Detall intervenció

RE: Ajuda per a fer el treball de recerca del 1er de Batxillerat!

Intervenció de: llibertària | 21-10-2005


Jo el faig del camp d'història, el cooperativisme vinicola a la Conca de Barberà, i la veritat és que vaig d cul, aprofito per si hi ha algu que sapigà una mica del tema me'l pugui fer arrivar.


Respostes

  • Especialiata en treballs de recerca…
    jordi domènech i arnau | 21/10/2005 a les 16:55

    He patit els treballs de dos fills, en VAM fer un d'informàtica -per passar el tràmit- i un d'òptica molt bo.
    Si vols, parlem-ne, per exemple si vens el dissabte 29 al Correllegua, i a lo millor et puc donar alguna idea, que he arribat treballar per la ESA quan es deia ELDO i també en electrònica durant força anys.

    • RE: Especialiata en treballs de recerca…
      L'escriptor mediocre | 21/10/2005 a les 16:58

      El més segur és que si que hi vagi al correllengua.

      Una pregunta per curiositat: ¿Vas treballar per l'ESA? I com hi vas entrar? Com era tot allò? és que el meu somni és treballar en una agència espacial... si no és massa demanar... podries explicar una mica més?

      Gràcies!
      • RE: RE: Especialiata en treballs de recerca…
        jordi domènech i arnau | 21/10/2005 a les 17:15

        No hi vaig entrar, vaig treballar entre molta gent per un projecte d'ELDO quan treballava al departament d'astronomia de la UB.
        Es tractava de fotografiar un satèl·lit, crec que era el Pageos, però no ho recordo exactament, amb una càmera que s'havia de sincronitzar amb un rellotge d'Alemanya amb tota la precisió possible, i sobre la placa determinar la posició del satèl·lit amb precisió de l'ordre del metre, a fi i efecte de mesurar el geoide de la Terra.
        Era quan encara no hi havia gps ni res per l'estil,. Coneguda la posició del punt d'observació es podien deduir uns coeficients importants per càlculs posteriors d'òrbites, els anomenats harmònics esfèrics del camp gravitatori.
        El projecte també implicava fixar amb més precisió les posicions dels vèrtex geodèsics que es veien des del la càmera que estava a la facultat de físiques, i també els de primer ordre més llunyans, o sigui que em va tocar pujar a Montserrat, al Garraf, a Sant Mateu i a Montjuic a fer mesures o a aguantar la bandereta perquè altres les fessin des d'un altre lloc.
        Desgraciadament no tenia a veure en pujar a cap coet. Era més aviat òptica, sistemes electrònics de mesura de temps i càlcul numèric.
        • Buuff!
          L'escriptor mediocre | 21/10/2005 a les 17:24

          No m'he enterat gairebé de res per les paraules extranyes... però almenys debia haver sigut guapo estudiar l'espai de tan a prop: una de les poques coses perfectes que hi ha.

          Gràcies!

          Juseph
  • RE: Ajuda per a fer el treball de recerca del 1er de Batxillerat!
    llibertària | 21/10/2005 a les 17:37

    Jo el faig del camp d'història, el cooperativisme vinicola a la Conca de Barberà, i la veritat és que vaig d cul, aprofito per si hi ha algu que sapigà una mica del tema me'l pugui fer arrivar.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.