Foto de perfil de Sergi Elias Bandres

Sergi Elias Bandres

617 Relats, 1697 Comentaris
360900 Lectures
Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:
sergieliasbandres@hotmail.com

M'agrada molt Joan Alcover, Joaquim Amat-Piniella, Isaac Asimov, Paul Auster, Charles Baudelaire, La Bíblia, Dan Brown, Bukowski, Cantar de Mio Cid ( Anònim ), Alejo Carpentier, Raimon Casellas, Camilo José Cela, Céline, Javier Cercas, Cervantes, Dostoievski, Alexandre Dumas, F. Dürrenmatt, Umberto Eco, Michael Ende, Tibor Fischer, Ken Follett, Frederick Forsyth, William Golding, Ignacio Gómez de Liaño, Homer, Roberto Iniesta, Kafka, Kerouac, D.H. Lawrence, Lucreci, Antonio Machado, Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Melville, Eduardo Mendoza, Henry Miller, Terenci Moix, Quim Monzó, Marlo Morgan, Robert Musil, George Orwell, Pere Quart, Carles Riba, Arthur Rimbaud, Mercè Rodoreda, Patrick Rothfuss, J.K.Rowling, Salman Rushdie, Emilio Salgari, J.D.Salinger, Joan Salvat-Papasseit, Emili Teixidor, Tolstoi, Ramón del Valle-Inclán, Jules Verne, Émile Zola,... moltíssimes i moltíssims! D'aqui relats també.

Mestra de morfologia: Soledad Varela Ortega.

Mestres de llatí: Esperança Borrell i Vidal, József Herman i Mònica Miró i Vinaixa.

Mestres de teoria de la literatura: Joan Abellan, Pere Ballart i Enric Sullà.

Mestres de matemàtiques: V.Frías, S.Nagruk i M.Polo.


"-Has intentat, últimament, escriure una novel.la? -No. -I després, com si de sobte ho hagués recordat, súbitament afegí: -Per què? Estàs disposat a revelar-me aquest secret teu en referència al segon paràgraf?".

'Azazel', ISAAC ASIMOV.

"Por lo pronto, aquél personaje había sido el testigo y confidente de su infancia; estaba presente aún en la cabecera de cada cama de la remota casa paterna, donde se estaría esperando el regreso de un Ausente".

"Esteban recordó que en estas viejas casas criollas era costumbre dejar cerradas con llave, para siempre, las habitaciones de los muertos".

"Maldecían las gentes a los soldados que habían traído aquella plaga nueva, sacada de sabía Dios qué subterráneo de momias; sabía Dios de qué mundo de esfinges y embalsamadores".

"Allí, en medio de muebles movidos de sus sitios, sobre un piso cuyas alfombras estaban arrimadas a una pared, seguía la juerga, con un descocado bailoteo de manolas del rumbo y de mozos de la peor facha, que se vaciaban grandes vasos de vino en el gaznate, escupiendo a diestro y siniestro".

"Había soñado con hacerse útil entre hombres arrojados, justos y duros, olvidados de los dioses porque ya no necesitaban Alianzas para saberse capaces de regir el mundo que les pertenecía".

"Ahora, quienes habían traído la Época en hombros, dándola, imponiéndola, sin retroceder ante los Recursos de Sangre necesarios a su afirmación, se escondían en folios de contabilidad para olvidar su advenimiento".

'El siglo de las luces', ALEJO CARPENTIER.

"I la sang del primer crim,
germe de la humana guerra,
fou la senyal del règim
que impera damunt la terra".

"Rei vol dir la tirania
que arbora un llamp per fuet,
i si en fa mal ús no expia
els delictes que comet.
Car ell per son propi dret
és inviolable, i mena,
com un bestiar llanut,
el poble que du en l'esquena
el segell de servitud".

