Detall intervenció

Incerta glòria Villaronga

Intervenció de: aleshores | 11-04-2017

Em sembla que es Dant qui diu allò d' "abandoneu tota esperança" perquè si ja el propi Sales es derrotista (està defensant la república al costat de l'esquerra sense ser-ho i és molt lloable) aquest Villaronga és del mateix pal.

Dit això i si traiem .l'esceneta inicial que perpetra el director en la qual , no ho dirieu mai, hi ha un malvat roig assassinant de tret al clatell al latifudista (això es pot dir, és clar!, però no amb 114.000 víctimes de res esperant hora i dia a les cunetes, home dedeu!)

Però ja hi estem acostumants: maleïm per a que ens senti el de la butaca del costat que estem renegant i ens concentrem en una bona pel·lícula on el director ens diu un munt de coses entre línies. Però moltes. A aquest triangle o quadrilàter que es forma li treu el suc. i perquè no es dedica senzillament a això si sap fer-ho, renoi!?

Jo en dic una o dues: aquella amistat masculina hel·lenitzant s'ha de trencar per salvar les futures generacions, aquella lluita entre la dona independent i la dona esposa/mare s'ha de decantar per la segona, aquella il·lusió republicana,....

I quina fotografia i quins paisatges i quina interpretació,...!


Respostes

  • RE: Incerta glòria Villaronga
    lisboa | 11/04/2017 a les 15:46
    Recordo que el meu interès per la guerra civil, va començar, precisament, pel fet que a casa meva no se'n parlava mai. I quan se'n parlava, era per dir que els rojos havien fet moltes maldats. De les maldats de l'altre bàndol: ni paraula. I això que el meu avi encara el busquem a hores d'ara, enterrat com un gos en vés a saber quina fossa.

    He d'agrair al Montalban, Antony Beevor i Paul Preston, el saber que l'altre bàndol també van exercir la violència. Una de molt pitjor, de fet. Una violència sistemàtica, persistent en el temps i organitzada des del poder.

    Des d'aleshores, la mal anomenada equidistància ( és a dir, la cantarella de què: "tots eren prou dolents", i jo que sóc més llest que ningú, no em mullo .. ) em fa urticària i fàstic. I no sols en el tema de la guerra civil.
  • RE: Incerta glòria Villaronga
    aleshores | 12/04/2017 a les 06:50
    Completament d'acord.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.