Detall intervenció

Ajuda sisplau.

Intervenció de: Roserdeljardi | 28-01-2009


Bona nit. Volia fer una pregunta per a la qual no tinc resposta: La filosofía ha existit desde els antics grecs, i tenim prou testimonis i corrents. Era una cosa que sempre ha estat al cap de tots, o es com hui, que quasi ningú es pregunta res?

No ho se, i estic fent una disertació i açó pot fer que la meua opinió derive fins a un lloc o un altre.

Si us plau, contesteu!

Gràcies per adelantat i bona nit, relataires!


Respostes

  • La filosofia nasqué
    Calderer | 28/01/2009 a les 23:30

    Quan els pensadors es van fer preguntes i van creure possible que tant la pregunta com la investigació com la rersposta podia basar-se en el raonament i no en un sstema inspirat o religiòs.

    La diferència, doncs, no estaria tant en la pregunta (o en fer-se o no preguntes) sinó en la forma en que es busca la resposta.

    Vaja, em sembla a mi, que una temporadeta vaig ser filòsof aficionat (tothom diu que sóc un tastaolletes)

    Lluís
  • RE: Ajuda sisplau.
    Joan G. Pons | 29/01/2009 a les 08:19

    Una aportació opinable.
    La filosofia apunta cap a una autoreflexió sobre les pròpies funcions valoratives, teòriques i pràctiques. Cerca trobar causes primeres i llurs principis.
    Avui hi ha una certa corrent de passivitat (jo em rebelo i lluito), abandonant el camí actiu de recerca, actualització, plantejament, diàleg de creences i valors.
    • RE: RE: Ajuda sisplau.
      Epicuri | 29/01/2009 a les 10:17

      La filosofia va nèixer des de que algú, alguna o quelcom, va començar a prendre consciència.

      de que?

      ara no estic per filosofar

      se te'n fot?

      es una filosofia

      l'origent que veig mes visible es desde la bogeria

      d'on pot sortir cap sentit si no es del sense sentit?

      espero haver-te tornat boig

      que filosofeu b.
      • Que avui pensem menys?
        Epicuri | 29/01/2009 a les 10:22

        Som a la hiperabundància, no cal, ja pensen per nosaltres. qui? : ELS ALTRES.

        qui son els altres?

        ...........


        crec que he parlat massa,

        RC, sisplau esborre-ho!
  • RE: Ajuda sisplau.
    Leela | 29/01/2009 a les 22:42

    Estic d'acord amb el que diu en Calderer. La filosofia bàsicament el que fa és fer-se preguntes i buscar raonaments o arguments en un àmbit que no sigui el de les creences.
    Inicialment estava molt lligada a la ciència i aquesta manera de buscar respostes (argumentant i pensant i no 'creient' sense pensar) va donar lloc també a les ciències (de fet, inicialment no hi havia aquesta distinció i als primers filòsofs se'ls diu naturalistes en el sentit que les seves argumentacions les buscaven observant el món que els envoltava).

    El que diu en Joan sobre cercar les causes primeres, etc.. jo li diria més aviat metafísica (un camp concret de la filosofia).

    No estic d'acord amb això que comenteu de que la gent avui no es pregunta res. Hi ha multitud de científics, de filòsofs, d'escriptors, d'artistes, d'economistes, d'administratius, de caixeres de supermercat, d'escombriaires, de senyores de la neteja, etc. que es pregunten coses, moltes coses.
    Tots tenim un cervell i la capacitat de fer abstraccions (uns tenen la capacitat més desenvolupada que d'altres, potser perquè l'entrenen), tots tenim la capacitat d'observar el món, d'escoltar, de sentir, de crear....

    Al meu parer tots som una mica filòsofs quan expressem la nostra opinió sobre qualsevol fet i ho fem argumentadament. La gent té opinions sobre moltes coses: l'avortament, la pena de mort, la política mundial, l'escalfament global, les mesures que s'han de prendre respecte tot això, ...

    En fi, que em sembla que la meva postura és una mica més optimista i penso que, malgrat que no som Sòcrates, com tampoc som Galileus o Einsteins, la capacitat per pensar la tenim tots, la capacitat per meravellar-nos pel que ens envolta la tenim tots i la capacitat per preguntar-nos coses, per fer raonaments també la tenim tots. Potser no la utilitzem tant com seria desitjable, però ens preguntem moltes coses al llarg del dia i si no fos així probablement ens hauríem acabat extingint...


Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.