Foto de perfil de Sergi Elias Bandres

Sergi Elias Bandres

598 Relats, 1628 Comentaris
332312 Lectures
Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:
M'agrada molt Joan Alcover, Joaquim Amat-Piniella, Isaac Asimov, Charles Baudelaire, Dan Brown, Bukowski, Alejo Carpentier, Raimon Casellas, Camilo José Cela, Céline, Cervantes, Dostoievski, F. Dürrenmatt, Michael Ende, Tibor Fischer, Ken Follett, Frederick Forsyth, William Golding, Ignacio Gómez de Liaño, Roberto Iniesta, Kafka, Kerouac, D.H. Lawrence, Antonio Machado, Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Melville, Eduardo Mendoza, Henry Miller, Terenci Moix, Quim Monzó, Marlo Morgan, Robert Musil, George Orwell, Arthur Rimbaud, Mercè Rodoreda, Patrick Rothfuss, J.K.Rowling, Salman Rushdie, Emilio Salgari, J.D.Salinger, Joan Salvat-Papasseit, Emili Teixidor, Tolstoi, Ramón del Valle-Inclán, Jules Verne, Émile Zola,... moltíssimes i moltíssims! D'aqui relats també.

Mestra de morfologia: Soledad Varela Ortega.

Mestres de llatí: Esperança Borrell i Vidal, József Herman i Mònica Miró i Vinaixa.

Mestres de teoria de la literatura: Joan Abellan, Pere Ballart i Enric Sullà.

Mestres de matemàtiques: V.Frías, S.Nagruk i M.Polo.


"-Has intentat, últimament, escriure una novel.la? -No. -I després, com si de sobte ho hagués recordat, súbitament afegí: -Per què? Estàs disposat a revelar-me aquest secret teu en referència al segon paràgraf?".

'Azazel', ISAAC ASIMOV.

"Por lo pronto, aquél personaje había sido el testigo y confidente de su infancia; estaba presente aún en la cabecera de cada cama de la remota casa paterna, donde se estaría esperando el regreso de un Ausente".

"Esteban recordó que en estas viejas casas criollas era costumbre dejar cerradas con llave, para siempre, las habitaciones de los muertos".

"Maldecían las gentes a los soldados que habían traído aquella plaga nueva, sacada de sabía Dios qué subterráneo de momias; sabía Dios de qué mundo de esfinges y embalsamadores".

"Allí, en medio de muebles movidos de sus sitios, sobre un piso cuyas alfombras estaban arrimadas a una pared, seguía la juerga, con un descocado bailoteo de manolas del rumbo y de mozos de la peor facha, que se vaciaban grandes vasos de vino en el gaznate, escupiendo a diestro y siniestro".

"Había soñado con hacerse útil entre hombres arrojados, justos y duros, olvidados de los dioses porque ya no necesitaban Alianzas para saberse capaces de regir el mundo que les pertenecía".

"Ahora, quienes habían traído la Época en hombros, dándola, imponiéndola, sin retroceder ante los Recursos de Sangre necesarios a su afirmación, se escondían en folios de contabilidad para olvidar su advenimiento".

'El siglo de las luces', ALEJO CARPENTIER.

"I la sang del primer crim,
germe de la humana guerra,
fou la senyal del règim
que impera damunt la terra".

"Rei vol dir la tirania
que arbora un llamp per fuet,
i si en fa mal ús no expia
els delictes que comet.
Car ell per son propi dret
és inviolable, i mena,
com un bestiar llanut,
el poble que du en l'esquena
el segell de servitud".

"No plou; i el rei demana consell al sacerdot.
Anys fa que Palestina, minvant, sota l'assot
de la secor, gemega. La terra se despulla;
són esquelets els arbres desnús de fruit i fulla;
si el ric menja pa d'ordi, pels pobres no n'hi ha;
la fam els crims engendra; se mor el bestiar;
les mares llet no tenen; badallen en llurs braços
els nins; cauen els homes extenuats i lassos;
i els ulls de la morenta família d'Israel
esguarden llagrimosos, eixa blavor cruel
a les pregàries sorda, com el metall brunyida;
i si un instant l'entela un poc de boira humida,
de sobte, l'arregussa un vent abrusador".

"Jo no sé quina estranya timidesa,
jo no sé quin pudor,
quan els fills han eixit de la infantesa,
tanca el florir creixent de la tendresa
en nostre interior".

'Poemes bíblics', JOAN ALCOVER.Els meus historiadors preferits són Joaquim Albareda, Perry Anderson, Simon Baker, Hamit Bozarslan, Enric Calpena, Joan Esculies, Ian Kershaw, Jorge M. Reverte i Robert Service.

M'interessa molt la mitologia celta.

El meu filòsof preferit és Sòcrates. D'altra banda, m'encanten Michel Foucault, Sigmund Freud, Karl Marx, Friedrich Nietzsche, Michel Onfray, Anna Pagès, Plató i Bertrand Russell.

Els meus artistes preferits són Salvador Dalí i Jaume Pla.

Per a meditar m'agrada llegir a Jiddu Krishnamurti.

Com a biòleg, m'agrada molt Charles Darwin.

Els meus assagistes preferits són Tomás Abraham, Marcos Arruda, Jesús Ávila Granados, Pablo Badillo O'Farrell, Hans-Georg Gadamer i Ignacio Gómez de Liaño.

D'autoajuda m'agraden Wayne W.Dyer i Álex Rovira.

