Detall intervenció

PROJECTE BARCELONA T'ESTIMO. L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ...

Intervenció de: pivotatomic | 21-11-2008


Després de deliberacions no exentes de discrepàncies però bastant unànimes en la majoria dels casos, el comitè de selecció ha decidit que els relats que harien de formar part del potencial llibre siguin...

Però no... abans de donar el llistat, alguns aclariments, que, segur, no serviran per evitar la polèmica, però que val la pena fer.

a) El criteri dels quatre seleccionadors és arbitrari, discutible, susceptible d'errors i, a ben segur, incapaç d'acontentar a tothom. Un altre comitè hauria fet una altra tria, segurament. Però el comitè que hi ha és aquest...

b) El nostre objectiu ha estat sempre el d'excloure el menor número possible d'aspirants. En alguns cassos, s'ha demanat als autors que fessin determinats retocs en els seus relats per poder acceptar-los. Alguns autors (gairebé tots) han estat d'acord en fer-ho i altres no. Totes les descisions són respetables i comprensibles.

c) La selecció s'ha fet pensant en el bé comú. O, si ho voleu dir d'una altra manera, pensant en aconseguir el millor recull possible, que tingui més possibilitats de ser publicat i/o subvencionat i, per tant, beneficii al major número d'autors implicats possible. Ens podem equivocar, però creiem que els relats escollits ho aconsegueixen.

d) Qualsevol decisió humana és arbitrària i, per tant, susceptible de provocar alguna injustícia. Ho assumim i assegurem que, en tot cas, hem obrat sempre amb la millor de les intencions.



Respostes

  • RE: PROJECTE BARCELONA ... Ego us absolvo!
    T. Cargol | 21/11/2008 a les 14:18

    Bueno! tranquils homes, segur que ho heu fet amb la millor i més eqüànime intenció: ego us absolvo!

    • RE: RE: PROJECTE BARCELONA
      JOANPG | 21/11/2008 a les 15:53

      Estic convençut que heu actuat amb bona intanció. Estigueu tranquil que accepto el vostre veredicte.
    • RE: RE:S'hi pot afegir ...in nomine patri(i) et fili et.sp---? (Deo gratias!)
      rnbonet | 21/11/2008 a les 16:15

      És que, xicon, jo sóc un dels 4. I a més a més. ABSENT de les reunions 'cara a cara'...
      De totes maneres, confie en els e-mails i els altres 3.
      Salut i rebolica!
  • Accepto el veredicte, amb el cor encongit...
    Galzeran (homefosc) | 21/11/2008 a les 16:57

    tot i que el pivot ja sap que el meu no passava el tall ni d'entrada, al seu comentari em remeto dins del Barcelonatestimo. Crec que com tot creador de fantasia literària, els seus relats son tan o més bons que els altres, jo el vaig modificar i està repassat per un corrector d'estil, seguint pautes, seguia creient en ell un cop retocat, i no deixo de fer-ho encara ara descartat.
    De totes maneres, dir-vos que tants relats sols perjudiquen la bona lectura d'un llibre, suposo que encara hi hauran més descartats, jo vaig proposar un máxim de 20, si no m'equivoco, tants relats segueixo pensant que és un error que sols pot perjudicar als escriptors.
    Si més no, tinc dret a la replica, no?
    Quan em pasi el aquest mal moment podré observar que potser, fins i tot, millor que el meu relat no hi sigui. Us seguiré la singladura del port estant i observaré els vents que per mars de fantasia i victoria us guiin. Una abraçada als triats!

    • escolta
      SweetLady | 21/11/2008 a les 17:31

      tens dret a replica, faltaria més.

      Saps ? aquesta part, és la més desagradable de tot plegat, t'ho ben juro. Triar és difícil i sempre és injust.

      Ll.
      • RE: escolta
        Galzeran (homefosc) | 21/11/2008 a les 19:24

        Merci llumins, no passa res, de fet he d'agraïr el resultat, perquè sempre és bo un bany d'humilitat i entenc que ser jutge no és gens fàcil, i jo la diplomàcia la vaig desar en un armari i ara han derruit la casa on era l'armari... que hi farem!

    • Ferran
      gypsy | 21/11/2008 a les 20:52

      jo, pensava que el meu potser no hi seria, perquè el registre era poc actual i una sèrie de coses com poc modernes. La veritat és que vaig veure que es van presentar molts contes i bons. Havia on triar i remenar. Per això, penso que jo mateixa podia estar en la teva situació, però hi havia tant on triar i molts contes a descartar. No et desanimis.
      A mi em fa molta il·lusió ser-hi, representar un petit barri. Però si no hi fos, també ho entendria. La veritat és que hi ha contes boníssims.
      A mi m'encanta com escrius, ara mateix tens un relat destacat a la pàgina d'inici. Com diu en Copèrnic, això és un camí molt llarg i sempre hi han estacions on pujar i baixar, doncs el trajecte serà durador si ens agrada això d'escriure.

      Un petó molt fort! a tu i a la resta, que en aquesta ocasió no hi sou (no sé si et serveix, et sóc supersincera)


      gyps
      • RE: gypsy, merci
        Galzeran (homefosc) | 21/11/2008 a les 21:43

        Recordes que allí a l'Escala en parlavem, jo de fet ja tenia coll avall que no hi formaria part tot i tenir-ne alguna esperança, per alló que vàrem parlar, i tu em deies que no creies que el teu fos triat, però ja veus, tot i parlar-ne, quant t'ho diuen et fa una certa ràbia, perquè volia formar part del projecte, perquè tot i viure a Terrassa, sempre em sentiré barceloni, bé i un seguit de raons que no tenen res a veure amb la literatura, i que vols!
        Però jasta gypsy, us seguiré el vostre trajecte i prometo celebrar totes les victories i rabiar per les derrotes si hi ha alguna, i com a membre de RC, defensaré el projecte allí on sigui.
        Apa jasta..
        Bona gypsy, fins aviat i felicitats!
        • ànims Ferran
          [ contrasenya recuperada ] | 21/11/2008 a les 21:56

          La veritat és que, tot i estant d'acord amb el sistema per a triar els relats, ha hagut una mica d'injustícia, doncs, crec que no està gens clar, ni és massa ètic, que hi hagi dos relats d'un mateix autor, haguent-hi gent com tu i molts altres que es sentirien orgullosos d'ésser al recull.
          Ànims amic!

          Una de les relataires que sí que està a la llista...
          • No et confonguis...
            pivotatomic | 21/11/2008 a les 22:50

            Que hi hagi més d'un relataire (perquè n'hi ha més d'un) que tingui més d'un relat al recull no en deixa a cap d'altre fora. La tria s'ha fet per criteris (subjectius) de qualitat. L'objectiu no era deixar-ho en 35.

            Crec que m'esplico amb claredat meridiana... i, a més ho faig amb el meu nom, sense tirar la pedra i amagar la ma.

          • RE: ànims Ferran
            Galzeran (homefosc) | 22/11/2008 a les 00:14

            Gràcies pel coratge, però crec millor que ho deixem aquí, i que cada un renti la roba amb el "sabó" que més li plagui.
            Jo sols volia mostrar el meu descoratgement (s'escriu així?), però si cal seguir fent comentaris millor que obrim un nou debat, i deixem aixó com està ara i aquí, no vull perjudicar ningú jo, i menys si és un dels triats pel seu nivell de qualitat, no fos cas que per un mal entès perdés el nivell.

            Per cert, com tinc amics i amigues a Cultura de l'Ajuntament, faré el que calgui per que la subvenció tiri endevant, eps! que no és cap farol Jordi.

            Bona nit i a triomfar.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.