Detall intervenció

Per què un psicòleg cognitiu diu que la renúncia és la base de la fortalesa i la felicitat?

Intervenció de: Mena Guiga | 24-04-2014

Que ho posi en segons quines situacions i a veure si ho pot seguir dient.
Exemple: ha caigut al mar ple de taurons i decideix no nedar.

Aleshores no és renunciador. És un cagat o un imbècil o què caram és????


Mena (de fet, és una situació de malson. Com deia un personatge de Bernardo Atxaga a 'Xuc Aranberi a cal dentista' : 'cal dentista éx una pixina plena de tauronx', que si més no queda un pèl lligat, com una maionesa tallada quan li foten un tros de pa amb vinagre o bé patata bullida).


Respostes

  • RE: Per què un psicòleg cognitiu diu que la renúncia és la base de la fortalesa i la felicitat?
    lisboa | 24/04/2014 a les 09:52
    Ho diu en referència a altres tipus de renuncies, no?.

    Per exemple, renunciar a allò que mai no podràs assolir és una bona renuncia; t'estalvia frustracions .

    De tota manera, en la situació que descrius, no nedar és la millor opció: primer, no atraus l'atenció dels taurons cap a la teva persona i segon, nadar probablement només et serviria per morir cansat.

    • Genial Lisboa!
      Fidel Català | 24/04/2014 a les 11:21
      Anava a dir el mateix.
      • RE: Genial Lisboa!
        Fidel Català | 24/04/2014 a les 11:22
        I per cert, fer reflexions com aquesta deu ser per obrir els ulls a alguna cosa que et neguiteja per dins, si la intenció és una millora moral i personal, la reflexió és bona quan et fa replantejar la teva base emocional i social, però si sols et reafirma en la teva posició de irreductible raó, malament anem.
  • diu que la renúncia és la base de la fortalesa i la felicitat?
    Annalls | 24/04/2014 a les 16:38
    Això ho diu un budista, no un cognitiu !!!

    Mena, que t'ensenyi el titol primer !
  • També hi estaria d'acord un induísta o un brahmi…
    iong txon | 24/04/2014 a les 20:51
    i de fet totes les religions recomanen la pràctica de l'ascetisme. Els principis divins que ens ha donat el Dr. Moon però, diuen que la persona ideal consisteix en la unió harmoniosa de cos i ment (ésser físic i ésser espiritual digues-li) i que mai no ens podem desempallegar del tot dels desitjos del cos. El que cal és garantir les necessitats d'ambdós, però això si, la ment ha d'estar en la posició subjectiva (el cos ha de "girar" al voltant de la ment) i si la ment està centrada en Déu i els Seus valors absoluts (està en posició objectiva o "gira" al voltant de Déu) llavors la unió harmoniosa cos-ment també estarà al seu torn centrada en Déu.

    Ara bé, la religió serveix per re-connectar l'home caigut amb Déu. Vol dir que tots els exercicis d'ascetisme, com una ofrena de temps limitat, són bons i útils per enfortir l'esperit i aprendre a dominar el propi cos i els seus desitjos, perquè en la persona caiguda els desitjos del cos tendeixen a l'abús i al descontrol. Per això la religió segueix essent necessària, especialment per als que tenim una naturalesa caiguda més accentuada, però per a tothom en general.

    Mena, empatitzo amb tu a certa distància. Puc entendre que tal com està el món, tenir fills adolescents o joves deu ser força angoixant. Els pares no poden fer gaire més que seguir estimant-los sempre, i donar un cert model, un cert exemple (i també. sobretot quan són petits, evidentment posar límits) Però al final tots hem de fer el nostre camí, les nostres pròpies experiències de vida. I mantenir l'esperança que si perseverem, tard o d'hora faran el seu camí de tornada a un cert "ordre."

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.