M'encanta escoltar Al Di Meola, Alice In Chains, Vicente Amigo, Barricada, Beethoven, Carles Benavent, Maria Del Mar Bonet, James Brown, Chopin, Cicatriz, Eric Clapton, The Clash, John Coltrane, Ry Cooder, Alice Cooper, The Corrs, Cranberries, Cream, Miles Davis, Decibelios, Deep Purple, Distorsión, Duncan Dhu, Bob Dylan, Gatillazo, Handel, Michael Jackson, King Crimson, Kitsch, Lax'n'busto, Loquillo, Lluís Llach, Bob Marley, Metallica, Fermín Muguruza, Iñigo Muguruza, Paco de Lucía, Els Pets, Pink Floyd, La Polla Records, Adrià Puntí, Lou Reed, SFDK, Sangtraït, Sau, Arnold Schöenberg, Sopa de cabra, Bruce Springsteen, El Último Ke Zierre, Umpah-Pah, Neil Young, Frank Zappa... i molta de brillantíssima música.

Estic molt interessat en el que s'amaga dins l'odissea psicològica escrita pel seu caos explicat de maneres tant diferents. Em pregunto fins i tot si és tan necessària com es documenta en molts texts i volums.

Tinc un recull de contes per a adults titulat 'Intromissió Homínida', un recull de poesies en castellà titulat 'Recuerdos del sanatorio', una novel.la curta també en castellà, 'Berta persigue a Claudia' i un assaig que parla del que en diu el seu nom: 'El perill de les drogues'. Estic passant a net un recull de poesies i relats que ja té títol: 'Més coses que una sola cosa'. Actualment estic escrivint una compilació de reflexions. No té títol, però la idea és que dugui per nom 'Reflexions, veritats i bagenades'.


Sergi : )sergieliasbandres@hotmail.com
sergieliasbandresblog@wordpress.com

Últims relats de Sergi Elias Bandres

Últims comentaris de l'autor

 • Sergi Elias Bandres | 04-12-2016

  ... dit moltes coses més de les que creus amb les teves paraules. Gràcies, Montse.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 04-12-2016 | Valoració: 10

  ... versos acurats, treballadíssims, amb molts significats, un ordre molt especial,... dignes d'un autèntic literat.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 04-12-2016 | Valoració: 10

  ... haikús tan bells, tan adornats, tan armonitzats, una autèntica poesia que ho mereix tot.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 04-12-2016 | Valoració: 10

  ... capítol vint-i-dosè... ai... quina follia d'amors i odis barrejats... . Molt clar, molt concret, ben escrit, concís i detallat... en definitiva, com tots els capítols que he llegit. Merci, perquè gaudeixo aquesta aventura!


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 04-12-2016 | Valoració: 10

  ... convertit en res aliè a la normalitat, et deus haver acaparat de tanta normalitat, i aquesta té els seus defectes. El món és molt imperfecte i injust. Però pensa: en tens la culpa? No. A mi m'ha passat això, també, al llarg de la vida. Simplement: no deixis de ser tu. Ja sé que s'ha de complir. Et podries buscar estratègies perquè ningú et tregui del teu propi jo natural. Sí que estem obligats a viure en societat. Els moments de llibertat són per a triar-los tan bons per a tu com puguis fer que siguin. Un petó! I molta força! Amb sentiment,


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 04-12-2016

  ... per comentar-me l'HOME-ANIMAL. Doncs sí, és molt antropològic, també romàntic, sobretot perquè busca un present millor possible si haguéssim evolucionat d'una manera natural, sense esquinçar la pau, des que la va trencar la nostra humana raó, que esdevingué llei al moment, i no causa positiva i reflexió.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 04-12-2016 | Valoració: 10

  ... gaudit només llegir-ho d'aquesta felicitat. Imagino que deu ser un record molt màgic pel que expliques.
  Jo ara, d'adult i amb trenta-vuit anys, cerco secrets de felicitat i sé que m'és complicat, que m'ho és i que ho és. Mai ningú ha de deixar de buscar la felicitat. Potser seria una manera armoniosa de viure així, feliç i despreocupadament, com narres tu sobre aquests xics.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 03-12-2016

  ... què fa al teu comentari al meu HOME-ANIMAL la cosa va una mica per on tu dius. Però, explico, en realitat, cap a on hauria d'haver avançat la humanitat.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 03-12-2016

  ... per comentar-me l'HOME-ANIMAL. De fet quan el vaig escriure em va costar sentir-m'hi físicament identificat, però la lluïta de la meva vida sí que hi té semblances.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 02-12-2016 | Valoració: 9

  ... manera com fas servir el llenguatge i la petita trama denoten un talent no usual i bo. Si ho treballes, jo crec que pots descobrir per tu sol noves maneres d'escriure.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 02-12-2016 | Valoració: 10

  ... poema molt romàntic i molt bo. M'ha estranyat molt que ningú l'hagi comentat, quan he vist la data. En fi, tot un relat per compartir. Quines contradiccions, oi? Endavant i no afluixis! A vegades ens sentim acaparats, a vegades sols, o bé,... troba't bé, troba't a plaer.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 01-12-2016 | Valoració: 10

  ... vint-i-unè capítol és prou seriós, amb molta dosi de realisme. Em fa pensar en la Mercè Rodoreda. Per cert, és increïble com està escrit, tot això, seguiré.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 30-11-2016 | Valoració: 10

  ... molt savi, sí, i belles paraules. Tan de bo pogués comprendre i exercitar això tota la humanitat.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 22-11-2016 | Valoració: 10

  ... dona ho pot representar tot. Tots els homes del món poden no representar res.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 21-11-2016 | Valoració: 10

  ... aventura que podria ser l'inici d'una bona novel.la. Hi has pensat? Amb la teva imaginació ho aconseguiries.


  Sergi : )

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: