Detall intervenció

Per a Florenci

Intervenció de: Frida/Núria | 10-05-2008


Si pots envia'm un correu, serà millor, aquí el fòrum és difícil parlar.
Gràcies


Respostes

  • prova
    Repte Poètic Visual | 17/05/2008 a les 13:18

    Poetesses i poetes!
    Disculpeu el retard i també la parquedat d'aquests comentaris als vostres magnífics poemes sobre l'enigmàtic quadre de "El Bosco", però he tingut uns dies prou atrafegats i no m'ha estat possible fer-los com es mereixen els vostres magnífics poemes. Encara que curts, he decidit fer-los ara que tinc una estona lliure...

    "Nuesa" de deomises
    Una magnífica mostra de la capacitat lírica d'un dels poetes més prolífics de RC. Què haig de dir del Lluís?
    El poema és tan bo, fins i tot per a l'autor, que l'ha penjat a la seua "bio"

    "ACRÒSTIC" de Dolça Parvati
    Ací teniu un exemple de tot el que pot provocar el Repte. La meua paisana va fer un acròstic dedicat a deomises en contestació al seu poema "Nuesa". Haig de dir que em va consultar si el presentava a concurs, i jo li vaig dir que sense cap dubte, posant-li en antecedents del poema que va presentar el Lluís al Repte sobre De Chirico, disculpant-se de no tenir res per presentar per manca d'inspiració...

    "Cap a la llum" de sergei
    Aquest poema ens mostra unes bellíssimes imatges que el quadre de "El Bosco" ha inspirat a l'autor:
    "Arnes, mosques i flors guiats per grisos arcàngels i bells dimonis... cap a la llum."

    "Al jugador intrèpid" de Jeremias Soler
    Magnífica mostra de la capacitat poètica del Jeremias. En un principi constava de cinc octaves, que va haver de retallar per no ajustar-se a la llargària màxima de trenta-tres versos. Potser, aquesta petita tisorada li ha llevat una mica d'essència, com apuntava deomises als comentaris de les votacions, però a mi em sembla un poema extraordinari, amb un lèxic acurat com ell ens té acostumats, que fins i tot m'ha deixat un dubte: "En cap diccionari he trobat què vol dir el mot bossons."
    M'agrada molt com sona el poema declamat en veu alta. Molt bo el ritme i el metre de les estrofes. Chapeau!

    "Mira'l" de Nurithy
    Per ser el primer Repte Poètic que fas, aquestes quatre quartetes auguren un esdevenidor ple de bons poemes, com de fet ho és aquest. No sóc un bruixot (aquest és un altre), però puc assegurar-te que no tardaràs massa en guanyar el RPV. Ves pensant en la imatge que ens posaràs.

    "volar en regrés" de Ferran d'Armengol
    Aquest poema era un dels meus preferits, i així ho vaig afirmar votant-lo (el jutge també pot votar). Potser el que més m'agrada és la interpretació de l'escena, prou semblant a la meua personal, així com la referència a la llum blanca que, per mi, és el principal element del quadre.
    Enhorabona Ferran!!!

    "Sortida del purgatori" de Rita O'Neal
    I aquest és l'altre... Vull dir dels meus preferits.
    En aquest cas, a més del que he dit al comentari del poema de Ferran sobre la interpretació del quadre, també vull destacar el ritme dels versos curts que aquestes vuit quartetes (gairebé la llargària màxima) li donen al poema, que així es sembla a una cançó.
    Destaque sobre totes la darrera de les quartetes, sobretot perquè parla del túnel...
    "Sortint del túnel
    aturen el vol,
    l'esperit marxa
    cap al cel, tot sol."
    Ja sabeu, allò de les (EPM) "Experiències properes a la Mort (NDE en anglès), de les que us parlava en un dels posts.

    "Vides anònimes" de Naiade
    També una magnífica descripció en la línia del poema de Ferran. La diferència potser està en la referència que aquest de Naiade fa sobre els àngels i els dimonis, que li dóna un caire més religiós (l'altra lectura a la pintura de "El Bosco").

    "Revolta" de gypsy
    Aquest poema de la Mariona (marca de la casa) que en un primer moment es titulava "No volem", va estar envoltat d'una mica de polèmica totalment aliena a aquest Repte. En un primer prompte, va ésser la intenció de l'autora retirar-lo del concurs, però jo crec que ens hagués deixat amb la mel als llavis, sense poder gaudir de la seua magnífica i molt personal lírica. Una lírica que, de vegades, com diu l'amic rnbonet, és massa tenebrosa i obscura, però que ningú no pot negar-li la seua qualitat.
    Magnífica també la il·lustració que acompanya el poema...
    Gràcies amiga!!!

    "Mal endanyat" de Carme Cabús
    La Carme és una de les més grans creadores de RC. Aquesta afirmació no està feta com un afalac (em surt del cor Carme!). Dit açò. passem al poema:
    Trobe un poema descriptiu, amb rimes (que cada vegada són més escasses) i que per mi, el mateix que per molts dels votants, ha estat un dels millors. Les referències religioses i també les agnòstiques li donen al poema un pòsit didàctic pels no iniciats en aquests temes que a nosaltres ens posaren fins a la sopa...
    T'espere a Premià Carme...

    "I, després... Qui sap?" de llampec
    Tens tota la raó...
    El títol del poema ho diu tot. Aquesta és l'eterna pregunta de tota la Humanitat al llarg de la seua existència...
    Compte amb l'accent de "...serà transitori", que no hi és, i també amb " s'ha recomposat", no serà recompost?
    A reveure amic!

    "Sis vegades morta" de Montse Canes
    Un poema enigmàtic, gairebé quasi tant com el quadre del pintor flamenc. El títol també ho és, doncs pareix una afirmació de les succesives reencarnacions.
    Crec que és d'aquells poemes que cal rellegir i cada vegada li pots trobar noves interpretacions...
    He trobat al vers "no té mèrit ni sentit que li mancaven els accents. No té cap mèrit haver-los trobat amb el corrector del Word, però sí que té tot el sentit avisar a l'autora per si vol editar-lo a la seua pàgina de RC.

    "Desèrtica claror" de Xantalam
    Ha esta tot un descobriment aquest poema d'una autora que no coneixia, que mai no havia vist pel Fòrum, però que m'ha semblat de gran qualitat. Després he vist a la seua "bio" que debutava amb aquest poema.
    Per mi ha estat tot un plaer, i si aquest Repte t'ha encoratjat a escriure i a mamprendre la teua tasca com autora, tan sols puc dir-te que em sent força content de veure que tot aquest temps, que ara mateix estic emprant, no és temps perdut...
    Gràcies, i espere que continues reptant i escrivint altres coses per fer-nos gaudir.
    Un abraç!

    ***


    I res més, a tots vosaltres moltes gràcies per kla participació, i també per la complicitat...

    Salut i Poesia!

    FRANCESC




Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.