Detall intervenció

Comentaris repte clàssic DCLXV

Intervenció de: Bonnie & Clyde | 12-02-2017

Primer demanar perdó per haver trigat tant en els comentaris, i això també pot ser un motiu per a no participar el repte.

Disculpeu doncs.

Començo

Mena, a vegades m'atabala llegir-vos. Dit amb carinyo. M'obligueu a llegir-vos amb molta velocitat, pujant i baixant pels jocs dels mots, saltironant enrere i endavant, acabo exhaust. Fiqueu poques pauses, o jo no les sé fer.

Encara que això potser sigui un tret necessari al vostre relat. I la idea de raptar el repte és meravellosa, portar-lo amb tu a la teva vida quotidiana, com una mare, com qui l'estima. I a la fi adonar-te i adonar-nos que el repte per a ser a de ser quotidià al seu àmbit, on l'hem de fer créixer, i fins al seu àmbit hem de portat els nostres mots.

Aleshores, et confesses. Des de l'emprenyament d'antuvi, parlant de l'endogàmia d'aquest repte, per arribar després a una voluntat, una virtut, una senzillesa del repte. Virtut de comunicar-nos, i tanmateix ens deixes veure que potser el problema d'aquest repte, la seva endogàmica malaltia sigui que no ha sabut créixer. No n'hem sabut.

Tanmateix no és ben bé una historia el teu repte, com he dit, una confessió, un relat assaig. I potser hauries d'haver emprenyat més amb els nicks i les amistats, no haver-ne callat. T'ho dic amb un somriure.

Montblanc, per aquest pobre jutge, el teu és el millor relat. Potser perquè tens una escriptura calma, tendra. I ens deixes imatges de dona nua desvestint-se els mots, les entranyes. Has anat més enllà de la provocació del repte. Malgrat també treguis el fet dels molts niks. I en conec més d'un que no vol ser jutge, i més d'una.

Has guanyat la tendresa de no guanyar, i no ser jutge.

Vicent Terol, m'encanta la idea d'un relataire angoixat pel repte, i que et pren el nik per a fer-nos arribar el seu fracàs. No puc participar al repte, enllà del meu fracàs, que m'obliga a participar. I en Vicent en farà de mentor.

Idea original. I això t'ha fet guanyar. I aquí es parla dels niks d'altra manera.

Deo, basteixes un repte tot pensant en participar al repte i tot escrivint la idea per participar-hi. Amb aquest vici teu per les esdrúixoles, el doble títol, malgrat que aquest cop ens expliques el significat de la paraula i no m'ha calgut remenar el diccionari i emprenyar-me perquè no hi trobo el mot.

Ben construït, ens treus altre tema al cap, el poc temps per participar al repte. La vida ens dóna noves obligacions i noves belleses.


I aquí acaben els comentaris. Demanar perdó altre cop. Pensar que potser hem fer fóra altres relataires del repte per una malaltia familiar, per no obrir portes.

Gràcies a tots per participar

Clyde


Respostes

  • Gràcies.
    Mena Guiga | 13/02/2017 a les 11:39
    Penso que tothom es deixa dur pel que llegeix quan ho entén i vol seguir. Sinó, no paga la pena. Així m'ha passat a mi amb autors i poetes d'anomenada. Per tant, no em sap gens de greu que jo pugui 'costar'. De fet, és un exercici fet de pressa, el d'aquest repte. De seguida, també, vaig tenir clar que ni el penjaria a la suma de relats de la meva pàgina. Ni les 'dues germanetes' van sentir energia pel tema. En part, serà això. Gràcies, repeteixo.

    Una de tres.
  • RE: Comentaris repte clàssic DCLXV
    deòmises | 13/02/2017 a les 12:01
    Moltes gràcies pels comentaris i el veredicte.

    Endavant amb el Repte!


    d.
  • RE: Comentaris repte clàssic DCLXV
    aleshores | 13/02/2017 a les 13:14
    Moltes gràcies pels comentaris que suposen un gran esforç per ser fidels al text i fer-ne una síntesi. Defenso els reptes perquè aporta frescor i ens forma. Permet un treball menys individual, amb visions diferents del mateix tema. ;-)
  • RE: Comentaris repte clàssic DCLXV
    Montseblanc | 13/02/2017 a les 13:32
    Gràcies, Clyde, per llegir, per les reflexions, pel teu temps.
  • RE: Comentaris repte clàssic DCLXV
    Vicent Terol | 13/02/2017 a les 19:04
    Gràcies de nou, Clyde (tot i que no he fet més que transcriure el relat d'Inèdit, però... a mi no em respon els correus; espere que no haja fet el que anuciava..., no sé). Anem amb el nou Repte!

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.