Detall intervenció

QUINS SÓN ELS VOSTRES TEMES?

Intervenció de: Calderer | 05-12-2016


Avui, al tren camí de la feina, m'he posat a pensar en els meus temes. Anava a escriure favorits però més aviat són els temes dels qual acabo sempre escrivint. I m'he fet una llista que us adjunto:

.- L'insòlit a la vida quotidiana.
.- El fantàstic en un context realista.
.- L'absurd de les rutines i de la forma de vida que menem.
.- La solitud.
.- Els personatges imperfectes i estranys.
.- Els personatges patològics: obsessius, paranoïcs, psicòpates...
.- El pensament i les seves característiques: obsessiu, dispers, absurd...

.- La vida familiar vista des d'un punt de vista irònic.

Si més no aquests són els temes dels meus contes. Es curiós que les dues novel·les que he escrit són eminentment realistes.

I vosaltres? Quins són els vostres temes?

Lluís


Respostes

  • RE: QUINS SÓN ELS VOSTRES TEMES?
    iong txon | 05/12/2016 a les 14:06
    La Creació, l'orígen de la nostra espècie, l'origen de la vida, teologia de la unificació, temes relacionats amb els Principis Divins que miro d'explicar amb un llenguatge assequible i mastegable per la gent normal d'avui, no necessàriament religiosa, però per als religiosos de bona fe, també. Una mica de tot, i normalment en forma d'assaig, microrelat (no goso dir "conte" que el llenguatge infantil no em surt) o poema.

    Molt bona setmana a tothom, i bon pont, per qui en tingui ;-)
    • Després de reflexionar-hi, matiso
      iong txon | 07/12/2016 a les 09:35
      També de vegades el que intento és sacsejar la ment del lector per fer-lo despertar i ajudar-lo a comprendre el cor de Déu.
      Permete'm que copiÏ aquí un paràgraf d'una selecció de paraules del Dr. Moon que va fer fa pocs anys en Carlos Badosa i que jo vaig tenir el plaer de traduir al català:

      "L'amor és totpoderós, és més gran que la vida mateixa. No hi ha adjectius prou grans per descriure l'amor. És absolut, immutable, bell i dolç. I, tot i així, cap d'aquestes paraules no aconsegueix abastar-lo. A llarg de la història de la literatura i la poesia, què ha estat més elogiat, l'amor o la vida? La poesia ha posat la seva atenció en el poder o els diners? No, l'amor ha estat allò més elogiat. L'explicació és molt senzilla, encara que potser molts poetes no n'hagin estat completament conscients."

      Sun Myung Moon
      La Força del Cor - Una selecció de les seves paraules
      Quaderns per la Pau
  • RE: QUINS SÓN ELS VOSTRES TEMES?
    Mena Guiga | 05/12/2016 a les 17:26
    El món natural i senzil del camp.
    Les gates calicó.
    Els espiadimonis.
    Els nens i els avis.
    Els exclosos socials, però no generalitzant, sinó amb protagonismes individuals.
    El trams de la vida.
    La depressió.
    L'absurd
    L'amor, el desamor
    ...

    I vaig a tongades. No sé si per tipus d'energia i caràcter faré mai cap novel·la. Un llibre de relats ja el tinc, amb quinze. I entre els tres nicks en duc més de vuit-cents, crec...L'era d'aquari fa escriure i la no era d'aquari també. Ve de fàbrica.

  • RE: QUINS SÓN ELS VOSTRES TEMES?
    aleshores | 05/12/2016 a les 20:31
    Ni repasso el que he fet. Per això de vegades em soprenc en rellegint-me. Crec que no passo del jo. De vegades són observacions de coses i actituds dels altres vistes des de la meva òptica. Per exemple no ser fer diàlegs plausibles. Si de cas, toco tenes socials i polítics.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.