Detall intervenció

NIPOREPTE 241. [...] i llàgrimes [Recompte i cloenda]

Intervenció de: rautortor | 22-05-2018


Abans de cloure el Nipo, em plau fer menció dels vostres comentaris aportats en les votacions. D’entrada, és un gest que us honora i que els afectats segurament us agrairan.

D’altra banda, em vull fer ressò de les reflexions de kefas a propòsit del caràcter dels haikus i tankes. I em quedo amb la idea d’una mena d’apunt impressionista o d’un esbós de la realitat, prescindint, d’alguna manera, d’altres connotacions concomitants. Pel que fa al meu cas, intento plasmar en el títol allò que el lector no veu, la fotografia o la instantània de la realitat que ha inspirat el poema.

Bé, tornant al Niporepte de les llàgrimes, la votació ha quedat d’aquesta manera.


01. Sàpigues, guerra... 2 vots (2,3)

02. Somnis asclats 3 vots (1,3,1)

03. Carrers de Gaza -

04. Oxymoron un vot (2)

05. Nen de Gaza 2 vots (3,1)

06. Pels ulls degota 3 vots (3,1,3)

07. Mirall del món 4 vots (2,2,1,2)


Atès el recompte, l’haiku que ha obtingut una millor votació ha estat Mirall del món de kefas. A tots plegats, gràcies per la vostra valuosa participació. Ha estat un honor ser el promotor de tan bona poesia.

Recordem ara l’haiku guanyador.





Mirall del món

Mirall del món,
la mirada negada
d’un innocent.



En fi, kefas, tu ets el dipositari del Niporepte 242. Quan vulguis.


Respostes

  • RE: NIPOREPTE 241. [...] i llàgrimes [Recompte i cloenda]
    kefas | 23/05/2018 a les 17:56
    Oh, rautortor, res més lluny de les meves intencions que desautoritzar qualsevol comentari. Jo mateix, sovint, en les convocatòries n’hi poso i són comentaris absolutament subjectius, que expliquen la meva interpretació de la imatge, i no com el que esmentes, que només aporta dades objectives de les seves característiques.

    El que passa és que em grinyola la visió d’un nom propi en un haiku i això va fer que impulsivament afegís aquell comentari recordatori del que és la meva visió d’un haiku, visió que, naturalment, ningú està obligat a seguir.
    • RE: RE: NIPOREPTE 241. [...] i llàgrimes [Recompte i cloenda]
      rautortor | 23/05/2018 a les 19:08
      No sé si no m’he explicat bé. En cap cas m’ha semblat que desautoritzessis ningú ni cap comentari. És aquest un web d’aprenents a escriptors on tots, si més no en el meu cas, venim a aprendre de tots. Els comentaris, per molt subjectius que siguin, són comentaris a tenir en compte.
      D’altra banda, m’ha semblat molt encertat el paral·lelisme entre haiku i impressionisme. Sobretot perquè ens ha servit per reconduir conceptes i pràctica. I, pel que fa als noms propis, a vegades crec convenient situar la imatge en l’espai, el temps i les circumstàncies que l’han provocada.
      Amb tot, t’agraeixo la teva implicació i interès en l’exercici poètic en què estem posats tots plegats.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.