Detall intervenció

NIPOREPTE 245 – DÀNAE - ESCRUTINI

Intervenció de: kefas | 22-07-2018


Reunit amb si mateix per aplicar la virtut de la justícia, el jurat, que sóc jo, ha decidit, a la vista de les votacions efectuades, que el hai-kú que millor dibuixa l’ànim del quadre amb la inseminació de Dànae, és....

1.- Dóna'm - SinKaLip

Dóna'm la mar
d'or i corall, estima'm
Onada encesa

Com a representant de la virtuosa justícia relatora em plau felicitar a SinKaLip (algun dia ens podràs explicar d’on surt aquest pseudo-nom ?) pel seu encertat hai-kú.

Amb la felicitació li traspasso l’encàrrec de convocar el següent Niporrepte.

Una forta encaixada.


Respostes

  • RE: NIPOREPTE 245 – DÀNAE - ESCRUTINI
    jovincdunsilenci | 22/07/2018 a les 23:50
    Així que, segons kefas, em triat més que bé. Felicitats SinKaLip.

    A rautortor: Gràcies pel poema que adjuntes i per la bella tanka també, encara que, tal vegada pel grau d'humanitat que li atorgues a Zeus i que em sembla major en el primer poema, aquest m'ha arribat més que la segona versió, però només es tracta d'una impressió.

    Salut a tots.
    • RE: RE: NIPOREPTE 245 – DÀNAE - ESCRUTINI
      jovincdunsilenci | 23/07/2018 a les 01:07
      'hem triat', volia dir. Es que no podia entrar!
    • RE: RE: NIPOREPTE 245 – DÀNAE - ESCRUTINI
      rautortor | 23/07/2018 a les 18:49
      jovincdunsilenci, sempre és motiu de satisfacció que un poema teu provoqui sentiments com els que tu confesses i t’ho agraeixo. Entre el primer, un poema narratiu i descriptiu de tot un mite, i la tanka, que pretén expressar un fet, una idea, amb un nombre reduït i tancat de mots, difícilment s’hi pot establir una comparació. De totes maneres, això no vol dir que no es pugui aconseguir. Tal vegada, s’hauria de pensar i repensar llargament. T’he de confessar que, en escriure’l, ja el vaig canviar una vegada, i el vaig penjar sense estar-ne satisfet del tot. Encara tenia en ment l’anterior i em costava dir el mateix amb un altre tipus de versificació.
      Repeteixo, gràcies pel teu comentari. Si vols llegir més poemes del mateix estil, és a dir, sobre temes mitològics, a la meva pàgina en trobaràs més d’un.
    • RE: RE: NIPOREPTE 245 – DÀNAE - ESCRUTINI
      SinKaLip | 24/07/2018 a les 21:54
      Gràcies companys. Ja he proposat el següent Nipo.

      kefas... SinKaLip (o Sk'elep) vol dir coiot en llengua Salish. I és un personatge molt comú en la mitologia dels indis americans. Hi ha un primer llibre que em va obrir al món de les llegendes indies: Cuentos indios del coyote, escrit per Humishuma (Mourning Dove) i editat per Olañeta, que a part d'aquest en té editats d'altres tant o més fantàstics que aquest.

      En coiot és un bon tipus :)

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.