"No plou; i el rei demana consell al sacerdot.
Anys fa que Palestina, minvant, sota l'assot
de la secor, gemega. La terra se despulla;
són esquelets els arbres desnús de fruit i fulla;
si el ric menja pa d'ordi, pels pobres no n'hi ha;
la fam els crims engendra; se mor el bestiar;
les mares llet no tenen; badallen en llurs braços
els nins; cauen els homes extenuats i lassos;
i els ulls de la morenta família d'Israel
esguarden llagrimosos, eixa blavor cruel
a les pregàries sorda, com el metall brunyida;
i si un instant l'entela un poc de boira humida,
de sobte, l'arregussa un vent abrusador".

"Jo no sé quina estranya timidesa,
jo no sé quin pudor,
quan els fills han eixit de la infantesa,
tanca el florir creixent de la tendresa
en nostre interior".

'Poemes bíblics', JOAN ALCOVER.

... En todas las caras que me encuentro, veo huellas de flaqueza y dolor. ...

WILLIAM BLAKE

... Como ningún hombre puede ser omnipotente, una vida completamente dominada por el ansia de poder tiene que encontrar necesariamente, más pronto o más tarde, obstáculos invencibles. ...

'La conquista de la felicidad', BERTRAND RUSSELL

... ningún país puede presumir de un pasado sin conflicto y sin violencia y sin nada de lo que avergonzarse, porque las naciones hacen lo posible para evitar conocerse a sí mismas o reconocerse como lo que son; ...

'El impostor', JAVIER CERCAS

... la compadí. Sentí que li havia de perdonar aquella desviació antiga que més valia oblidar perquè a dintre de la consciència cadascú hi està sol amb ell mateix ...

'Mirall trencat', MERCÈ RODOREDAEls meus historiadors preferits són Joaquim Albareda, Perry Anderson, Simon Baker, Jacques Barzun, Hamit Bozarslan, Enric Calpena, Joan Esculies, Lucien Febvre, Josep Fontana, Sven Felix Kellerhoff, Ian Kershaw, Jorge M. Reverte, J.M. Roberts i Robert Service.

M'interessa molt la mitologia celta.

El meu filòsof preferit és Sòcrates. D'altra banda, m'encanten Michel Foucault, Sigmund Freud, Karl Marx, Friedrich Nietzsche, Michel Onfray, Anna Pagès, Blaise Pascal, Plató i Bertrand Russell.

Els meus artistes preferits són Salvador Dalí i Jaume Pla.

Per a meditar m'agrada llegir a Jiddu Krishnamurti.

Com a biòleg, m'agrada molt Charles Darwin.

Els meus assagistes preferits són Tomás Abraham, Marcos Arruda, Jesús Ávila Granados, Pablo Badillo O'Farrell, Hans-Georg Gadamer i Ignacio Gómez de Liaño.

D'autoajuda m'agraden Wayne W.Dyer i Álex Rovira.

M'agrada investigar qualsevol tipus de religió.

M'encanta escoltar Al Di Meola, Alice In Chains, Vicente Amigo, Barricada, Beethoven, Carles Benavent, Maria Del Mar Bonet, James Brown, J.J.Cale, Chopin, Cicatriz, Eric Clapton, The Clash, John Coltrane, Ry Cooder, Alice Cooper, The Corrs, Cranberries, Cream, Miles Davis, Decibelios, Deep Purple, Distorsión, Duncan Dhu, Bob Dylan, Gatillazo, Handel, Michael Jackson, B.B.King, King Crimson, Polla Records, Adrià Puntí, Lou Reed, SFDK, Sangtraït, Sau, Arnold Schöenberg, Siniestro Total, Sopa de cabra, Bruce Springsteen, El Último Ke Zierre, Umpah-Pah, Neil Young, Frank Zappa... i molta de brillantíssima música.

Estic molt interessat en el que s'amaga dins l'odissea psicològica escrita pel seu caos explicat de maneres tant diferents. Em pregunto fins i tot si és tan necessària com es documenta en molts texts i volums.


Tinc un recull de contes per a adults titulat 'Intromissió Homínida', un recull de poesies en castellà titulat 'Recuerdos del sanatorio', una novel.la curta també en castellà, 'Berta persigue a Claudia', un assaig que parla del que en diu el seu nom: 'El perill de les drogues', un recull de poesies i relats: 'Més coses que una sola cosa' i una novel.la llarga en castellà que duu per nom 'La lágrima roja saturada'.


