Detall intervenció

El raïm de la ira: algun comentari?

Intervenció de: aleshores | 03-09-2015

Vaig a començar a llegir aquest llibre.
Sembla molt adequat a l'onada migratòria que té lloc a Europa,...
Algun conentari?


Respostes

  • Jo tinc a la lleixa d'aquesta quinzena...
    deòmises | 04/09/2015 a les 01:34
    ...Els rodamons de la collita (edició en castellà per Libros del Asteroide), el germen de l'obra més important de John Steinbeck. Ja et diré, si de cas, però és un conjunt de reportatges (amb fotografies de Dorothea Lange) periodístics. Potser sigui millor aquest document que la novel·la per plasmar la situació actual...?


    d.


    PS: acabant El monstre de Hawkline, de l'estrambòtic Richard Brautigan. Tan hilarant com La pesca de la truita a Amèrica. Així es treu plom a tot plegat..., almenys.
  • RE: El raïm de la ira: algun comentari?
    aleshores | 04/09/2015 a les 09:03
    Pel que he llegit a la introducció, es va documentar molt i va viure el tema en directe. Desprès va fer l'obra en molt poc temps, l'any 39.

    Sembla ser que la situació dels migrants en aquell moment de la gran depressió, era igual o pitjor que la que veiem ara. Hi va haver una sequera que va fer migrar molta gent des dels estats del centre cap a California a treballar al camp. Hi va haver, si no ho he entès malament tormentes de pols que van arruinar les collites.

    "D'homes i ratolins", l'única que he llegit, és anterior i toca també el treball agrícola a California.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.