Irene Peiró Compains

4 Relats, 7 Comentaris
1728 Lectures
Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Fa molts anys que escric, però he dedicat pràcticament tot el meu temps a preparar notícies, cròniques o reportatges. Vaig estudiar periodisme de 2002 a 2006 a la UAB i, des d’aleshores, he passat per ràdios, agències i, principalment, per Departaments de Comunicació com el de l'administració local en què treballo actualment.

M’interessa especialment la política i els temes socials i faig col·laboracions periodístiques principalment relacionades amb el dret a l'habitatge, tema en què estic especialitzada.

A través dels relats, espero posar a prova la meva imaginació i creativitat, anant més enllà dels límits que em marquen diàriament els textos periodístics.

Últims relats de Irene Peiró Compains

  • La dona que corria

    Irene Peiró Compains - 29-08-2022 - 246 Lectures - 4 comentaris
    Temps estimat: 4 minuts

    Breu relat sobre una dona que ha redescobert el plaer d'assaborir la vida després d'haver oblidat en d'altres temps la necessitat de descansar i trobar moments per a ella mateixa, enmig de les moltes ocupacions de la seva diària, com a mare soltera i treballadora d'una editorial. més

  • Un home normal a l’Àfrica

    Irene Peiró Compains - 03-05-2013 - 380 Lectures - 0 comentaris
    Temps estimat: 14 minuts

    En Toni, director de relacions internacions d’una empresa energètica, viatja a l'Àfrica per primera vegada per iniciar una nova plantació de biocombustibles de la companyia a Makània. Conèixer la realitat l'africana, l'obliga a enfrontar-se a un seguit de contradiccions internes: continuar am més

  • Un món en crisi

    Irene Peiró Compains - 21-01-2013 - 510 Lectures - 2 comentaris
    Temps estimat: 14 minuts

    Amb només 26 anys, la Núria va tenir un profunda crisis existencial. Les males praxis de l’entitat bancària on treballava la van portar a abandonar el món financer i a donar un gir a la seva vida, que va topar amb la incomprensió del seu entorn: estudiar filosofia. Vuit anys després d’empr més

  • El secret

    Irene Peiró Compains - 18-08-2011 - 592 Lectures - 1 comentaris
    Temps estimat: 8 minuts

    Un telèfon sona, ningú no contesta; un telèfon sona, ningú no contesta... Des de fa més d'una setmana, aquesta seqüència es repeteix, cinc, sis o set vegades al dia, però, a l'altra banda del fil telefònic, l'única resposta és el silenci. més

Últims comentaris de l'autor

  • Un relat que m'ha suggerit que no es pot tornar enrere, encara que de vegades tinguis la temptació de fer-ho, perquè a la vida sempre s'ha de mirar endavant, cap a la propera estació. Quan un tren s'escapa ja no es pot recuperar i s'ha d'agafar el següent.

  • Moltíssimes gràcies Pilar pels teus ànims i també per les teves correccions lingüístiques, que procuraré tenir en compte d'ara en endavant. Tenint en compte com de bòlid anem tots i totes les coses que poden desanimar-nos en un moment de crisi com el que vivim, s'agraeix moltíssim que algú t'animi a seguir escrivint. Una abraçada!

  • Irene Peiró Compains | 20-01-2013 | Valoració: 10

    Feia molt de temps que no em connectava per manca de temps i la veritat és que ha estat un autèntic plaer topar-me amb el teu poema. Espero que aquest "crit de vida" que "aviva la sang" et faci seguir escrivint poemes tan extraordinaris com aquests. Ànims!
    Irene

  • M'agrada la sinceritat del relat. De vegades, patim obsessions que no tenen massa sentit per algú que no coneixem gaire, però potser sigui precisament per això que el tenim idealitzat. De vegades, és més difícil trencar amb allò desconegut que amb allò que coneixem i de què ja ens hem desenganyat. Però, quan s'aconsegueix, representa una autèntica alliberació, tal com expresses molt bé al final.

  • Irene Peiró Compains | 24-08-2011 | Valoració: 9

    Encantada també de conèixer un company de professió. Felicitats pel relat!!! Personalment, em suggereix que, durant un dia qualsevol que et penses que serà tan ordinari i normal com tots els altres, poden passar coses extraordinàries, precisament allò que, durant tots els dies rutinaris anteriors, havies estat desitjant.