Sergi : )sergieliasbandres@hotmail.com
Kitsch, Lax'n'busto, Loquillo, Lluís Llach, Bob Marley, John McLaughlin, Metallica, Mozart, Fermín Muguruza, Iñigo Muguruza, Paco de Lucía, Els Pets, Pink Floyd, La

Últims relats de Sergi Elias Bandres

Últims comentaris de l'autor

 • Sergi Elias Bandres | 18-08-2017 | Valoració: 10

  ... veritat és que jo l'he entès com una moralina.

 • Sergi Elias Bandres | 17-08-2017

  Costen d'entendre, els teus relats. Tot i que tenen molta lògica. Jo diria que si t'esmeressis una mica en la puntuació, quedaries més satisfeta i es llegirien millor.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 17-08-2017

  Exacte. Com a beneits. Jo, com a ésser humà que sóc, també sóc susceptible d'actuar així, encara que ho critiqui. Si jo em dediqués a l'astronomia, i em fascinés una exploració espacial amb una sonda, per car que costés pel que fa al planeta i a l'economia, podria actuar com un beneit.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 17-08-2017

  ... jo no ho vaig escriure amb aquesta intenció, però la deducció simbòlica que en vas treure tu és molt evident tenint en compte tota la història, o sigui, de l'abatiment del treball a quedar-se sense feina i morir amb la família. Un cas realment estrepitós a més no poder. Llavors el relat podria ser social, de crítica i de política. Jo el vaig fer en forma de categoria fantàstica. T'agraeixo, però, la teva visió de l'escrit. Avui en dia, per trista que sigui, és molt realista. Merci.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 17-08-2017

  Jo et puc dir que m'he fet un embolic. Les espècies se succeeixen sense fonament. El que té una mínima lògica és el tros on parles de sentiments, però no lliga.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 17-08-2017 | Valoració: 10

  És realment trist. Que els fills no es deixin estimar de la manera que tu exposes, per les mares, és trist. En tot cas, hi ha tantes maneres d'estimar... . És un missatge molt ben construït.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 17-08-2017 | Valoració: 10

  Merci per comentar-me. Tens tota la raó en tot el que dius, però fixa't que és una poesia tràgica i que el títol n'és la ironia.
  El teu relat parla d'un naixement, no?


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 17-08-2017

  ... pel comentari que em vas fer. Em sembla que no m'equivoco si et referies al treball, oi?


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 12-08-2017 | Valoració: 10

  ... molt bé i de manera perfectament realista el com pot ser estar dins una empresa quan tot són ambicions i la costa amunt de treball i negocis és molt dura. Felicitats per aquest gran relat.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 10-08-2017 | Valoració: 10

  ... és molt dur, haver de suportar aquest clima, com molt bé descrius. Jo al.lucino perquè fa dos dies que fa fresca.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 02-08-2017 | Valoració: 10

  Jo, com la montserrat. Per cert, aquest Armando és un tiu molt fastigós, m'agrada el caràcter que li dónes a la Miranda. M'ha fet gràcia la cita de Sopa de Cabra.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 01-08-2017 | Valoració: 10

  Quanta nostàlgia tan dolça de llegir de quan eres petita! I quin món exposes, tan natural i silvestre! Et deu representar tots uns records impossibles de fugir. El pas del temps, per a mi, dins aquesta història, hauria sigut cruel. Per cert, el teu mode de redactar és excepcional.
  M'agrada l'exposició històrica de Nil de Castell Ruf. No estic d'acord amb kefas.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 01-08-2017

  Tens raó, Montse. I merci pel comentari. Ara jo m'hi fixo i, tret del títol, el veig com un cant a qui es veu condemnat a viure tota la vida miserablement.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 30-07-2017 | Valoració: 10

  Un recorregut espiritual sense espai ni temps. M'agrada perquè és deixar que cada instant aflori sense tenir-lo en compte.


  Sergi : )

 • Sergi Elias Bandres | 30-07-2017 | Valoració: 10

  Una poesia preciosa i tota ben plena de raó.


  Sergi : )

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: