Detall intervenció

ACTE D'HOMENATGE PÒSTUM AL POETA JOSEP GUAL LLOBERES

Intervenció de: OhCapità | 13-12-2005


Demà Dimecres 14 de Desembre al Teatre Zorrilla, Badalona.

Enllaç del


Respostes

  • PROGRAMA DE L'ACTE
    OhCapità | 13/12/2005 a les 17:48

    ACTE D'HOMENATGE PÒSTUM AL POETA JOSEP GUAL LLOBERES

    (Badalona, 1920-2005)



    Badalona, Teatre Zorrilla Dimecres, 14 desembre 2005 a les 21 h


    JOSEP GUAL LLOBERES (Badalona, 1920-2005) ha estat un d'aquells poetes en què la vida i l'obra van indestriablement lligades. L'experiència del front durant la guerra civil, el seu compromís cívic i de denúncia en la dictadura i la democràcia, la implicació amb el moviment obrer i el catalanisme, es reflecteixen en una obra poètica que és crònica punyent i contrapunt irònic de la realitat.

    Amb el títol de "GUAL SENSE BUROTS" es farà un acte en memòria del poeta recentment traspassat . Aquest acte inclou els següents aspectes:

    A)- Publicació de la POESIA COMPLETA DE JOSEP GUAL LLOBERES

    Ara, poc després de la seva mort i coincidint amb aquest homenatge, apareix publicat per Enciclopèdia Catalana - Proa el volum de la seva POESIA COMPLETA, amb edició i estudi de Valentí Soler. Al vestíbul del teatre, des de mitja hora abans, i haurà la presentació d'aquest llibre que també es podrà adquirir, com a primícia, allà mateix.

    B) - Des de l'escenari del teatre
    I.- Nou poetes evoquen Josep Gual:
    Diran els textos que han escrit per a aquest acte: Joan Argenté, Odile Arqué, Paco Fanés, Coloma Lleal, Pep Mita, M. Carme Oller, Màrius Sampere, Joan Soler i Valentí Soler

    II.- Itinerari poètic de Josep Gual : A través dels seus poemes farem un viatge pels temps tenebrosos que el poeta va recórrer i va patir, sempre resistint amb dignitat, sempre lluitant per la llibertat al costat de la immensa majoria. A càrrec d'Andreu Solsona, Felicitat Comas, Maria Gol i Laia Besalduch (violí).

    III.- Teresa Rebull i l'Orfeó Badaloní canten Josep Gual
    Diversos poemes de Josep Gual van ser musicats i cantats per Teresa Rebull. Coneguda de fa molts anys com l'avia de la "Nova cançó" i bona amiga del poeta, ella també ha volgut venir al Zorrilla per retre-li homenatge i record amb la guitarra i la veu. La massa coral de l'Orfeó Badaloní també ens acompanyarà per cloure l' acte.

    Hi sou tots convidats,

    "Amics de Josep Gual"

    • RE: PROGRAMA DE L'ACTE
      iuri1978 | 23/04/2009 a les 13:44

      Sense saber-ho vaig conèixer Josep Gual en sentir per la Ràdio la cançó "Paisatge de l'Ebre" cantada per Teresa Rebull. Per un motiu que no ve al cas però prou comú, per desgràcia. L'esmentada cançó em va frapar i força.

      Va ser l'any 1977 quan vaig formar part d'un grup de teatre amateur viculat al Museu de Badalona que ja personalment, vaig conèixer Josep Gual. Lavors vaig saber que la lletra de la cançó era un poema seu. Preparàrem una obra basada en textos del poeta "Miguel Hernández" i la seva bonhomia i ànims no ens van faltar mai.

      M'he assabentat tard del seu traspàs i de l'acte. Ho he sentit profundament, donat que perdia la possibilitat de tornar a veure i sentir a un home bò i valent. Una persona el record i l'exemple de la qual m'acompanyarà ja, inevitablement fins al final.

      MOLTES GRÀCIES.
  • Ohhhhh !
    brideshead | 13/12/2005 a les 17:52

    Que hi aneu, capità?

    Besets mariners!
    • Mmm, ... és possible que sí!
      OhCapità | 13/12/2005 a les 18:02

      clar si m'hi acompanya la meva sirena, ...

      OhCapità.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.