Detall intervenció

Inici del taller de narrativa

Intervenció de: Taller de narrativa | 27-04-2017


Companys i companyes que us heu interessat pel taller,

Començarem aquest cap de setmana i els comentaris al text de mostra o d'aprenentatge o model (caldrà batejar-lo d'alguna manera) s'hauran de fer la setmana vinent. L'he penjat amb aquest nick però com la publicació és erràtica vet a saber quan sortirà editat.

Per això us avanço el text: el primer capítol de la plaça del Diamant. Podeu, doncs, rescatar la novel·la que segur que teniu per algun racó de casa i llegir-vos aquest primer capítol. Si algú no el té li envio, ja que el company lisboa ha tingut l'habilitat i l'amabilitat d'aconseguir-me'l en un arxiu.

Llegiu i rumieu. Què té d'original? Què em crida l'atenció? Quina tècnica o tècniques puc aprofitar en la meva escriptura? Ritme, estructura, verbs, narrador, lèxic, definició dels personatges... hi ha molts aspectes dignes de ser pensats i debatuts en aquestes tres pàgines escasses. I aneu pensant quin tema escollirem per al relat de la segona fase.

M'he autoanomenat primer organitzador del taller, espero que no us molesti.

Lluís (Calderer)


Respostes

  • RE: Inici del taller de narrativa
    Esther Llombart Ramis | 29/04/2017 a les 14:16
    Quatre coses per començar:
    • El relat fet en primera persona i amb el to que utilitza ens descriu ja de per si la protagonista, una noia tímida, observadora, innocent. No cal que parli d’ella mateixa directament, tal i com explica les seves vivències, ja ens fem una idea de com és.
    • Fa unes descripcions molt acurades, que et fan veure el que descriu.
    • M’encanten les metàfores: les sabates com un glop de llet, uns ullets de mico.
    • Sembla que tot doni voltes: dona voltes al fet que no té mare i el seu pare casat amb una altra, la noia de la toia giravoltant, ballarem un vals de punta, volta que volta. I això dona un ritme accelerat que augmenta amb la utilització de “i” contínuament i amb el final que corren i corren.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.