Detall intervenció

Moltes gràcies a tots els que m'heu comentat

Intervenció de: Gustau El Gripau | 04-01-2006


Volia dir també que reconec (i em sembla ho dic clarament a l'inici del meu informe) que el que he penjat és un primer informe. Estic pensant de fer una mena d'apendix de resposta dels comentaris, afegint altres tàctiques que he anat descobrint amb els vostres comentaris, etc. etc.

Ara bé, volia dir que no he pretés mai explicar perquè la gent publica relats aquí, que em sembla meravellós, magnífic, impressionant, sorprenent en la societat en que vivim, extraordinari!

Només és un primer analisi de perquè certa gent té tants comentaris, tanta puntuació, etc etc. Del que es pot mesurar "objectivament", i per tant no del que es degut a la seva qualitat, que, per descomptat, és també molt i molt important!

I sí, es pot interpretar com una crítica, que no ho és, o no ho és del tot. És només una reflexió. De la mateixa mena que un podria fer sobre perquè certes novel·les són tant venudes a pesar de la seva qualitat... En resum: pretén ser un estudi sociològic, i no un escrit de crítica literaria.

Potser d'aquí poc penjaré algunes de les notes, ara sí més de critica literaria, al voltant de certs autors de la web ("els popes", en un cert sentit de la paraula totalment subjectiu).

Ah, una última cosa: m'heu ajudat a descobrir una tàctica que no coneixia: escriure un relat sobre RC (i sí surten molts noms millor). I l'he descobert en la meva pròpia persona! Això sí que és el cas de l'antropòleg que acaba essent membre "destacat" de la tribu que estudia!!!

Gràcies de nou a tots els que m'heu comentat,


Gustau, el reporter gripau (ruac ruac).


Respostes

  • jajajaja
    kispar fidu | 04/01/2006 a les 20:39

    que bó! Trobo que serà interessant tenir-te entre nosaltres! Amb el teu humor característic i les teves ganes de fer estudis sobre el funcionament de les coses!

    Ens divertirem!

    Que vagi bé!
    Gemm@
  • RE: Moltes gràcies a tots els que m'heu comentat
    Jere Soler G | 04/01/2006 a les 20:56

    El to d'aquest missatge m'ha agradat força més que el que m'has fet sentir en el teu, per ara, únic relat penjat. Crec que estaria molt bé que hi hagués algú encarregat de fer crítica literària, sempre que fos objectiva. A tots ens cal que ens diguin allò que no fem prou bé.
    En canvi, i això em vaig descuidar de dir-t'ho en el meu comentari, no crec que siguin objectives les valoracions tals com que una fotografia és cursi; aquesta és una percepció subjectiva teva. Pots dir que trobes cursi una imatge, però no que sigui cursi, perquè la idea del que és cursi o no ho és depèn dels ulls que miren, de l'educació rebuda, del gust personal, de la ideologia, fins i tot de la classe social. Algú es pot sentir ferit si anomenes cursi alguna imatge que per ell o ella és bonica.
    En la teva crítica hauries de tenir en compte que les paraules poden fer mal segons com siguin dites; que es pot criticar, però que no s'ha de ferir ni destruir; que és tant importantel que és diu com la manera com es diu i com la intenció amb la que hom la diu.
    Per descomptat que la qualitat és importantíssima, jo mateix vaig tenir alguns problemes la primera o segona vegada que vaig fer de jutge al repte perquè potser vaig ser molt exigent en la questió de la qualitat de la forma, però la qualitat no ha de ser un paràmetre que decideixi qui pot publicar i qui no, si més no en aquesta web on tots en som aprenents, sempre i quan la persona que publica ho faci de bona fe.
    Espero seguir-te llegint, i aspiro a que algun dia mig perdis l'anonimat, serà senyal que de debò portes bones intencions.
  • RE: Notorietat però aportant quelcom
    T. Cargol | 04/01/2006 a les 22:11

    Que tots directa o indirectament busquem notorietat i seduir és ben clar. I més en aquest activitat que compartim.

    Encara que te n'has sortit prou bé, em sembla que hagués estat millor no referir-se a cap persona en especial. Ara, segons com, val allò de que parlin de mi sigui a favor o en contra.

    M'imagino que com a comunitat virtual no es distingeix de les altres existents des del punt de vista sociològic.

    Faltava el paper crític i l'has sabut trobar i apropiar-te'l. Fa un temps hi havia en Benaflec que feia també alguna xurriacada , però darrarament no apareix.

    Sobre la poesia, m'imagino que deu ser tan bona o dolenta com la resta; perquè hauiria de tenir menys qualitat? O és que ens autoenganyem i ens sentim poetes encara que no en sapiguem ?
    • RE: RE: Notorietat però aportant quelcom
      Jere Soler G | 04/01/2006 a les 22:19

      Escolta una cosa, T Cargol. Ahir vas dir que amb el google es podia saber quants comentaris havíem fet d'altres obres. Em podries explicar com es fa?
      • RE: RE: RE: Notorietat però aportant quelcom
        T. Cargol | 04/01/2006 a les 23:07

        Si poses en teu nom (per exemple T. Cargol) surt tot o gairebé tot el teu historial. Llavors s'hauria de triar el que és un relat teu o el que és un comentari a un altre. Cal tenir present que l'ordenació i fins i tot el número de resutlats varia si es fa servir google en anglès o en castellà - o català com hem vist avuí J. Domenech-.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.