Detall intervenció

Jonathan Swift

Intervenció de: T. Cargol | 23-01-2014

Pel que sembla, Jonathan Swift era també una persona sensible que va escriure una Una proposta modesta ...el 1729!!
Alguns es van prendre al peu de la lletra la seva sàtira!
Això em recorda que ahir al telenotícies entrevistaven a l'economista de capçalera de TV3 des de Davos (un lloc entre muntanyes on es reuneixen segurs els responsables de tot això i hi preveuen noves comeses!) i feia de botafumeiro d'aquell akelarre econòmic.


Respostes

  • RE: Jonathan Swift
    Aleix de Ferrater | 23/01/2014 a les 17:47
    Fa una mica de basarda constatar el seguidisme que es fa de cimeres tan liberals, tan fastigosament liberals que són els màxims responsables de la situació econòmica mundial. No entenc que veient el que veiem encara se'ls contempli com els grans idols de l'economia i de les possible sortides d'aquesta crisi. Quina és la proposta de l'esquerre?

    Aleix
  • RE: Jonathan Swift
    T. Cargol | 23/01/2014 a les 18:34
    Dins del sistema, es parla de evitar la instabilitat inherent al sistema financer posant controls a l'activitat financera. La divisòria entre banc comercial i banc d'inversió de que es parlava en els anys estables del capitalisme fins els 70's. També es diu de condonar el deute impagable. Fer un pla Marshall europeu i abandanor a política austericida. Posar impostos als rendistes i als rics, que no en tenen avui dia. Podria suposar sortir de l'euro.

    Una altra variant seria canviar el model (si una cosa no funciona, es canvia, deia la Teresa Forcades al meeting de l'octubre a Montjuic).
    Els bancs i les grans empreses serien del govern (de fet ja ho són o , en realitat és al l'inrevès, el govern és seu). Seria sortir de l'euro.

    La reacció dels magnats europeus i de l'altra banda de l'atlàntic no es faria esperar (boicot i mobbing i potser guerra) La guerra o inestabilitat fomentada pels "occidentals" comença a ser d'allò més comú.

    El pacte amb els paisos emergents hauria de ser que ells es produeixin el seu i nosaltres el nostre. Mentrestant, s'hauria d'acabar amb l'extermini africà i permetre que aquestes poblacions mengin normalment.

    En fi,...

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.