Detall intervenció

RE: a Jordi Domenech Arnau passa de mi

Intervenció de: SiKNUS | 28-09-2005


Independentment (encara que la paraula amb el prefix independent- et faci tírria) del que vulguis dir, i també independentment que siguis espanyol, català o mongol (de mongòlia, òbviament), ets molt poc hàbil.

No costa tant no quedar com un impúber immadur.


Respostes

  • Ni passo ni deixo de passar
    jordi domènech i arnau | 27/09/2005 a les 01:08

    M'importa ben poc que algú passi del que pugi fer o deixar de fer.
    M'afecta ben poc que s'anomeni imbècil a algú que fa quaranta anys que s'afaita, imbècil, com tothom sap, vol dir que encara no té barba…
    Però adreçat a persones que potser no s'han plantejat quin sentit té defensar una llengua, vull expressar una mica pel damunt els meus arguments
    Essent totalment conscient que qualsevol en pot tenir de millors.

    Quan era un preadolescent immadur, vaig creure que les cultures podien separar les persones, causar discriminacions i guerres, i que convindria un procés de convergència que fes iguals tots els homes, no sols en drets sinó en les formes.
    Però ben aviat me'n vaig adonar que la diversitat cultural, era la garantia del futur de la humanitat i de seu progrés.
    Al món hi ha moltes cultures -i la llengua és un fet determinant en moltes d'elles-, algunes de les quals cauen en sistemes absolutament inhumans, penso ara en dos exemples, l'Alemanya de Hitler i la Cambodja de Pol Pot.
    Ningú no pot garantir que una cultura unificada, on tot sigui molt bonic i tothom parli com vulgui, no acabi caient en un model semblant.
    La diversitat ens en salva. Amb innombrables inconvenients i mesquineses -mai no diré que els qui ho van fer fossin perfectes ni de bon tros-, altres cultures van eliminar els dos models de l'exemple.
    Defensar la meva llengua, demanar que com a eina de comunicació s'empri amb unes normes per respecte als altres, és defensar la meva cultura i també La Cultura Universal, suma de totes les del món.
    I no té res a veure amb no defensar les persones, sigui la seva llengua la que sigui.
    L'anarquisme, al menys és el que penso des de fa gairebé quaranta anys, té a veure amb l'oposició al poder centralitzat, a qualsevol discriminació per raons socials o econòmiques. En absolut amb la manca de regles de consens per al funcionament social, és més, si volem prescindir del poder, hem d'idear unes normes justes i compartides. I això, mal que pesi algú, inclou la llengua.
    En una societat anarquista, vull una escola -o quelcom similar- on s'aprengui ortografia. Amb una diferència, però, que es pugui discutir a qualsevol nivell i arribar a un consens per canviar les regles si cal. I això no té res de puritanisme.

    En segon lloc, no sé quin interès pot tenir ningú en mostrar públicament quelcom que escriu per a ell.
    • RE: Ni passo ni deixo de passar
      instants | 27/09/2005 a les 01:15

      aleshores no entens res, parlem idiomes diferents. siau
  • RE: a Jordi Domenech Arnau passa de mi
    SiKNUS | 28/09/2005 a les 11:59

    Independentment (encara que la paraula amb el prefix independent- et faci tírria) del que vulguis dir, i també independentment que siguis espanyol, català o mongol (de mongòlia, òbviament), ets molt poc hàbil.

    No costa tant no quedar com un impúber immadur.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.