Foto de perfil de Jubal

Jubal

7 Relats, 16 Comentaris
6886 Lectures
Valoració de l'autor: 9.20

Biografia:
"El nom de son germà era Júbal, pare de quants toquen la cítara i la flauta" (Gènesi, 4-21)

Sovint hi ha qui creu en un sol déu, desconeixent que tota religió monoteista prové d'una altra políteista. Tota religió està basada en el que erròniament anomenem mitologies. Llegint els molt diversos textos bíblics (que en orígen eren simples historietes mitològiques de transmissió oral, fet que explicaria lur disparitat de versions) descobreixes que fins i tot es parla d'un déu de la música que, a més, si llegeixes altres versions on no s'ha eliminat tant lo pagà, veus que no només és de la música sinó de les arts. Aquest déu és Júbal (amb diferents formes d'anomenar-lo segons com transcrivim la grafia hebrea). De la mateixa manera a la biblia també es parla de Lilith o de molt altres personatges oblidats per l'ortodoxia catòlica que, sens dubte no ens haurien de ser aliens, tal com tampoc ens ho són del tot els de la mitologia grega.

Vaig escollir el nom de Júbal com a déu consagrat a la música i a tota la resta d'arts i com a nom silenciat en la tradició popular europea, és un déu amb el qui jo em podria identificar: amb el temps me n'adono que la meva vida estarà més a prop de les arts que de les ciències. I tot el que escric a RC, crec, n'és una mostra.

Per això, inicio aquesta nova etapa, ja no amb un nom desprovist de significat (ixnuir) sinó amb un nom amb un significat ben metafòric, podríem dir.

Si voleu més de mi:
Mail: adriaob@hotmail.com
Flog: www.fotolog.com/sal_i_sucre
Blog: www.puntsssuspensius.blogspot.com

Apa! A llegir i a comentar sense tallar-vos!

Últims relats de Jubal

  • Gel a la sang perquè no bulli

    Jubal - 30-05-2009 - 804 Lectures - 2 comentaris
    Temps estimat: 1 minut

    El primer poema meu que ella va llegir. - És preciós. Trist però preciós, Adrià. Jo no sabia q escribissis tant bé. - Aquest poema potser sigui una excepció, si llegissis més coses meves no t'agradarien. - Segur q si, si expresses tan bé els sentiments... - No tots els expresso tan bé - Què vols dir? No t'entenc, q és el q no expresses bé? - Es igual, deixa-ho, tranquila. més

  • L'espelma i el forat (dins i fora de la caverna)

    Jubal - 30-05-2009 - 959 Lectures - 1 comentaris
    Temps estimat: 1 minut

    Aquest poema (amb que vaig guanyar el primer premi de poesia dels jocs florals d'Horta-Guinardó en la categoria de batxillerat) està basat en el "Mite de la Caverna", de Plató. Aquí el forat simbolitza la caverna i l'espelma la foguera. més

  • Tots els "t'estimo"

    Jubal - 03-05-2009 - 1325 Lectures - 4 comentaris
    Temps estimat: menys d'un minut

    Començo en aquest raconet amb la poesia, q de fet és el q més faig, prò amb aquest usuari encara no n'havia publicat cap. més

  • Adéu visual, 4a part (l'última)

    Jubal - 28-04-2009 - 944 Lectures - 1 comentaris
    Temps estimat: 9 minuts

    Per fi he acabat de publicar aquesta història. Gràcies a tots els que m'heu animat d'una manera o d'una altra a fer-ho. La cançó a la qual fa referència el relat, per si no la coneixeu, és aquesta: http://www.goear.com/listen/12a024c/Hope-theres-someone-Antony-&-The-Johnsons més

  • Adéu visual, 3a part

    Jubal - 27-12-2008 - 937 Lectures - 3 comentaris
    Temps estimat: 7 minuts

    Us agrada? Doncs seguiu llegint i mireu d'endevinar com seguirà. Júbal més

  • Adéu visual, 2a part

    Jubal - 17-12-2008 - 864 Lectures - 0 comentaris
    Temps estimat: 5 minuts

    Segui gaudint de l'història d'en Joan. Aquí en descobrireu una mica el seu passat... Júbal més

  • ADÉU VISUAL, 1a PART

    Jubal - 07-12-2008 - 1053 Lectures - 5 comentaris
    Temps estimat: 5 minuts

    Aquesta història ja l'havia publicat amb el meu anterior nick a RC, però l'havia deixat inacabada. El primer que faré amb aquest nou nick serà penjar-la completa, crec q us ho mereixeu. El penjaré en quatre parts de dos capítols cadascuna. Espero que, tant si ja l'havíeu llegit com si la llegiu de nou en gaudiu. Júbal més

Últims comentaris de l'autor

  • Jubal | 10-04-2009

    Un barri tan magnífic!! I en descrius les festes amb molt d'encert! No et deixes res en aquest poema, jo te l'hauria premiat, en sèrio. I t'ho diu un que cada any ha anat a les festes de Gràcia, des q era ben petitó!
    En fi, gràcies per aquest tastet del barri, des dels ferrocarrils fins a Romaní!
    A reveure!

  • Jubal | 10-04-2009 | Valoració: 10

    per la teva valentia i per com l'expresses!

    recordaré sempre el dia q em vas explicar el teu problema a través del xat, no sé xq les teves paraules em van quedar gravades, transmetien aquesta mateixa fermesa i seguretat que transmet també el poema.

