Detall intervenció

M'he posat el llaç groc

Intervenció de: Calderer | 20-11-2017

Companys i companyes,

M'he proposat contribuir a les meves idees (independència, república, democràcia, justícia) amb les dots de redacció que he anat adquirint amb els anys d'escriptura. Per això us adjunto la carta que he preparat per als meus veïns i que també he ofert a la gent del meu CDR (Comitè de Defensa de la República) de la Marina per tal que la utilitzin a la seva comunitat. També la penjaré com un relat. A la carta original hi va un llaç groc sobre fons blau però no sé com traspassar-lo aquí.

Salutacions.

Lluís

----------------------------





M'HE POSAT EL LLAÇ


Benvolgut veí, benvolguda veïna,


Disculpa que amb aquest escrit entri a casa teva sense demanar-te permís però és tanta la indignació que sento i hi ha tanta mentida i manipulació als mitjans de comunicació que he decidit transmetre, pels mitjans que tinc a l'abast, el que penso a la gent que m'és més propera: família, amics, veïns, feina…

El llaç groc que he decidit posar-me resumeix el que penso. Primer és una demanda per tal que deixin anar els polítics i líders sobiranistes empresonats. En un país caracteritzat per la lentitud de la justícia (Iñaki Undargarin condemnat a sis anys de presó porta 280 dies lliure i no hi ha previsió que n'ingressi properament) s'ha empresonat a deu persones bones amb una celeritat i una manca de garanties mai vista.

Aquest llaç és, a més, una protesta. El trencament de la legalitat que hagin pogut fer els nostres polítics és conseqüència del vot de més de dos milions de ciutadans que vam donar suport el setembre del 2015 a les opcions sobiranistes. Un trencament de la legalitat inevitable perquè no hi havia un altre camí, perquè mai no han accedit a un referèndum pactat. Al final, que els nostres polítics hagin volgut acomplir el programa electoral els ha portat a la presó i a l'exili!

Per altra banda, han acabat a la presó per acusacions absurdes (rebel·lió, sedició) ja que en cap moment ni el Govern ni les entitats sobiranistes han promogut la violència. I què dir de les penes que els demanen? De 15 a 30 anys de presó! A Espanya surt més a compte penalment assassinar algú que no pas pretendre una ruptura de la unitat del país per mitjans pacífics i democràtics.

I enfront de tanta desmesura ens trobem que els partits anomenats constitucionalistes es neguen a obrir una comissió parlamentària d'investigació a les Corts sobre l'actuació desproporcionada i violenta d'alguns cossos policials l'1 d'octubre.

Per tot això portaré el llaç groc fins que els presos, que molts considerem presos polítics, no tornin a casa.

Una atenta salutació,



Lluís Julian Barrachina (3r 1a).

Com que penso enviar durant les properes setmanes altres cartes con aquesta si no desitges rebre'n més retorna aquest escrit a la meva bústia amb indicació del teu pis. No és la meva intenció molestar ningú.


Respostes

  • RE: M'he posat el llaç groc
    aleshores | 21/11/2017 a les 08:03
    T'aplaudeixo per la teva dignitat i la teva gosadia republicana.

    Estic d'acord amb que la repressió dels defensors del nacionacatolicisme (aquí caldria incloure-hi el partit dels gal) no té límits i abasta ja pràcticament qualsevol esfera: donar l'opinió sobre el fiscal general i sobre si, per exemple, se li hauria de practicar l'autòpsia, frega el delicte segons el concepte de justícia soraya o titiritera en que es basen.

    Com tu dius és una justícia que no guarda relació amb el que vol la gent, sinó en els convingui, com per exemple allò que es va acordar uns 40 anys abans sota la pressió de la bota militar (i que el partit del govern nov a votar!)

    Però recordem que hi va haver un referèndum i que el vam guanyar amb sang, suor i llàgrimes.

    I, atenció, tinguem present que venen per nosaltres amb un acarnissament, una impunitat i una xenofòbia que jo crec que no es vivia des del final de la guerra civil ("a por ellos" i "que nos dejen actuar") Han donat barra lliure i seria inútil qualsevol rendició.

    Em permeto de suggerir-te de fer un grup de Telegram amb els veïns que ho desitgin, amb paciència infinita i sense defallir. Ni un vot pel feixisme.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.