Detall intervenció

M'han robat un text - explicacions

Intervenció de: crispeta | 13-09-2007


Primer de tot GRACIES RELATSENCATALÀ
(Finalment s'han eliminat els meus relats penjats.)

Vaig tenir un problema, vaig coincidir en un lloc (no en diré el nom perque ells no en tenen cap culpa i a més no en saben res, ja en vam estar parlant) de barcelona on es feien lectures. Hi vaig poc, quan puc, potser una vegada al mes... però no se perque va coincidir qeu aquell dia un noi va llegir uns relats, batejats com a pròpis... però no ho eren de pròpis. Dels tres qeu va llegir el del mig era meu, els de els puntes es possible que fossin també agens...

Vaig parlar amb el noi, i li vaig preguntar si els textos eren seus, no em va mentir,
em va dir que el primer era seu, que la resta els havia extret d'un parell de webs on hi havien textos penjats per a us públic, unes webs on diversos autors desconeguts volien difondre les seves paraules (que es veritat) i on es podien utilitzar quan es volgués.

L'últim text que va llegir era en castellà, així que no pot ser de relats en català.

Vam estar un parell o tres d'hores parlan amb aquest noi, realment era divertit i tot el que havia fet, apropiar-se d'allò qeu no era seu, ho havia fet amb la intenció que m'havia dit abans, la de difusió. I creia que realment la web servia per això.

Li vaig dir que les coses es fan bé, que primer es parla amb els autors, que la majoria tenim el nostre mail penjat a la web, i com a mínim que no s'atribuís els relats que en cites els creadors.

Ell no deia mentides, quan se li preguntava, contestava amb claredat d'on havia extret el material.

Finalment em va caure (diguem-ne) bé, i li vaig dir que jo era l'autora del relat del mig, que m'havia sentat fatal que fés allò sense consultar. i aleshores em va demanar permís. I jo li vaig dir que si.

Em va dir que enviaria mails a tots aquells que havia usurpat un text, i em va dir qeu realment no havia volgut fer res d'amagat sinó que creia que la web servia, en altres coses, per això.

Així que si heu rebut un mail, ja sabeu de què va, i sino tranquils, no ha fet ser-vir-ne cap dels vostres.

Res més, algú em va demanar explicacions, les dono...

Un petó per tots i salut!

Cristinap


Respostes

  • Déu n'hi do!
    Jere Soler G | 13/09/2007 a les 10:11

    A mi, això, és una de les coses que em fa més por, perquè igual que et poden agafar els relats per a llegir-los, els poden agafar per a presentar-los a algun premi com si fossin seus. I després ¿com demostres que l'has fet tu i no pas ell? perquè ell et pot acusar d'haver-l'hi copiat.
    Per evitar-ho el que estic fent és registrar sèries de relats. És a dir, fer reculls de 20 o 30 relats i registrar-los com a llibre de relats al RPI de Barcelona. Si algun dia passa alguna cosa, almenys tindré una base legal. És millor registrar-los com a reculls de relats, perquè cada registre val uns 3 euros i així surt més econòmic.
    • RE: com es pot fer aixo de registrar?
      ATZAVARA | 13/09/2007 a les 13:00

      I COM es fa aixo de registra-ho al RPI??on s'ha d'anar?
      gràcies,

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.