Detall intervenció

Per la nani. Protesta sobre el veredicte 81

Intervenció de: Cursiva | 04-01-2006


He vist la teva petita protesta pel veredicte del repte 81. I tot i que no sóc jo qui hauria de dir res, ho dic, perquè sí!!

Hi ha reptaires que valoren unes coses més que d'altres. Cada un té unes preferències. El jutge tria el relat que més li ha agradat. Segueix un criteri propi.
Els concursants han d'intentar fer-lo el millor possible, es cert, però hi ha gent, com jo, que no en sabem més. Si la teva queixa me la prengués seriosament, no concursaria a cap repte perquè no estic al nivell. Mal estructurat, mala gramàtica, mala ortografia.... tot el que vulguis.
Jo crec, de manera molt personal i tu en pots trobar totes les pegues del món, que hi ha relats estupendament escrits, molt ben decorats, molt ben exposats, i amb un exquisit llenguatge que em fan treure el barret. Però m'adormen! I quan porto dos paràgrafs deixo de llegir-los. Cada persona té gustos propis. No podem pretendre que una sola poesia arribi a tothom, com tampoc podem pretendre que un relat agradi a tothom.
Quan llegeixo, intento endinsar-me dins del personatge, si la lectura no ho aconsegueix deixo de llegir-la. Potser això no és motiu de valorar?
Gemma34 no ha estat dels relats més ben redactats, tens raó, però ha fet riure. Potser no ha tu, però si al jutge. Ell ha valorat els relats, i ho ha fet segons el seu criteri. Que té de dolent els gustos de la gent? La senzilles també és una virtut.


Respostes

  • contesta en so de pau, com sempre.
    nani | 04/01/2006 a les 23:32

    Bones!
    com va?

    1- sóc un noi, així que "el nani".

    2- respecto les decisions del Jutge. Citant-me a mi matiex (quina cosa més rara XD): "el JUTGE té la última paraula en aquests temes".

    3- estic d'acord que hi ha diferents criteris per evaluar un conte i decidir el guanyador (com també existeixen diverses lectures d'un mateix text), però no existeixen INFINTES maneres vàlides, oi que no? (el teu comentari pot fer pensar que sí...).
    És clar que hi ha moltíssimes coses a tenir en compte, i és clar que depèn del lector se'n té més en compte unes o altres... per descomptat.
    Jo també sóc un enamorat dels textos que transmeten molt (el tema formal és secundari mentre no dificulti la lectura).

    Amb el meu post anterior que tu contestes, només volia dir que la virtut del text de la GEMMA34 és que fa gràcia posar personatges coneguts (gent del RC) en situacions extravegants. Va bé.
    Però també hem de creure i pensar que per algú que no conegués qui són ni d'on surten els noms, no en tindria tanta de gràcia.

    Amb el meu post anterior només volia deixar dit que per a mi altres relats estaven més cuidats i més ben travats.

    Però, com tantes vegades he dit: respecto el veredicte.

    :)

    bona nit,

    de fet el meu post anterior no volia ser un atac de cap tipus; només deixar constància del que penso.
    Espero que ho hagi aconseguit, pk em sembla que o tu no m'has entès gaire o jo no gaire a tu (o ambdues coses).

    una abraçada
    NANI

    (si vols, una altra estona parlem de quins criteris creiem més i menys convenients x jutjar un repte, que pot ser interessant -sense ànims d'arribar a grans conclusions, eh?, seria perillós!-. Per exemple, com influeix: faltes d'ortografia, faltes sintàctiques, simpatia per l'autor/a, argument, missatge, estructura...
  • Eeii... Però si esteu parlant de Gemma34!!!!
    Gemma34 | 05/01/2006 a les 00:12

    Gràcies nani. Jo també t'estimo molt jejeje... Però tens raó. Aquest relat no està ben construït, el vaig fer d'una revolada, com quasi tot el que escric. No en sé més.
    La veritat és que no concursava per competir contra ningú, vaig fer el relat amb un toc humorístic perquè estic picada amb el Mandalf i el foster, afectuosament.
    Creia que Mandalf, amb el sentit del ridícul acabaria esbroncant-me, i era la reacció que esperava d'ell i del foster. Però noi, res de res. I a sobre he guanyat. Quina gràcia!

    Segurament a tu, te'n deu fer ben poca de gràcia. I potser les meves paraules encara t'encendran més. Però volia explicar com anat tot. L'humor anava dirigit exclusivament al foooooooorum de nit. A la gent que simpàticament és reuneixen nit rera nit fent-se bromes entre ells. L'humor, és difícil de veure si no s'entén. Tens tota la raó. Però jo, quan el vaig escriure no pretenia que el planeta terra sabés de que parlava,només en tenia prou que ho captessis els eludits.
    Em sembla molt bé, i no deixis de fer-ho, d'exposar la teva opinió. Un ha d'estar exposat a rebre critiques. Es l'única manera d'aprendre. Escoltant a la gent.
    T'animo a que participis al meu repte. Seràs capaç de fer-me plorar? No és fàcil extreure aquest sentiment sense la visualització d'imatges, i poca gent ho arriba aconseguir. Ho vols provar?
    Però com he dit en el meu repte 82, jo no valoraré tant l'estructura com fan els altres, justament perquè no en sé!
    M'ha d'arribar la tragèdia com si la visqués en persona. Per mi serà més valuós que el fet de si està ben escrit. I si com dius tu, hem de mirar-ho tot, i cap repte hauria de tenir +5 faltes, cap repte no hauria de tenir patatim patatam... potser que contractéssim a un llicenciat per fer de jutge, però la gràcia d'aquest joc, és que tots podem participar!! Tants els que en sabeu molt, com els que no en sabem tant.

    Gemma34


    • RE: Eeii... Però si esteu parlant de Gemma34!!!! digues que si!
      mjesus | 05/01/2006 a les 00:35

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.