Antoni Dualde Saborit

Castelló,

5 Relats, 7 Comentaris
8184 Lectures
Valoració de l'autor: 9.60

Últims relats de Antoni Dualde Saborit

Últims comentaris de l'autor

 • Hola Xavi:

  Per una part: no es diu explíticament, però si prens les dates te n'adonaràs de què faig referència a la I i a la II República Espanyola. Hi ha alguna altra insinuació que situa l'acció molt concretament en un lloc i en un moment donat, però crec que és el lector qui ha d'esbrinar-ho, això.

  Per una altra part: diu "pelotón" perquè no se sent digne d'usar la seua llengua, perquè es considera traïdor al seu país i a la seua gent. Tanmateix, després diu "escamot" perquè el conte està en català. És un llicència que m'he pres a fi de deixar clar que el protagonista és, en qualsevol cas, un traïdor penedit.

  Sobre el fet que ell sostinga el seu fusell... no vaig a dir noms, però un amic meu va escriure una novel·la en què el protagonista moria. El primer capítol començava amb un narrador en primera persona, i acabava amb una tercera persona omniscient. Em va semblar interessant fer un homenatge a aquest amic meu fent que un narrador en primera persona narrara la seua pròpia mort (un relat impossible, doncs); i per a fer-ho més surrealista, aquell protagonista seria víctima i membre de l'escamot. A més a més, hi ha una metafora clara: ell mor per un tret seu, perquè cada vegada que ha disparat contra un d'aquells que havia traït, s'havia matat un poc, ell mateix.

  Potser sóc massa complicat, jo. Gràcies per la valoració ;-)

  Toni

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: