Detall intervenció

COMENTARIS i demés herbes REPTE DCXXIX -629- "TERANYINES" (2a. part i final)

Intervenció de: rnbonet | 28-05-2016



Seguim!

*CONSCIÈNCIA (O CÀRREGUES I FAL•LACIES) – deòmises.
L’altre cap -de la bicefàlia d’aquest repte- ens sorprén amb una visió molt ‘in’ ( o ‘à la page’) de la teranyina. I, coms ens té acostumats, pas a pas desgrana, en primera persona, anècdotes certeres, amb un toc d’humor i certa dosi d’ironia, que s’escauen i s’endevienen al llarg de tota la història, acabant amb un final que ens cau com una maça. De l’estil, res a dir. O molt: acurat i precís. Quin domini de l’idioma, redéu!

*LA TERANYINA (Vicent Terol).- El paisà ha ordit una notable història teranyinesca, en la qual, si ens fixem de debò, el protagonista no és el propietari de la “ditxosa tela d'aranya”, sinó la mateixa teranyina.
Un relat ben construït, amb una picadeta d'ull als 'remeis mèdics' i a la lliure opinió del malalt, que actua en conseqüència. I amb consciència. El resultat, la pau interior i l'aïllament -o a l'inrevés-.
A que no sabíeu que el senyor Kafka va idear i escriure “La Metamorfosi” després de llegir aquest relat del Vicent Terol? “Pos” ara ja n'esteu assabentats! No em doneu les gràcies; és la meua petita col•laboració a la història de la literatura.

***********************

I acabats els comentaris, subjectius com sempre, i després de les oportunes i escaients deliberacions, via “féisbuk”, amb l'amic convocant -llegiu “d.”- arribem tot dos a la conclusió següent:

TAAATTAXANNNNN!!!!!

****Relat guanyador del repte 629...

..... “La teranyina”,

de la qual és autor Vicent Terol, a qui correspon la convocatòria, guarda i custòdia i posteriors comentaris i designació de guanyador del REPTE següent, el DCXXX -630-.

I perquè conste, signen al nord i sud del Gran Riu, en el dia de la data (la d'avui, clar!) els relataires


'deòmises' i 'rnbonet'.


Respostes

  • Enhorabona!
    touchyourbottom | 28/05/2016 a les 20:16
    I ara a esperar quin tema ens entatxona en Vicenç...segons quin sigui, la trinitat apareix sencera o coixa o desapareix -això en comptades ocasions, i és que sabut és que no sempre apareix la inspiració a picar la porta. Però això ja se sap.
    Encantada d'haver compartit repte amb tots vosaltres (ara pensaran: darrerament sempre diu aquests mots...i encara tindreu raó. Ei: que són certs i recerts!).

    Afegeixo que això d'haver estat un repte amb convocatòria bicefàlica-bianímica ha estat un bon experiment, com bé hem comprovat. Ha estat un bri d'aire fresc, una distensió positiva.

    (nosaltres tres diem) :)
  • Només pel comentariàs...
    deòmises | 29/05/2016 a les 16:53
    ...ja ha pagat la pena enteranyinar un relat!

    Gràcies per la part que em pertoca i enhorabona a tot quisqui participaire.


    d.
  • RE: COMENTARIS i demés herbes REPTE DCXXIX -629-
    Vicent Terol | 31/05/2016 a les 20:39
    Gràcies, companys. Gràcies, deòmises i rnbonet pels comentaris i el veredicte.

    Disculpeu el retard en la convocatòria del següent Repte. Per fi he aconseguit escapar -crec que provisionalment- de la meua teranyina. Anem allà.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.