Detall intervenció

Comentaris -massa petits- pels tres espantaocells.

Intervenció de: Mena Guiga | 24-01-2017

Abans que res i que tot: moltíssimes gràcies. Grans relats. Tots m'han aportat més saviesa en l'art d'escriure i comunicar.

Tres relats, tres espantaocells. Tots tres parlen en primera persona, us hi he ben posat a dins!

La METAMORFOSI que Clyde ens presenta en la figura d'un espantaocells se centra molt en el tema de l'ànima (mot que apareix uns quants cops). L'ànima, sí. El ser inert en té, aleshores és humà, encara que no ho sigui. Aquesta dualitat que ell sembla que no vol que l'afecti, sí que ho fa: enyora el que un cos de carn i ossos pot fer. Aquest ser que ha viscut, jo diria, una 'mort' i ha sobreviscut en aquesta nova forma que abraça la sensibilitat des de la tendresa i la poesia.

A HOLDEN, la Bonnie ens recupera un personatge d'una novel·la d'un autor americà peculiar (vaig llegir la seva vida a la wikipèdia). És un espantaocells que parla amb mots com 'merda', 'imbècil', 'cabró'...i que s'ho permeti! Com al de 'Metamorfosi', té una consciència i això és avantatge. Critica els escriptors i està bé que ho faci: hi ha tant d'ego! Ara, comparar els 'pobrets desgraciats' dels corbs (si són animals, són mestres!) als escriptors...pobres aus!

A COMPETÈNCIA, en deo ens presenta un espantaocells que també pensa i que es defineix de limitat per desconfiat i baja autoestima. Però...sap analitzar arran de pistes. Jo mateixa, abans d'acabar el relat, ja he copsat el tema terrible. L'espantaocells ignora què representa tot allò, no pas el lector. L'espantaocells, en el fons, procura per a ell (tret humà, també). No ha pogut evitar comparar-se al nou espantall i saber que ell pot estar tranquil.

Copiaria sintagmes, oracions i fragments sencers de cada relat, perquè són retalls que sols ja són imatges que fan pensar i que toquen...l'ànima. Com ha de ser.

Tots m'han agradat.

Per no haver d'escollir he fet una cosa de criatureta, ja em perdonareu (espero): fer tres paperets amb les inicials (sí, he comptat la Bonnie, en fer-me saber que sou dos relataires compartint nick). Els he rebregat fent boleta i a l'atzar n'he agafat un. I hi havia la inicial C.

Ja ho saps, doncs. A convocar!

Enhorabona a tots tres!


Mena i germanetes (espantaocelletes, segur!)


Respostes

  • per molts anys als tres, i...
    deòmises | 24/01/2017 a les 15:09
    ...gràcies pels comentaris.


    d.
  • RE: Comentaris -massa petits- pels tres espantaocells.
    Bonnie & Clyde | 24/01/2017 a les 16:16
    Gràcies pels comentaris.
    Poso el repte nou així que pugui.
    Gràcies a tots els altres participants
  • RE: Comentaris -massa petits- pels tres espantaocells.
    Bonnie & Clyde | 24/01/2017 a les 23:23
    Gràcies pels comentaris i també als companys pel plaer de poder llegir-los.

    Bonnie
  • Horaris cap i cua...
    Mena Guiga | 25/01/2017 a les 13:15
    Clyde- imagino- diu alguna cosa a les 16:16; Bonnie, a les 23:23.

    Fan gràcia, aquestes coincidetes numèriques horàries!

    A veure que ens proposes/proposeu...
    • Entre l'un i altra passen set hores. Set! Simbologia? (no, només que, mira, fa gràcia). Set eren set les mosques que el sastre valent va matar i va fer creure que eren gegants...
      Mena Guiga | 25/01/2017 a les 13:27
      ...set eren els nans de la Blancasnow, set les cabretes del llop, set (els pecats capitals?), set els dies de la setmana...set.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.