapients per primer cop. I després?

            A diferència de que a la peli ens dóna esperança ja que els humans sembla els hem de salvar d'aquí a tres mil anys... els neandertals ja no existeixen com especie, potser sí que algun encara corre pel món, però ben emmascarat (o no tant i el fan president de govern...) Però aquest seria un altre tema.

            Bon dia!
          • RE: RE: RE: RE: RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
            Galzeran (homefosc) | 14/03/2017 a les 09:17
            ui! havies dit crear un altre relats en català.... bé, tot té un final, segons les nostres maneres de veure les coses, el destí de la pàgina serà desaparèixer, un dia o altre, o quedar residual en l'hiper espai de la xarxa... en fi.

            (no sé si la paraula hiper esta``a ben usada aquí....)
            • RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
              aleshores | 14/03/2017 a les 10:25
              Em referia a un altre relatsencatala, per filosofia i objectius, però partint de l'actual, pel propi moviment al seu interior,...aquell creador individual,....esdevé,...una altra cosa,...tenint en compte que el mon de la creació individual ja està molt conreat. Quina cosa? Necessitem una altra escriptura?
              • RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
                Galzeran (homefosc) | 15/03/2017 a les 08:39
                si vens a dir-nos que la pàgina s'ha banalitzat, et diria que t'acompanyo en la visió. Però sols en alguns aspectes, i que tot va de la mà dels temps que ens mouen. Tenim tantes maneres de comunicar-nos, que aquesta que ara fem servir és com qui vol utilitzar el telefon de rodeta per marcar els nombres. Els joves ja no saben com fer-lo funcionar, pitgen els números, però no se'ls acut fer-los rodar.

                I res més a dir, on ens titllaran de vells carques que sols sabem rondinar, i algú podria pensar-se que té raó. Comunicar-se no es tan senzill, i el llenguatge de la xarxa té altres estadis.

                No ho canviarem nosaltres, recordo altres dies, on es discutien a deu o quinze bandes temes molt diversos, les nits de l'oasi. Eren altres temps, ja no queden oasis, ni en el desert.

                bon dia!
  • RE: Arrival: les pel·lícules d'extraterrestres
    aleshores | 13/03/2017 a les 07:45
    Em corregeix el meu fill que l'ha vist i diu que no hi hauria reversibilitat del temps sinó coneixença o previsibilitat de l'esdevenidor a mesura que la prota aprèn el llenguatge dels estraterrestres.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.