Detall intervenció

Comentaris i veredicte del repte clàssic 636, 'Juguem a imaginar'.

Intervenció de: Tanganika | 20-08-2016

Tres relataires han jugat a imaginar i molt bé que ho han fet i agraïda que ho dic, perquè n'han resultat tres textos de molt bon llegir.

El de la brins i la magalo, comentar que han coincidit en el 'despertar' de l'imaginar: el contrast d'un imaginar quelcom viscut i passar després a la real realitat (que, i també han coincidit, és prou dura). No han imaginat res 'inventat', vull dir, sinó que han 'recordat amb imatges'. Penso que és una de les visions del que es demanava, també.

UN DISSABTE QUALSEVOL (brins)
Dues frases amb gran força visual i poètica -pictòrica- són l'inici de l'imaginar d'aquest entranyable escrit. L'autora imagina en futur moments -del passat- feliços i amables, naturals i senzills, familiar, de vacances o caps de setmana en un espai preciós dins la geografia catalana. Una quotidianitat perduda, però llum per al present, amb el qual xoca, però suavitza. Imaginar abraça i ajuda, és 'vivificador', és una empenta en l'endavant, perquè tot es mou i flueix, és la vida.
No deixem mai de poder i voler 'imaginar' d'aquesta manera guaridora, de somriures alegres-tristos, com una catarsi.
Moltíssimes gràcies, brins, per la teva aportació!

LLEIAL AMIC (magalo)
El (o la) protagonista ens parla en present i ens pensem que de debò està passant. Seguim el curs de la narració d'un matí d'anar a passeig amb la mascota, el Núvol. No sembla que sigui res de jugar a imaginar, aparentment. Fins que ens arriba el 'tall'. La mare li passa un drap moll per la cara. I ens trobem amb la realitat. Tot el llegit abans era l'efecte d'un endormiscament, d'un somieig, que pot ser un tipus d'imaginar novament amb el bracet del 'recordar'. Va passar. No és creat. El gos va morir amb l'impacte del vehicle i la persona ha quedat impossibilitada. Acaba, l'escrit, amb la imatge de l'enteresa davant la tragèdia. El ser positiu: cal continuar i sortir, hi ha ganes.
Moltíssimes gràcies, magalo, per haver participat!

PLÀCIDA INCONSCIÈNCIA (O ÀNIMA CÒMPLICE)
Com és habitual, un relat narrat en primera persona, atapeït de gràcia estilística. El gaudi imaginatiu vol esdevenir certesa. Arran d'un passat i arran també d'un encontre i un futur encontre pensar(imaginar) com podria ser, perquè es vol molt i s'hi va carregat de ganes. Jo he entès que es tracta d'una mena d'amor platònic, alimentat d'imatges magnificades del passat entre dues persones, ella major -ja té dues filles. Ai, l'amor i tots els seus matisos i dificultats! Sort que existeix el poder de la imaginació!
Moltíssimes gràcies, deo, per, com sempre, ser-hi!



Finalment, i no per escollir -que és mal verb- em decanto pel relat de la brins. Enhorabona i que el Clàssic no s'aturi! Imaginem-lo ben vivificant mooooolt de temps!


TGNK


Respostes

  • RE: Comentaris i veredicte del repte clàssic 636, 'Juguem a imaginar'.
    brins | 21/08/2016 a les 10:53
    Gràcies, tanganika, per la valoració del relat i per aquest comentari que recull perfectament l’essència de l’argument. Sense la teva convocatòria segurament que el sentiment nostàlgic i vivificant alhora que hi exposo no hauria estat mai plasmat en paraules; gràcies per haver-me convidat a jugar a imaginar!

    Enhorabona, també, a magalo i a deòmises; ha estat un plaer compartir aquest joc amb ells.
    .
    De seguida que les muses m’inspirin un nou tema, penjaré la convocatòria del proper Repte Clàssic amb la il·lusió de poder retrobar-vos.

    brins


    • RE: RE: Comentaris i veredicte del repte clàssic 636, 'Juguem a imaginar'.
      Tanganika | 21/08/2016 a les 15:35
      Gràcies a tu! Apareixo (en format un o dos o tres) al proper repte, espero i desitjo.

      :)
  • També has sabut copsar el 100% del text...
    deòmises | 21/08/2016 a les 11:18
    ..., que tenia poca ànima enrevessada aquesta vegada. Fàcil d'imaginar, i satisfet d'haver tingut una nova excusa per plasmar les idees en paraules.

    Enhorabona a la brins per tocar-nos, un cop més, la fibra. I a la magalo per compartir espai rèptil.


    d.
    • RE: També has sabut copsar el 100% del text...
      Tanganika | 21/08/2016 a les 15:36
      Si una temàtica 'alimenta' un crear, benvinguda sempre sigui. És un joc vivificador, estimulant i ajuda, ajuda a anar endavant.

      Ens trobem (imagino, suposo, crec, vull) al proper repte.

      Tres alters ego dixit, dixit, dixit.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.