    M'emociona (anava a dir m'agrada però no diria tota la veritat si utilitzés aquest mot) la teva valentia, els silencis dels quals has decidit ja no parlar-ne. I m'emocionen sobretot, ja no per com els descrius (que també), sinó perquè jo també conec part d'aquestes sensacions que descrius a l'inici del poema, potser d'una altra manera prò crec que les conec, m'explico: tu tens problemes de mobilitat i jo de vista, importants també (vull dir q no és miopia ni res d'això q tanta gent té). I potser jo no he sabut mai fer aquests actes de valentia... potser per això ara també em fa cosa d'acabar de penjar la història de "Adéu visual" tot i ja tenir-la acabada, sento que vull canviar el final de la història amb un acte valent, no pas com l'he acabada, prò no sé com fer-ho.
    En fi, no sé perquè m'enrotllo tant i t'explico tot això. De fet només et volia felicitar per ser com ets (el poc q de fet et conec) i escriure com escrius.
    Una forta abraçada!

  • Jubal | 09-02-2009

    Molt maca, en sèrio. Si segueixes escrivint (i publicant), ja tens un lector assegurat!

    I mira q ahir abans d'entrar al restaurant em vas dir q no escrivies.... q només escrivia la mama... ai que et creixerà el nas! jeje
    Escrius, potser poquet, però molt bé.


    Júbal

  • Jubal | 16-01-2009 | Valoració: 9

    que et deixen amb un pam de nas. A més tu ho has brodat, has sabut portar al lector al terreny de la imaginació, fer-lo pensar... m'agrada, m'agrada. No t'havia llegit mai crec però ara crec q quan tingui temps tornaré a llegir quelcom teu.

    Júbal (ex-ixnuir)

    P.D. no facis cas al comentari anterior al meu...

  • Jubal | 23-12-2008

    t'animaria a q no l'eliminessis. Aquí he llegit coses molt més personals i explícites q el teu text i no passa res, xq la majoria dels lectors q puguis tenir no saben ni qui ets, per tant, de què t'hauries d'amagar? de tenir emocions q tots algun cop a la vida hem tingut i/o tindrem?

    jo t'animo no només a q no l'esborris sinó a que hi facis un comentari explicant tot el q ens vas explicar pel mail i q segueixis escrivint i públicant, ja no pels altres sinó per tu mateixa. I deixa'm dir-te el q em va dir a mi una profe de literatura: la millor literatura és la q surt dels sentiments i, dins aquesta, la millor és la que surt dels sentiments dits dolents.

    Vinga, petons! I no la lieu gaire, okupes!
    ;)

  • Jubal | 22-12-2008 | Valoració: 10

    Cal dir q aquest relat no és allò q diguem corrent, però si que és "currat", molt. I esplèndid. No m'atreveixo a fer-te'n un comentari extens després q n'hagis rebut tants xq crec q em repetiria.
    Encantadíssim de llegir-te Laura!

    Júbal (ex-ixnuir) *

  • Jubal | 20-12-2008

    Tinc un company poeta i no ho he descobert fins ara.... i quina poesia!

    M'he llegit tot el que has penjat fins ara i a mida q avançava em quedava més i més alucinat... està molt bé el q escrius, Pepe!

    De tots els poemes, el q més m'ha agradat ha estat aquest. No sabria dir-te ben bé perquè però els últims versos m'han encisat.

    I l'altre dia la mireia llegia un poema meu i flipava, si llegís això....

    En fi, noi, q ets l'hòstia i que me n'alegro molt d'haver-te conegut.

    Adrià

  • Jubal | 10-12-2008

    En fi, Quartcreixent, he de dir-te q és un relat estrany, amb moltes imatges algunes de les quals ben potents i (ho sento, t'ho he de dir) amb unes faltes increibles per una futura filòloga catalana.
    Qui sap, potser tot sigui això, "només un somni) i fins i tot les faltes les hagi somiat, però tot i així, he d'agrair-te que m'has fet passar una estoneta entretingut i que ja tinc ganes de veure com el següent relat/poema (tu escolliràs) serà igual o millor q aquest.

    Júbal

    (aquí ens diem pels noms de la web, no pels noms reals, en teoria) petons, ens veiem demà

  • Jubal | 09-12-2008 | Valoració: 10

    saps? m'has deixat sorprès amb aquest relat, molt sorprès i ara no sé què dir.
    Sé perfectament que aquesta tercera persona que utilitzes en realitat ets tu, però desconec si aquest text que ens dius q són records, són records de fa molt temps o no.
    En tot cas, tampoc et pensis que ningú gaudirà del teu dolor com poses a la introducció, vull dir... llegir d'algú q pateix, encara q no el coneixessim, tota persona amb certs sentiments patiria i coneixent-te encara més. Es pot gaudir literàriament del dolor perquè, com tu dius, s'escriu millor quan s'està trist i/o dolgut, però en el fons som humans i, a mi concretament, m'has deixat una mica "xof" amb aquest text. Sobretot perquè no he acabat d'entendre'l al final, com si tu estiguessis en un embolic i volguessis d'algun mode q el lector també s'emboliqués. O m'he liat i estic dient xorrades?

    En fi, encantat de fer-te el teu primer comentari a RC i segueix escrivint. Ens veiem dijous maca.

    ptons

    Júbal

  • Jubal | 07-12-2008

    i ben trobades. M'ha agradat molt la primera estrofa, per més que sigui la més trista.

    Encantat de llegir-te.

    Júbal

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor